Incepe competitia oficiala a Festivalului International de Teatru Independent COMIC 7 B, din cadrul Buzau International Arts Festival

 – Spectacolele de teatru vor fi prezentate in perioada 8 – 13 septembrie –

Joi, 8 septembrie, la ora 19:00, se da startul celei de-a saptea editii a competitiei oficiale a Festivalului International de Teatru Independent COMIC 7 B, din cadrul Buzau International Arts Festival, ce va prezenta publicului sapte spectacole de teatru despre dragoste si ura, relatii, sinceritate si dinamici intre oameni. Spectacolele se desfasoara zilnic, in perioada 8 – 13 septembrie, la sala Teatrului George Ciprian, iar biletele si abonamentele pot fi achizitionate de pe www.mystage.ro.

Spectacolele prezentate la editia de anul acesta a COMIC 7 B sunt:
    
Joi, 8 septembrie, ora 19:00 – Gala de deschidere a competitiei, urmata de spectacolul Universitatea de rasete, cu: Razvan Vasilescu si Alexandru, regia: Teodora Petre. Spectacol in afara competitiei.
    
In Japonia anului 1940, un tanar dramaturg de comedie se prezinta la biroul cenzorului pentru a i se aproba cel mai nou text. Fara aceasta aprobare, premiera realizata de teatru este in pericol, asa ca toti actorii asteapta rezultatul, cu sufletul la gura. Presiunea de pe umerii dramaturgului este imensa, prin urmare, acesta este hotarat sa faca tot e este nevoie pentru a obtine raspunsul dorit. Cenzorul este un adevarat dusman al comediei si al rasetelor, insa, de la o zi la alta, pasiunea, creativitatea si umorul dramaturgului castiga teren si darama zidul dintre cei doi, iar acestia ajung sa lupte cot la cot pentru teatru si pentru comedia de calitate.
    
Vineri, 9 septembrie, 19:00 – Bani, timp si alti demoni – cu: Maria Obretin, Teodora Daiana Pacurar, Andrei Bibire si George Rotaru, regia: Radu Popescu. Producator: Teatrul Apropo, Bucuresti,Spectacol nerecomandat sub 16 ani!
    
Ramona si Mircea sunt absolventi de Litere. Andra este fotomodel. Nick are bani. Mircea viseaza sa devina scriitor. Ramona vrea siguranta financiara. Andra este iubita lui Nick. Ramona si Mircea sunt casatoriti de opt ani. Toti sunt la all-inclusive in Bulgaria, pe marginea unei piscine. Nick are o idee. Fixa. Ramona are si ea o idee. Ce-o sa iasa din asta?
”Bani, timp si alti demoni” este o comedie a timpului nostru, ce pune in discutie urmatoarea situatie: cum putem sa avem si bani, si timp, la un loc? Raspunsul nu este atat de simplu, dar il puteti afla de la Ramona…

Spectacolul a primit Marele Premiu de Dramaturgie ”Valentin Nicolau” (Yorick), 2015
    
Sambata, 10 septembrie, 19:00 – Oleanna – cu: Cristiana Luca si Lucian Pavel, regia: Bogdan Budes, producator: Teatrul de Arta Bucuresti.
    
O studenta isi acuza profesorul de hartuire sexuala. O conversatie aparent inofensiva are consecinte explozive si declanseaza lupta pentru putere dintre profesorul universitar si una dintre studentele sale. Exista oare un „adevar absolut” al unei situatii? Orice poveste are doua fete, nu-i asa? ”Oleanna” este unul dintre cele mai controversate texte din ultimii treizeci de ani, ce exploreaza stralucit consecintele explozive ale unei conversatii aparent inofensive.
    
Piesa a avut premiera in luna mai 1992, la Cambridge, Massachusetts si a fost prima productie a companiei de teatru Back Bay, a lui David Mamet. in 1993, piesa are premiera si la Royal Court Theatre din Londra, in regia lui Harold Pinter. Acesta noteaza in corespondenta sa cu Mamet: “Nu poate exista o piesa mai dura sau mai curajoasa decat Oleanna. Finalul original este, in mod genial, „ultima rasucire a cutitului”.
    
Duminica, 11 septembrie, 19:00 – BACANTELE. intre lumi – un ditiramb, adaptare dupa Euripide. Spectacol invitat din Grecia. Spectacol subtitrat. Distributia: Zeul Dionisos: Meropi Papastergiou; Dionisos muritorul: Eleni Georgiou; Penteu: Dimitris Skourtis; Agave: Elpiniki Marapidi; Tiresias: Georgia Tsangaraki; Cadmus: Samson Fytros; Mesagerul: Eleftheria Loupasaki; Corul: Athina Velimvassaki, Konstantina Vlachou, Minas Spanakis.Regia: Georgia Tsangaraki. Producator: Meropi & Ilenia Papastergiou GP
    
Spectacolul aduce publicului o montare dupa o piesa clasica, ”Bancantele”, a lui Euripide, si se construieste ca o suspendare in agonia singuratatii existentiale de dinaintea momentului cand este imbratisata schimbarea, noul. Un rit de trecere, ce tinteste sa-i apropie pe cei care celebreaza in piesa cu cei din public, intr-o zona a spiritualitatii transcendentale. Acest spectacol este montarea unei manifestari ritualice, insotita de muzica live, coborata in piesa antica, dinspre zilele noastre.
    
Luni, 12 septembrie, ora 18:30 – Durata medie de viata a masinilor de spalat – cu: Isabela Oancea, Valentin Terente si Elena Ariadna Seulean, regia: George Constantinescu. Producator: Teatrul din Buzunar, Galati.
    
Durata medie de viata a masinilor de spalat este comedia amara a apartamentului-familie postcomunist, in care masina de spalat este primul pas spre universul imaculat sperat. Defectarea masinii de spalat are sa aduca rufele murdare din nou la spalatul lor la mana, in familie. Este o poveste tragicomica a dorintelor care in sfarsit se indeplinesc, sau nu, sau partial, dar de fiecare data destinul pare sa rada de doritori. Un spectacol de neratat, despre metehnele societatii romanesti, in tranzitia grea de la era comunista.
    
Tot luni, 12 septembrie, ora 20:15 – Undeva, aproape – cu: Theodor Ivan si Ancuta Gutui, regia: Ovidiu Ivan, Producator: Teatrul din Stejar, Iasi.
    
Undeva, intr-un orasel micut si izolat, departe de agitatia urbana, de claxoane, de sirene de ambulante, de alarme, intr-un spatiu linistit, drept si cu mult cer, oamenii relationeaza altfel. Dinamica afectiva se accelereaza, limbajul si fluxul de informatii se reduc la ceea ce s-ar putea numi comunicare autentica. Din prea multa sinceritate, discursul poate deveni straniu, usor absurd, dar poate ascunde enorm de multa simtire.Doi tineri actori vor interpreta, cu mult umor, 11 personaje in 5 povesti cu si despre dragoste. Acesta este un spectacol despre curajul de a lasa sa ti se intample, de a fi deschis, de a te lasa cucerit.

Marti, 13 septembrie, ora 19:00 – Gala de premiere a competitiei, urmata de spectacolul Cum m-am lasat de gandit – cu: Anca Sigartau si Razvan Krem Alexe. Regia: Anca Sigartau. Producator: Teatrul Globe.
    
Fals tratat de non-gandire. Cum ar fi daca am putea trai intr-o stare de fericire perpetua? Ba mai mult chiar, daca aceasta stare ar putea fi obtinuta cu o pastila mai banala decat o simpla aspirina? Nu-i asa ca toate problemele ar fi rezolvate? Nu-i asa ca ar fi o usurare sa scapam de gandit? Spectacolul lanseaza o provocare catre „intelectualii obosiţi“, indemnandu-i sa abandoneze gandirea in favoarea unei vieţi lipsite de orice efort intelectual. Ba, se ofera chiar şi cateva soluţii care sa uşureze demersul. intreaga punere in scena este o falsa pledoarie in favoarea non-gandirii şi inacţiunii, un pretext folosit admirabil pentru a stimula, in fapt, ceea ce ne transforma in fiinte unice – gandirea.

Juriul competitiei Festivalului International de Teatru Independent COMIC 7 B este compus din actorii Ion Ionut Ciocia, Marius Chivu, Dana Voicu si Iulian Ilinca, toti foarte cunoscuti publicului din Buzau si din intreaga tara.

Copiii sunt si ei asteptati la teatru, la spectacolul Don Quijote de la Mancha, duminica, 11 septembrie, ora 11:30, la Amfiteatrul din Parcul Tineretului. Accesul este liber.

Biletele si abonamentele pentru spectacolele COMIC 7 B pot fi achizitionate de pe www.mystage.ro, sau la telefon 0740 496 561.
Pretul biletelor pentru spectacolul din 8 septembrie este de 75 lei.

Pentru celelalte spectacole, pretul unui bilet este de 50 lei.
    
Abonamentele sunt valabile doar pentru spectacolele din perioada 9 – 13 septembrie si au pretul de 120 lei.

Programul este anuntat pe site-ul biaf.ro, www.comic7b.ro, precum si pe paginile de Facebook Comic 7 B – Festival de teatru si Buzau International Arts Festival.

*****
Festivalul International de Teatru Independent COMIC 7 B este primul eveniment dedicat in exclusivitate teatrului independent, la Buzau si a devenit deja o traditie anuala. In cadrul festivalului, spectatorii au ocazia sa intalneasca actori celebri ai scenei si ecranului si cu tineri in plina ascensiune, din Romania si din strainatate, in spectacole excelente, aduse chiar la Buzau.

Si editia de anul acesta, cea de-a saptea a COMIC 7 B, se desfasoara in cadrul Buzau International Arts Festival, un festival de o luna, derulat in perioada 20 august – 20 septembrie 2022, care este organizat de Asociatia CulturAll si Asociatia Bulevardul Culturii, in parteneriat cu Primaria Municipiului Buzau si cu Centrul Cultural si Educational Alexandru Marghiloman, fiind un Proiect Cultural finantat de Ministerul Culturii.

Sponsori: Carrefour, Transelectrica, Agrana Romania, LeBig Supermarket, BCR, Lucsor, ElcarGid, Birou Notarial Vasile Victor si Asociatii, Camera Notarilor Publici Ploiesti

Parteneri: Teatrul George Ciprian Buzau, Muzeul Judetean Buzau, TransBus, Casa de Cultura a Sindicatelor Buzau, Hotel Pietroasa, Dopamine Photo Studio

Parteneri media: Rock FM, Radio Romania Cultural, AGERPRES, Zile si Nopti, Carturesti, Wall Street, IQads, Spotmedia, Observator Cultural, PRwave, Iqool, Cinemap, All About Romanian Cinema, filme-carti.ro, movienews.ro, Kudika, Garbo, Fashion Premium Magazine, SMARK, Munteanu, Buzau.net, Realitatea de Buzau, Campus Media, Opinia Buzau, TVSat Media Group, Buzau Media, Supersonic Radio, News Buzau, Reporterbuzoian.ro, buzoienii.ro, Observatorul buzoian

—––––––––––-

Contact: comic7b@gmail.com
Facebook: www.facebook.com/comic7b  / www.facebook.com/biafRomania  
Instagram: @biaf.ro
Web: www.comic7b.ro, biaf.ro