Incepe DIPLOMA Show, editia a IX-a. 10 zile de arta contemporana, petreceri si experiente culturale la Combinatul Fondului Plastic din Bucuresti

– DIPLOMA Show, festivalul noii generatii de artisti, arhitecti si designeri romani, organizat de The Institute si prezentat de UniCredit Bank, incepe la Combinatul Fondului Plastic din Bucuresti, pe data de 7 octombrie.

Festivalul se afla la editia a IX-a si pregateste pentru vizitatorii sai o experienta culturala completa timp de 10 zile, cu expozitii, petreceri, instalatii si contexte de socializare.

– Intrarea la DIPLOMA Show este gratuita. Expozitia centrala este organizata in 5 pavilioane din cadrul Combinatul Fondului Plastic si cuprinde 123 de proiecte artistice din 17 discipline creative diferite, cum ar fi fashion, design de obiect, sculptura, design grafic, arhitectura, foto-video, pictura si multe altele.

– DIPLOMA Show se deschide pentru publicul larg vineri, pe 7 octombrie, incepand cu ora 19:00 si poate fi vizitata pana pe 16 octombrie, dupa urmatorul program: in weekend, intre 10:00 si 22:00, iar in timpul saptamanii – intre 16:00 si 22:00. Programul se prelungeste pana la ora 24:00 in cele doua sambete ale festivalului (8 si 15 octombrie).

123 de proiecte artistice, 126 de artisti, arhitecti si designeri romani, 17 discipline creative, 10 zile de creativitate si o destinatie-reper pentru arta contemporana: asa arata experienta DIPLOMA Show, ajunsa la a IX-a editie.

Anul acesta, publicul larg va putea admira cele mai bune lucrari de diploma selectate de un Board Creativ format din peste 40 de profesionisti din industriile creative. Fiecare lucrare spune o poveste inspirata de experiente personale, teme sociale sau provocari globale, pe care noua generatie le exploreaza atat prin tehnici traditionale, cat si prin metode de lucru noi.

La adresa din Baiculesti 29, proiectele artistice vor fi putea fi vizitate in 5 pavilioane expozitionale: Galeria Senat, Spatiul The Institute, Galeria IOMO, Galeria ArtSafe si spatiile conexe ArtSafe din Combinatul Fondului Plastic.

„Pentru a noua oara, DIPLOMA Show devine nu doar locul de intalnire, ci si punctul de lansare si promovare a noilor talente din arta, arhitectura si design din Romania. O sarbatoare a proiectelor artistice foarte valoroase ale noii generatii de creatori, care sunt convins ca vor surprinde placut si de aceasta data publicul larg. Ne bucuram sa prezentam una dintre cele mai ample selectii de arta contemporana din toate editiile DIPLOMA Show de pana acum, pe care bucurestenii nu ar trebui sa o rateze”, a declarat Andrei Bortun, CEO The Institute.

O experienta culturala completa pentru publicul larg: petreceri, evenimente si instalatii interactive in timpul DIPLOMA Show

Pe langa expozitia centrala, publicul larg va avea si alte contexte de socializare la dispozitie, printr-o serie de evenimente si momente speciale.

In primul si al doilea weekend al festivalului, vor fi organizate petreceri la Combinatul Fondului Plastic. TALENT Party by Kozel are loc sambata, pe 8 octombrie si aduce impreuna artisti din noua generatie, in cadrul unei petreceri inedite, cu acces gratuit, DJ set si un bar exterior asigurat de Kozel.

Pe 13 octombrie, are loc un eveniment de tip Open Doors, cand galeriile si atelierele tuturor artistilor de la Combinatul Fondului Plastic vor fi deschise vizitatorilor timp de o seara.

Combinatul Fondului Plastic va gazdui si o serie de workshop-uri realizate impreuna cu echipa Asociatiei De-a Arhitectura si sustinute de Globalworth, destinate intelegerii mediului construit inconjurator, prin deprinderea unor cunostinte de baza de arhitectura si planificare urbana.

De asemenea, spatiul exterior de la Combinatul Fondului Plastic devine un loc de petrecere a timpului liber pe tot parcursul festivalului, fiind amenajat de echipa de arhitecti si urbanisti BAZA. Deschidem orasul. Curtea va fi animata si de instalatia interactiva Synesthesium, prezentata de IQOS si studioul H3, exclusiv intre 7 si 9 octombrie.

De la barul amenajat in zona Gater nu vor lipsi momentele de consum oferite de Illy, Liliac sau Red Bull.

Accesul la DIPLOMA Show si toate evenimentele speciale din cadrul Combinatului Fondului Plastic este gratuit si se face printr-o rezervare in prealabil, aici. Mai multe informatii despre eveniment sunt disponibile pe pagina de Facebook DIPLOMA de aici sau in pagina dedicata evenimentului, aici.

Universitati participante: Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti, Universitatea de Arhitectura si Urbanism „Ion Mincu”, Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica „I. L. Caragiale”, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea de Arta si Design din Cluj, Facultatea de Arhitectura si Urbanism (Univ. Tehnica din Cluj-Napoca), Facultatea de Arhitectura „George Matei Cantacuzino” (Univ. Tehnica „Gheorghe Asachi” Iasi), Universitatea Nationala de Arte „George Enescu” din Iasi, Facultatea de Arte si Design (Universitatea de Vest din Timisoara), Facultatea de Arhitectura si Urbanism (Universitatea Politehnica Timisoara).

Echipa de creatie: Radu Manelici, Claudia Draghia, Sebastian Pren
Design expozitional: BAZA. Deschidem Orasul.
Productie pavilion expozitional de scenografie: Adrian Damian

Prezentat de: UniCredit Bank

Parteneri: IQOS Romania, Globalworth, Art Property City, Art Property Development, Kozel
Sustinut de: Illy, Liliac, Red Bull
Eveniment organizat cu sprijinul Primariei Capitalei, prin Directia Cultura, Invatamant, Turism a Municipiului Bucuresti alaturi de ARCUB
Proiect cultural finantat de Ministerul Culturii
Parteneri institutionali: Combinatul Fondului Plastic, Uniunea Artistilor Plastici din Romania, Asociatia de-a Arhitectura
Parteneri media strategici: Rock FM, Radio Romania Cultural
Parteneri media: aiciastat.ro, Arhitext, ArtEncounters, Curatorialist, Designist.ro, Fashion Premium Magazine, FEEDER.ro, Festivalier, GLAMOUR, Igloo, IQads, Modernism.ro, Molecule F, Munteanu, News.ro, Propagarta, Revista Arta, Revista Atelierul, Spotmedia, Zeppelin, Zile si Nopti, The Woman, Teen Press, WEEKEND Adevarul

***

Despre The Institute

The Institute promoveaza industriile creative din Romania, urmarind sa contribuie la modernizarea Romaniei. The Institute initiaza si organizeaza evenimente de peste 20 de ani si a construit o comunitate ce reuneste antreprenori, profesionisti si publicul industriilor creative din Romania. Prin tot ceea ce face, contribuie la construirea unei infrastructuri puternice pentru dezvoltarea antreprenoriatului creativ in tara, creste si diversifica audienta atelierelor, designerilor, micilor afaceri, agentiilor si manufacturilor, promoveaza antreprenorii si profesionistii creativi pe plan national si international. Este fondator al Romanian Design Week, al festivalului DIPLOMA Show, al Galei Societatii Civile, Internetics, Cartierul Creativ, combinat.ro si initiator al ASAP Romania.

Despre UniCredit Bank

UniCredit Bank este parte a Grupului UniCredit. In Romania, UniCredit Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti. UniCredit Bank isi propune sa mentina permanent clientul in centrul activitatilor sale, sa fie un partener cu care se lucreaza usor si sa fie o parte activa a comunitatilor in care isi desfasoara activitatea. Grupul raspunde unei game variate de nevoi a clientilor sai printr-o retea de parteneri specializati: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Services, UniCredit Insurance Broker.

UniCredit Group este o Banca Comerciala Pan Europeana cu o oferta unica de servicii in Italia, Germania, Europa Centrala si de Est. Scopul nostru este sa sustinem comunitatile sa creasca, oferind cele mai bune servicii pentru toate partile interesate, descatusand potentialul clientilor si al angajatilor nostri din intreaga Europa.