Lista activitatilor extrascolare inedite pentru programul Scoala Altfel 2018

„Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, ajuns la cea la a 6-a ediție, este un program de educație informală derulat de Ministerul Educației Naționale în toate unitățile de învățământ și dedicat copiilor de toate vârstele.

Pe parcursul unei săptămâni, copiii vor lua parte la un orar neconvențional, diferit față de programa școlară normală, așa că învățătorii și părinții au rolul de a construi un program de activități cu totul altfel față de orele de curs.

Experimentele cu lumină fluorescentă, atelierele de caligrafie coreeană, teatru de improvizație sau percuție la tobe africane vechi de mii de ani – sunt doar câteva dintre activitățile extrașcolare ”altfel”. BluParty, echipă cu peste 12 ani de experiență în organizarea de ateliere pentru copii, ne-a dezvăluit lista cu cele mai căutate și interesante programe pentru Școala Altfel 2018.

1. Activități tehnico-științifice

Atelierele Happy Science și Happy Chemistry

Experimente surprinzătoare cu gheață carbonică, curent electric, lumină fluorescentă și eprubete, conduse de un “Mad Scientist”, pus pe distracție – așa arată pe scurt o oră total ieșită din comun de fizică și chimie. La final, sigur cei mici vor vrea să devină oamenii de știință! Vezi toate detaliile aici.

Logiscool – atelier de programare jocuri pe calculator

Logiscool este un program care aduce în atenția copiilor cursuri de programare, unde vor fi învățați cum să creeze secvențe dintr-un joc, aplicații pe calculator sau animații. La final, ei vor dobândi noțiunile de bază și principiile care stau la baza programării. Găsește toate informațiile aici.

Lista activitatilor extrascolare inedite pentru programul Scoala Altfel 2018

2. Teatru, muzică și artă

Atelier Teatru de improvizație pentru copii cu actorii LittleImpro

Un teatru cu totul diferit față de cel obișnuit, teatrul de improvizație pentru copii LittleImpro este susținut cu actori profesioniști, unde publicul devine protagonist pentru câteva minute.

Cei mici propun jocuri, stabilesc firul poveștii sau sunt chiar voluntari în scenete, alături de actori. Astfel, le sunt puse la încercare talentul și expresivitatea. Fiecare spectacol este altfel în funcție de sugestiile și creativitatea copiilor. Toate detaliile aici.

Atelier muzical cu Tobe Africane tradiționale Djembe

Atelierul muzical este unul creativ și interactiv, unde participanții învață să cânte la tobele Djembe, primele din istoria muzicii, cu sprijinul unui coordonator. Ei află despre noțiuni de bază despre instrumentele muzicale, dar și despre elementele esențiale în menținerea ritmului. La final, vor putea crea împreună o bucată muzicală ritmată.

Ateliere de caligrafie coreeană

Ateliere de caligrafie coreeană este un curs care le oferă micuților o imagine despre o nouă cultură, prin descoperirea deosebitului alfabet coreean. La sfârșitul atelierului copiii vor putea să își scrie singuri numele în coreeana și vor cunoaște forme simple de adresare și de salut. Află mai multe informații aici.

3. Relaxare în natură

Activități sportive și educative cu asociația Tabere cu Suflet

Asociația Tabere cu Suflet a pregătit pentru Săptămâna Altfel activități în natură: vizite la rezervația de Zimbri, activități montane sau plimbări cu bicicleta. Copiii vor învăța despre ecologie și despre importanța mișcării pentru o viață sănătoasă. Vezi programul complet aici.

Școala naturii la Grădina Botanică

Grădina Botanică “Dimitrie Brandza” îi așteaptă pe elevi cu vizite, dar și cu un program special, Școala naturii, care cuprinde activități educaționale legate de botanică, horticultură și științele naturii, cu tematici diverse, concepute pentru diverse grupe de vârstă. Cei mici vor putea vedea colecții de plante (vii și conservate) și vor învăța mai multe despre importanța relației dintre om și natură. Vezi mai multe detalii aici.

Lista activitatilor extrascolare inedite pentru programul Scoala Altfel 2018

Vizite la Zoo

Zoo București Băneasa invită copiii în Săptămâna Altfel să descopere o diversitate de animale, păsări, reptile și pești, unele din ele pe cale de dispariție sau chiar inexistente în libertate în România. Le vor afla poveștile și istoria, dar se vor și recrea. Află mai multe informații aici.

Pentru și mai multă inspirație, descoperă o lista completă cu activități Școala Altfel , pe care BluParty o reactualizează continuu cu noi activități.