Librex.ro sarbatoreste 13 ani de excelenta literara si realizeaza topul celor mai bine vandute carti!

Librex.ro, una dintre librariile online favorite ale romanilor, aniverseaza 13 ani de la lansare printr-o campanie speciala pentru tot iubitorii de carte! Librex cultiva dragostea pentru carti si ofera cititorilor mii de titluri din toate categoriile, nelipsind, desigur, cele mai bune noutati si mii de bestsellere.

Pentru a sarbatori cei 13 ani, timp de o saptamana, Librex ofera o multime de reduceri, promotii, cadouri si multe surprize la orice comanda!

In cei 13 ani de la lansare, Librex.ro a vandut 3 milioane de carti si a publicat peste 200 de titluri proprii, sub editura Librex Publishing, dintre care mai mult de 100 in ultimul an si jumatate.

13 cele mai vandute carti de la inceputul anului pe Librex.ro

1. Meditatii, Marcus Aurelius
2. Cand corpul spune NU, Gabor Mate
3. Pachetul Jocul vietii si cum sa-l joci, de Florence Scovel Shinn
4. Tata bogat, tata sarac, de Robert Kiyosaki
5. Cartea lui Enoh, R.H. Charles
6. Povestea vietii mele, Maria, Regina Romaniei
7. Omul devine ceea ce gandeste, James Allen
8. Rezerva, Printul Harry
9. Cele cinci limbaje ale iubirii, de Gary Chapman
10. Mitul Normalitatii, Gabor Mate
11. Harry si Meghan: Drumul spre libertate
12. Atomic Habits, James Clear
13. Copilul de la Auschwitz, de Lily Graham

TOP 5 cele mai bine vandute carti ale editurii Librex Publishing:
1. Meditatii, Marcus Aurelius
2. Pachetul Jocul vietii si cum sa-l joci, de Florence Scovel Shinn
3. Cartea lui Enoh, R.H. Charles
4. Povestea vietii mele, Maria, Regina Romaniei
5. Omul devine ceea ce gandeste, James Allen

Noi preferinte literare pentru cititorii din Romania
„In mai bine de o decada de existenta, am asistat la numeroase schimbari in ceea ce priveste preferintele cititorilor, modul in care isi aleg cartile, timpul si bugetul pe care le aloca cititului.

Daca in primii ani de existenta vindeam preponderent beletristica, acum balanta inclina definitoriu catre dezvoltare personala si spirituala. O crestere accelerata au avut-o si cartile young adult, trend care se mentine ascendent, in special datorita ofertei bogate de titluri.”Ionut Radu, fondator Librex.

Cand vine vorba de alegerea cartilor, din ce in ce mai multi oameni se inspira de pe retelele sociale, de la influenceri sau din comunitatile si cluburile de carte online. Un alt rol, il joaca, desigur, si reclamele afisate, care se bazeaza pe preferintele si istoricul de navigare al cititorilor pentru a le sugera alte produse ce le-ar putea placea.

Valoarea cosului de cumparaturi creste usor de la an la an si este influentata nu doar de cresterea preturilor in general, dar si de faptul ca ofertele pentru pachetele de carti sunt, in general, mai bune decat pentru aceleasi volume cumparate separat.

O renastere stoica in era digitala

Intr-o era dominata de social media, ar putea fi o surpriza faptul ca o filosofie antica precum stoicismul se bucura de o renastere. Cu toate acestea, tendinta este de necontestat – Instagram, TikTok si diverse platforme online sunt pline de videoclipuri, citate si discutii despre stoicism, iar „Meditatii”, o colectie de scrieri personale ale imparatului roman Marcus Aurelius, este una dintre pietrele de temelie ale acestei miscari. Aceasta capodopera atemporala ofera perspective profunde despre rezilienta, pace interioara si viata etica. In timp ce cititorii se lupta cu provocarile lumii moderne, intelepciunea lui Marcus Aurelius rezoneaza mai mult ca niciodata.

Librex.ro te invita sa descoperi intelepciunea stoicismului prin „Meditatii”. Alatura-te conversatiei, descopera relevanta de durata a invataturilor lui Marcus Aurelius si gaseste alinare si indrumare intr-o lume in continua schimbare!