La aniversarea de 25 de ani pe piata autohtona, WILO Romania atinge afaceri de aproape 81 de milioane de lei in 2022, cu un profit de peste 6 milioane de lei

Compania WILO, liderul mondial în producția de pompe de apă și soluții de ultimă generație pentru gestionarea apei aniversează 25 de ani pe piața autohtonă și anunță o cifră de afaceri de aproape 81 de milioane de lei în anul 2022, cu un profit de peste 6 milioane de lei. Evenimentul aniversar a reprezentat o oportunitate de a marca contribuția semnificativă la dezvoltarea industriei de apă din întreaga țară.

Sediul companiei se află intr-o clădire smart, ce îndeplinește cele mai înalte standarde de eficiență energetică, fiind proiectată cu suprafețe vitrate mari pentru utilizarea optimă a luminii naturale, și echipată cu panouri solare pentru alimentarea cu energie verde. În plus, anul acesta, compania a investit aproape 160.000 de euro într-un sistem fotovoltaic de 200 kW pentru folosirea surselor de energie regenerabilă care contribuie la protejarea mediului înconjurător.

Noul sediu central WILO deservește nu doar clienții locali, ci este conceput pentru a găzdui un hub regional destinat activităților de producție și asamblare ale platformelor Grupului WILO. Cu ocazia aniversării a 25 de ani de activitate a fost organizat un eveniment la sediul companiei și a inclus o prezentare a clădirii WILO România, inaugurată în anul 2020, în urma unei investiții de 7 milioane de euro. La eveniment au participat peste 130 de clienți, printre care și invitați de onoare precum: Dr. Patrick Niehr, Executive Board Member & CCO, și Peter Glauner, Senior Vice President Sales Region Mature Markets.

Markovski Dimitar, CEO WILO România, a subliniat angajamentul companiei față de sustenabilitate și a vorbit despre echipa de 50 de profesioniști dedicați, care lucrează pentru oameni și mediu în România.

“La Wilo, clienții noștri se află întotdeauna în centrul atenției. Scopul nostru este să le facem viața mai ușoară prin produsele și serviciile noastre, anticipând nevoile și problemele actuale și viitoare și oferind soluții inovatoare și eficiente. Cu atât mai mult în această perioadă plină de provocări sociale, economice și de sănătate, ne-am asumat și vom continua să ne asumăm, cu toată seriozitatea, misiunea de a continua proiectele strategice începute în România, din devotament pentru partenerii și clienții Wilo.”

În cadrul evenimentului aniversar, Dr. Patrick Niehr și dl. Peter Glauner au prezentat strategiile grupului și viziunea companiei pentru viitor. Evenimentul a fost marcat de o atmosferă de sărbătoare și apreciere pentru contribuția WILO la dezvoltarea sectorului apei în România. WILO continuă să fie un lider în inovația pentru apă și se angajează să ofere soluții de calitate superioară pentru un viitor mai bun și mai sustenabil și și-a propus să continue să ofere sisteme inteligente și eficiente pentru gestionarea apei.

La nivel global, compania este prezentă în peste 60 de țări și are peste 8.000 de angajați.

WILO este recunoscută în întreaga lume pentru tehnologiile inovatoare, care aduc apa acolo unde este nevoie de ea, și pentru angajamentul ferm față de sustenabilitate și digitalizare. Compania și-a construit o rețea solidă de parteneri, distribuitori, consultanți și operatori, pentru a promova și implementa sisteme inteligente de pompare a apei, contribuind astfel la un viitor mai sustenabil.

Despre WILO:
WILO este un lider mondial în furnizarea de soluții inteligente pentru gestionarea apei. Cu o experiență de peste 150 de ani în domeniu, WILO oferă o gamă variată de pompe de apă și soluții pentru managementul apei și clădirilor. Compania este dedicată inovării, sustenabilității și serviciilor de calitate, contribuind la gestionarea responsabilă a resurselor de apă din întreaga lume. WILO este prezentă în peste 60 de țări și are peste 8.000 de angajați la nivel global.

În România, compania WILO a declarat o cifră de afaceri de 80.899.120 lei și un profit în valoare de 6.014.064 lei, pentru anul 2022. Aceste rezultate excepționale sunt rezultatul angajamentului și dedicării echipei de 47 de angajați.