Cum a fost la InspirationART no.2 cu maestrul florist international Nicolae Agop

A trecut și InspirationART no.2 ce l-a avut încă o dată în prim plan pe maestrul florist internațional Nicolae Agop. Marele eveniment s-a consumat în perioada 20-22 Octombrie și a reprezentat ocazia perfectă pentru iubitorii de artă florală să descopere idei de aranjamente florale, potrivite pentru sărbătorile de iarnă, așa cum se conturează ele în viziunea maestrului Nicolae Agop. Interesul a fost unul foarte mare din partea floriștilor prezenți. Peste 100 de iubitori ai florilor au participat în prima zi la demonstrație și în jur de 30 la cele două zile de workshop ce au urmat. În contextul în care sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, InspirationART no. 2 a venit ca o sursă de inspirație pentru aranjamentele florale ce vor fi realizate cu ocazia Lunii Cadourilor.

Demonstrația de pe 20 Octombrie a avut loc chiar in Amfiteatrul Bpb din cadrul Universității de Agronomie din București – Facultatea de Horticultură. Zilele de 21 si 22 Octombrie au fost destinate workshop-ului floral ce s-a desfășurat în cadrul Centrului de Creație Atelierele ILBAH (organizatorul evenimentului). Locația din Strada Romulus nr. 4, ce are o încărcătură istorică deosebită, s-a potrivit ca o mănușă cu tema evenimentului. Design-ul și suflul locației au oferit cadrul perfect pentru stimularea creativității participanților la workshop.

Maestrului Agop i s-a alăturat și doamna Sanda Lazur. Aceasta a realizat aranjamente de Crăciun in stil Ikebana, dânsa fiind dealtfel deținătoarea premiului oferit de Ambasada Japoniei ca recunoaștere a meritelor sale in acest domeniu. Cu o experiență florală de mai bine de 30 de ani, doamna Sanda Lazur a captat atenția cu aranjamentele sale minimaliste.

Anthurium, santini, baby eucalipt, cineraria, crini, pini si conuri de brad toate s-au transformat sub mâinile experimentate și pline de indemânare in adevărate opere de artă ce anuntă parcă apropierea sărbătorilor de iarnă. Instalațiile florale din sârmă și lână au fost și ele nelipsite. Puteți găsi mai multe poze de la workshop pe site-ul celor de la Atelierele ILBAH (www.ateliereleilbah.ro) sau pe pagina lor de Facebook, la următorul link: Facebook Atelierele ILBAH – InspirationART no.2

În cadrul workshop-ului, participanții nu numai că l-au urmărit pe maestrul Agop în exercițiul creației, dar au și avut ocazia să realizeze la rândul lor aranjamentele florale chiar sub îndrumarea acestuia. Ceea ce părea foarte simplu ca simpli privitori, s-a dovedit a fi mult mai complicat în momentul în care au trecut la partea practică. Este destul de greu să incerci să “reproduci” în 3 zile, anii de experiență ai maestrului, caștigați de-a lungul a zeci de concursuri internaționale florale la care a participat sau pe care le-a jurizat.

Prin aceste evenimente speciale pe care le organizează, Atelierele ILBAH incearcă să deschidă apetitul celor care doresc să își înceapă o carieră într-o anumită direcție, prezentându-le personalități și valori din diferite domenii, care mai apoi să le devină, de ce nu, mentori. În cazul InspirationART no. 2, a fost rândul iubitorilor de artă să cunoască un om care a reușit să facă istorie in floristică.  Pe lângă un strop de talent, trebuie să iubești ceea ce faci, să te dedici și să îți dorești să evoluezi mereu în direcția pe care ți-ai propus să mergi. Necesitatea unei perfecționări continue și dezvoltarea profesională sunt elementele pe care se bazează Atelierele ILBAH.

Trebuie menționat faptul că “Atelierele ILBAH – Centru de Calificare si Formare Profesionala” au în portofoliul său și Cursul autorizat de Decorator Floral. Mai multe informații despre Cursul de Decorator Floral organizat de Atelierele ILBAH puteți să găsiți la următorul link: www.ateliereleilbah.ro/cursuri/curs-decorator-floral

Atelierele ILBAH promit să nu se oprească aici și să continue să ne încânte cu tot mai multe evenimente speciale și invitați de calibru!