Irina Margareta Nistor, Paula Seling si Alin Petrache - mesaje de Ziua Nationala intr-o inregistrare pentru HISTORY Channel: "Urmariti istoria!"

Televiziunea HISTORY Channel a lansat un videoclip cu mesaje de 1 Decembrie pe contul său de YouTube, precum și pe canalele aferente de social media, invitând diverse personalități și fani ai televiziunii să le transmită un gând românilor de Ziua Națională.

Mesajele sunt ilustrate cu imagini ale epocii cu Regina Maria și Regele Ferdinand, colorizate cu ajutorul tehnologiei moderne, extrase din aclamatul film documentar „Maria – Inima României”, produs de Chainsaw Film Productions și difuzat împreună cu „Regele Mihai: Drumul către casă” de Ziua Națională la HISTORY Channel.

Au transmis mesaje criticul de film Irina Margareta Nistor, cântăreața Paula Seling, președintele Federației Române de Rugby (FRR) Alin Petrache și producătorul de film Dan Drăghicescu. Lor li se alătură locuitori ai Bucureștiului și simpatizanți ai HISTORY Channel: Anca Simion, Raluca Ene și Bogdan Drăgan.

„1 decembrie, Ziua Națională a României, pentru mine înseamnă bucurie, bucuria unității tuturor românilor, înseamnă un moment istoric de maximă importanță pentru toți românii, înseamnă să simțim să fim și să gândim românește. La mulți ani, dragi români! Să fiți puternici, să fiți uniți și să fiți învingători”, a spus cântăreața Paula Seling.

„După cum bine știți, România împlinește 103 ani de la Marea Unire. România a făcut istorie la Paris, în 1924, cucerind prima medalie olimpică a românilor”, a adăugat Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, reamintind despre medalia de bronz câștigată de echipa națională de rugby a României.

„Îmi place să îmi imaginez cum era atunci… Regele [Mihai] avea un an și Regina [Maria] era încoronată la Alba Iulia împreună cu Regele Ferdinand. Ce frumoasă călătorie în timp… numai filmul ne îngăduie așa ceva,” a spus criticul de film Irina Margareta Nistor, lansând o invitație deschisă de a urmări documentarele „Maria – Inima României” și „Regele Mihai: Drumul către casă”. Producțiile sunt transmise astăzi de la ora 15:15 și în reluare de la ora 21:00, la HISTORY Channel.

Producătorul asociat al celor două filme documentare Dan Drăghicescu a oferit și el un mesaj la ceas aniversar: „103 de istorie. 103 ani de progres, 103 ani de evoluție. Urmăriți istoria! Istoria bine înțeleasă în prezent reflectă viitorul! La mulți ani România!”

„Anul acesta, de 1 Decembrie se împlinesc 103 ani de la Marea Unire de la 1918. Iubim această țară pentru că are, a avut și va avea întotdeauna eroi”, a conchis Bogdan Drăgan, locuitor al Bucureștiului.

Mesajele pot fi urmărite și separat într-un playlist publicat pe pagina de YouTube a HISTORY Channel.

Documentarul-eveniment „Maria – Inima României” va fi transmis de la ora 15:15, și în reluare de la ora 22:00. Acesta prezintă povestea unei foarte importante epoci din istoria României, văzută din perspectiva Reginei Maria, aflată în centrul luptei pentru realizarea Marei Uniri din 1918 și pentru crearea României moderne.

Filmul documentar „Regele Mihai: Drumul către casă” (ora 16:15, în reluare la ora 21:00), difuzat în premieră absolută de HISTORY Channel la 24 octombrie, cu o zi înaintea centenarului nașterii Regelui Mihai, preia povestea dramatică a exilului unui tânăr adesea solitar, ținut în marele joc de șah dintre Vest și Rusia Sovietică. A fost prins în încercările CIA de a înființa o rezistență armată în România, iar mai târziu, a fost spionat în exil de agenții temutei Securități a lui Ceaușescu.

Documentarul prezintă interviuri cu familia Regelui, consilieri și prieteni apropiați Regelui Mihai, dar și un interviu nedifuzat până acum cu soțul reginei Elisabeta a II-a, Prințul Philip, acordat în 2016 la Buckingham Palace cu doar câteva luni înainte de retragerea sa din viața publică.

Ambele filme sunt narate de aclamatul actor Marcel Iureș.

Despre HISTORY Channel®
HISTORY Channel® este unul dintre cele mai cunoscute și îndrăgite branduri TV internaționale. HISTORY Channel® reprezintă o sursă de divertisment și informare pentru milioane de oameni de pe tot globul prin poveștile inspiraționale, uneori extravagante ale unor personaje extraordinare din viața reală ale căror experiențe sunt adesea mult mai spectaculoase decât ficțiunea.

HISTORY Channel® provoacă și duce mai departe noțiunea tradițională de „istorie”, oferind spectatorilor o perspectivă alternativă. Gama variată de emisuni difuzate dezvăluie modul în care poveștile umane sunt modelate de fapte fascinante și adesea surprinzătoare.

History Channel® a fost lansat în 1995 și ajunge la peste 300 de milioane de locuințe din întreaga lume, în peste 150 de teritorii, fiind tradus în 37 de limbi. The History Channel® reprezintă principal televiziune din portofoliul A+E Networks.

HISTORY Channel® este disponibil în România de peste 10 ani pe toate platformele majore de cablu, IPTV și DTH din țară, inclusiv: Digi, Telekom, Orange TV, UPC Vodafone.

Pentru mai multe detalii, puteți accesa site-ul oficial HISTORY Channel România, pagina de Facebook HISTORY Channel România sau canalul local de YouTube.