Martie 2022 la Crime+Investigation Europe

În luna martie, la Crime+Investigation, urmăriți-i pe unii dintre cei mai buni detectivi criminaliști, pe măsură ce încearcă să rezolve cazuri complicate în noi episoade din „Primele 48 de ore: Minute Critice”, descoperiți poveștile eroice și îngrozitoare ale oamenilor obișnuiți care întâlnesc și depășesc răul pur în emisiunea „Am supraviețuit unui ucigaș în serie”, și intrați în mintea celebrului criminal în serie Dennis Rader, în serialul documentar „BTK: Confesiunile unui criminal în serie”.

Primele 48 de ore | Sezonul 24, Partea a doua (9×60’)
Din 17 martie | Joia, ora 23:00

În medicină este numită „ora critică”. În anchetele penale, vorbim despre „primele 48 de ore”. Întrebați orice detectiv – absolut toți vă vor spune că, dacă nu au o pistă, un suspect sau o arestare în 48 de ore de la producerea evenimentului, șansele lor de a rezolva cazul sunt reduse la jumătate.

Cu o grafică stilizată care seamănă mai degrabă cu o dramă TV decât cu un reality show, seria urmărește detectivii criminaliști în aceste ore critice, luptându-se cu timpul pentru a rezolva cazurile. Fiecare episod îi prezintă timp de o oră pe unii dintre cei mai buni detectivi criminaliști, pe măsură ce urmăresc cazuri complicate, în ritm alert, ce se intensifică din ce în ce mai mult odată cu trecerea celor 48 de ore critice.

Am supraviețuit unui ucigaș în serie (12×30’)
Din 25 martie | Vinerea, ora 23:00

„Am supraviețuit unui ucigaș în serie” documentează poveștile eroice și îngrozitoare ale unora dintre supraviețuitorii ucigașilor în serie.

Spusă din punctul de vedere al supraviețuitorilor, seria evidențiază puterea și perseverența oamenilor obișnuiți care întâlnesc și depășesc răul pur.

Telespectatorii vor descoperi poveștile criminalilor printre care Andrew Urdiales, Richard Beasley („Ucigașul de pe Craigslist”), Angel Resendiz („Asasinul de pe calea ferată”) și David Parker Ray.

BTK: Confesiunile unui criminal în serie (4×60’)
Din 15 martie, Marțea, ora 23:00

„BTK: Confesiunile unui criminal în serie” examinează crimele oribile și încearcă să pătrundă în mintea celebrului criminal în serie Dennis Rader, care în prezent ispășește 10 condamnări consecutive pe viață în închisoarea El Dorado.

Dr. Katherine Ramsland, autoare și profesor de psihologie medico-legală, a ținut o corespondență cu Rader pe parcursul unui deceniu. Aceasta împărtășește detalii intime despre trecutul lui Rader și despre crimele sale îngrozitoare, oferind în același timp informații criminaliștilor și forțele de ordine pentru a-și îmbunătăți procesul de depistare și, eventual, pentru a-i descuraja pe infractorii extrem de violenți.

Acest documentar fascinant scoate la lumină viața dublă dusă de Dennis Rader, atât ca cetățean model, cât și ca ucigaș fără inimă. Ramsland investighează evoluția lui Rader dintr-un simplu băiat american într-un monstru american care a făcut ravagii în Wichita, Kansas, și care a rămas necapturat timp de treizeci de ani.

Prin conversații telefonice exclusive cu însuși Rader, noi dovezi prezentate în premieră, interviuri și mărturii surprinzătoare, precum și cu acces la desenele și jurnalele codificate ale lui Rader, toate acestea însoțite de expertiza lui Katherine Ramsland, telespectatorii vor afla cine este omul din spatele acronimului BTK (“Bind, Torture, Kill” / „leagă, torturează, ucide”), vor afla adevărul din spatele titlurilor de prima pagină și li se va dezvălui o parte din secretele pe care Rader încă le mai păstrează.