L'Oréal achizitioneaza Gjosa, startup-ul tehnologic din spatele inventiilor revolutionare de economisire a apei

L’Oréal a anunțat că a semnat un acord pentru a achiziționa acțiunile Gjosa, o companie din Elveția pionieră în inovații pe bază de tehnologie de fragmentare a apei. Antecedent achiziției, L’Oréal începuse deja un parteneriat cu Gjosa pentru lansarea capului de duș profesional L’Oréal Professionnel Water Saver, inclus în “Top 100 cele mai bune invenții ale anului 2021” al TIME Magazine. Tehnologia de fragmentare a apei brevetată folosită pentru L’Oréal Professionnel Water Saver de către Gjosa permite saloanelor de îngrijire a părului să reducă consumul de apă în timpul spălării părului [1] cu până la 69%, în timp ce oferă clienților o experiență plăcută și completă de spălare a părului. Începând din 2023, capul de duș durabil a fost implementat în peste 10.000 de saloane profesionale de îngrijire a părului din Europa și Orientul Mijlociu, inclusiv pe piața din România, ajutând la economisirea a peste 182 milioane de litri de apă, echivalent cu 72 de bazine olimpice. Compania intenționează ca în urmăritorii ani, capul de duș să fie folosit în peste 200.000 de saloane din întreaga lume.

Inițial, L’Oréal a anunțat o investiție minoritară în Gjosa, în 2021, prin fondul său de capital de risc corporativ, BOLD (Business Opportunities for L’Oréal Development). Această achiziție reconfirmă angajamentele Grupului L’Oréal pentru viitor, inclusiv o abordare comprehensivă și pe bază de știință pentru gestionarea apei, asigurându-se că activitățile Grupului respectă limitele planetare definite de comunitatea științifică. Scopul acestei achiziții este de a inova și de a scala mai multe aplicații ale tehnologiei Gjosa pentru frumusețe, în timp ce este protejată apa, resursă prețioasă și râvnită.

“Achiziționarea Gjosa consolidează și mai mult abilitatea noastră de a plasa sustenabilitatea la baza produselor și serviciilor noastre, permițându-ne să integrăm cu ușurință tehnologia de economisire a apei în noile formule și inovații de Beauty Tech. Împreună putem crește rapid soluțiile de frumusețe sustenabile cu performanțe îmbunătățite, care consumă mai puține resurse și pe care le putem introduce în ecosistemul de frumusețe extins.”, a declarat Nicolas Hieronimus, CEO L’Oréal Groupe.

“Până în 2030, este așteptat ca aproape 60% din populația lumii să fie stresată din cauza accesului la apă. Combinarea științei și a tehnologiei va juca un rol vital în eforturile noastre de a proteja această resursă valoroasă. Atât L’Oréal, cât și Gjosa sunt angajate cu pasiune în protejarea mediului, oferind cele mai bune experiențe de frumusețe oamenilor din toată lumea, în timp ce apa, resursă prețioasă, este conservată. Având Gjosa alături de noi, în cadrul Grupului L’Oréal, putem accelera cercetarea și inovarea și putem lansa soluții de beauty tech mai inovatoare și sustenabile pentru profesioniști, dar și pentru consumatori. Suntem entuziasmați să primim Gjosa în familia noastră.”, a declarat Barbara Lavernos, Deputy Chief Executive Officer, responsabilă cu Cercetarea, Inovarea și Tehnologia în cadrul L’Oréal Groupe.

“L’Oréal a fost cel mai important partener al nostru, astfel că fuziunea cu Grupul L’Oréal vine natural, pe măsură ce cautăm să ne bazăm pe succesul timpuriu al Water Saver și să transformăm acest lucru în noi cazuri de utilizare, factori de formă și piețe. Parteneriatul nostru a fost extrem de deschis și colaborativ de la început, astfel că întreaga echipă Gjosa este entuziasmată pentru acest nou capitol în calitate de membru al familiei și culturii Grupului L’Oréal.”, a spus Amin Abdulla, Co-Fondator Și Board Member, Gjosa.

“Combinarea poziției de lider în segmentul de beauty al L’Oréal cu expertiza de bază a Gjosa în tehnologia de conservare a apei va contribui la transformarea industriei de frumusețe prin lansarea de inovații de beauty tech noi și sustenabile la scară largă.”, a declarat Laurent Manca, CEO Gjosa.

Această achiziție este supusă condițiilor standard prealabile și ar trebui finalizată în următoarele săptămâni.

Despre L’Oréal

De peste 110 ani, L’Oréal, lider mondial în frumusețe, s-a dedicat unui singur obiectiv: îndeplinirea aspirațiilor de frumusețe ale consumatorilor din întreaga lume. Scopul nostru, acela de a crea frumusețea care mișcă lumea, definește abordarea companiei față de frumusețe ca fiind incluzivă, etică, generoasă și dedicată durabilității sociale și de mediu.

Cu un portofoliu extins ce cuprinde 36 de mărci internaționale și angajamente ambițioase în materie de sustenabilitate derulate prin intermediul programului L’Oréal For The Future, compania oferă fiecărei persoane din întreaga lume tot ceea ce este mai bun din punct de vedere al calității, eficienței, siguranței, sinceritătții și responsabilității, în timp ce sărbătorește frumusețea în pluralitatea sa infinită.

Cu 87.400 de angajați, o amprentă geografică echilibrată și vânzări în toate rețelele de distribuție (e-commerce, mass market, magazine universale, farmacii, saloane de coafură, travel retail și buticuri de marcă) în 2022, Grupul a generat vânzări în valoare totală de 38,26 miliarde de euro. L’Oréal deține 20 de centre de cercetare și inovare, în cadrul cărora lucrează peste 4000 de oameni de știință și peste 5.500 de profesioniști în tehnologie și inovație digitală, pentru a inventa viitorul frumuseții și a deveni lider în Beauty Tech.

Găsiți mai multe informații aici: www.loreal.com/en/mediaroom.

Despre Gjosa

La Gjosa, ne pasă de planetă și suntem hotărâți să reducem consumul de apă pentru generațiile actuale și viitoare! Suntem o companie elvețiană de inovație și de mediu înconjurător care crede că tehnologia este o forță a binelui. Integrăm tehnologii revoluționare în produsele de zi cu zi, care permit oamenilor să joace un rol activ în crearea unui viitor mai durabil.

Despre L’Oréal România

L’Oréal România, parte a grupului L’Oréal, care se dedică frumuseții de peste 105 ani, are o istorie de 25 de ani pe piața locală. Cu portofoliul său unic de 20 de branduri internaționale diverse și complementare, L’Oréal România este unul dintre liderii pieței locale de cosmetice, prezent în toate canalele de distribuție: mass market, magazine, farmacii și drogherii, saloane, travel retail și branded retail.

Urmărește-ne pe Facebook: L’Oréal Group (RO)
www.loreal.ro

[1] Stație de spălare a părului