JURATI ROMANI LA CANNES LIONS 2022. Dana Bulat, Alina Damaschin, Alexandru Teodorescu & Radu Pilat reprezinta Romania in juriile Cannes Lions

Patru personalități ale industriei de comunicare vor evalua lucrări înscrise la Festivalul Internațional de Creativitate Cannes Lions 2022.

Dana Bulat, Director General la United Media Services, este juratul român la categoria Creative Media, Alina Damaschin-Ciocirlan, Creative Leader la Rogalski Damaschin, va evalua lucrările categoriei PR, Alex Teodorescu, fondatorul Saga, la secțiunea Film și Radu Pilat, Managing Partner Heist Industries, la Brand Experience & Activation.

„Trăim vremuri provocatoare, dar cu teren fertil pentru inovație. Intr-o industrie încercată de schimbări, e o așteptare colectivă – hai să vedem cum creativitatea, în diferite chei locale, livrează răspunsuri posibile la contexte fără precedent. Juratii vor avea acces la lucrări interesante”, a declarat Teodora Migdalovici, Ambasador al Festivalului și fondator The Alternative School.

Dana Bulat – lider în Media contemporană

Dana Bulat a făcut pasul în antreprenoriat lansând United Media Services în 2006, după 7 ani la vârful unei agenții locale de top. Dezvoltarea competențelor digitale, de la crearea de conținut de calitate la programatic și campanii de generare de lead-uri și vanzari au fost în focusul companiei din 2015, UMS devenind unul dintre cei mai influenți jucatori în domeniu. Câștigând numeroase premii de eficiență și creativitate, compania a fost, de asemenea, celebrată de Adweek, în Topul său 100 al Agențiilor cu cea mai rapidă creștere, doi ani consecutivi, 2020 și 2021. În 2018 Dana Bulat a reprezentat România la Cannes Lions / Media și a fost mentor în programul #SeeItBeIt. Dana este absolventa unui program executiv la London Business School.

Alina Damaschin Ciocirlan, parte din elita globală a PR-ului creativ

În cei 20 de ani de performanță în industria creativă, Alina Damaschin Ciocirlan a contribuit la campanii dezvoltate pentru branduri influente sau pentru cele mai presante probleme ale comunității.

Alături de Eliza Rogalski, Alina a construit una dintre cele mai respectate agenții independente din țară și singura agenție românească care a intrat în Global Creativity Index by PRovoke doi ani consecutivi (2019 & 2020), fiind pe locul 3 în EMEA și pe locul 5 la nivel mondial. Alina a fost implicată în campanii premiate la Cannes Lions, Effie, Digital Communication Awards, SABRE, European Excellence, IPRA, devenind unul dintre invitații evaluatori preferați la Cannes Lions, Eurobest, New York Festival, D&AD Awards sau SABRE Awards.

Alex Teodorescu – pionier al producției de film

Alex Teodorescu este fondator & Executive Producer Saga Film, singura companie din România care are în portofoliu premii câștigate la Cannes Lions & Cannes Film Festival, alături de numeroase premii și nominalizări la festivaluri internationale de film și publicitate.

Alex este unul dintre pionierii producției comerciale și cinematografice românești de după 89. Pasionat de narativul pe peliculă, în adolescență i se mai întampla să cheltuie la cinematecă banii de meditație alocati de părinți pentru pregătirea la medicină.

A început să experimenteze în producție la finalul anilor 90 cu biroul într-o masină Skoda și o pasiune incredibilă. Implicată în diverse producții și coproducții de film și televiziune locale și internaționale, astăzi Saga este unul dintre numele de referință ale industriei, lucrând pentru cele mai influente branduri și colaborând în zona educațională cu Academia de Teatru și Film.

Radu Pilat – leadership în community marketing

Radu Pilat a început în 2002, la creația din McCann Erickson. După 8 ani, multe premii și conturi precum Coca-Cola, BURN Energy Drink, Fanta, Sprite, Stella Artois, Golden Brau, Heineken, Tomi, Unilever, Radu a acceptat provocarea Momentum de a deveni Chief Creative Officer. În 2012 și-a dorit ceva mai mult și a pornit într-o aventură antreprenorială: Heist Industries, singura agenție specializată în community marketing din România, cu puternic focus digital. Heist Industries lucrează cu branduri precum BURN Energy Drink, Desperados, Birra Moretti, Julius Meinl și Mega Image.