Jeff, aplicatia care schimba viata generatiei Millenials din intreaga lume, acum si in Romania

Un nou serviciu similar Uber destinat populației urbane din România tocmai a intrat pe piața locală: brandul spaniol Jeff se extinde în România cu principala sa linie de business, Mr Jeff, aplicația de spălătorie cu livrare la domiciliu.

În câteva săptămâni de la lansarea în România, Jeff a intrat pe piață cu primele 6 francize vândute în București și își propune să se extindă și în alte orașe.

O dată cu dezvoltarea serviciilor pe bază de abonament, au apărut schimbări majore în diverse sectoare economice, precum canalele TV. Aplicațiile de comenzi de mâncare și de transport urban alternativ sunt, de asemenea, în creștere. Digitalizarea multor afaceri tradiționale face ca flexibilitatea și personalizarea să fie cele mai importante atuuri în câștigarea satisfacției clientului. Mr Jeff, aplicația de spălătorie cu livrare la domiciliu ce operează la nivel global, a practicat cu succes această abordare, crescând astfel în 5 ani de la un start-up fondat de 3 studenți în 2015 la o afacere globală ce se regăsește în peste 32 de țări.

Tot mai mulți oameni sunt dispuși să plătească pentru a-și externaliza menajul și a câștiga astfel timp de calitate. Programul de muncă tot mai lung, orele petrecute în trafic fac ca mulți tineri din generația Millenials să nu mai aibă timp și energie pentru sarcini precum spălatul, iar familiile își gestionează cu greu timpul liber pe care îl pot petrece împreună cu copiii. Acest model de business se adresează unei generații urbane și digitalizate și se pliază după noul stil de viață în care timpul devine bunul cel mai valoros: timp pentru familie, copii sau hobby-uri. Mr Jeff ia de pe umerii clientului grija spălării rufelor, oferind planuri de abonament care includ ridicarea lenjeriei de acasă sau de la birou și livrarea rufelor spălate în 48 de ore. Comezile se plasează de pe mobil, prin aplicația dedicată Jeff, ce se poate descărca de pe GooglePlay sau AppStore. Modelul de business Jeff folosește toate canalele, serviciile putând fi accesate atât prin aplicație, cât și direct în sediile francizelor, Jeff Hubs.

Lansat inițial sub denumirea Mr Jeff în 2015, start-up-ul spaniol și-a schimbat numele în Jeff în noiembrie 2019, după decizia strategică de a adăuga și alte linii de business: saloane de înfrumusețare și săli de fitness, sub umbrela Beauty Jeff și Fit Jeff.

Pentru investitori și cei care își propun să devină antreprenori, Mr Jeff poate fi o oportunitate: cu o investiție relativ scăzută pot ajunge la un prag de rentabilitate în aproximativ 5 luni de la deschiderea francizei și o recuperare a investiției în aproximativ 18 luni. Ca stimulent pentru noii francizați din România, Jeff oferă ca bonus gratuitate la taxa de franciză pentru primele 10 luni, pentru a facilita demararea afacerii.

„Unul din motivele pentru care am văzut atâta interes cu privire la Mr Jeff este acela că oferim beneficiul unei investiții cu costuri scăzute și perspectiva de a deține o afacere profitabilă afirmă Eloi Gómez, CEO Jeff.

Start-up-ul spaniol a fost inclus de Google în 2017 pe lista celor mai bune 20 de start-up-uri din lume. Jeff a mai câștigat și Best Practice Award in Marketing in Facebook, la Dublin, în 2017.

Despre Jeff
Compania spaniolă Jeff este un start-up fondat în 2015 la Valencia, Spania, de Eloi Gómez, Adrián Lorenzo și Rubén Muñoz, trei antreprenori spanioli sub 30 de ani. Jeff operează deja în peste 30 de țări din Asia, America Latină, Africa și Europa, oferind clienților soluții convenabile prin aplicația pe care a dezvoltat-o, prin website și în centre. Jeff a început ca o platformă online de spălătorie și curățătorie cu livrare la domiciliu, numită Mr Jeff, iar în prezent este într-un proces de expansiune în care servicii de beauty și fitness – Beauty Jeff și Fit Jeff – vor fi adăugate la serviciile existente. Aplicația este disponibilă pe Android și iOS și oferă o rețea de francize care revoluționează modelele tradiționale de business. Jeff este în plină expansiune internațională, având în prezent peste 1780 de spălătorii.