Ai testat vreodată masajul facial? Dacă nu, e timpul să-l încerci! Absolut divin!
Masajul facial este o practică plină de beneficii pentru bunăstarea, îngrijirea, sănătatea și frumusețea pielii noastre. Acest tip de masaj se aplică pe față cu diferite tehnici și se poate face cu mâinile, cu vârful degetelor sau chiar cu ajutorul unor dispozitive specifice. Principalul scop al acestui tratament de înfrumusețare este de a reda feței strălucirea și prospețimea, calități care se pierd ușor în ritmurile vieții agitate pe care o trăim în prezent.
În plus, masajul facial este necesar pentru a contracara primele semne ale îmbătrânirii, care sunt evidente odată cu apariția primelor riduri.
Poți alege să te răsfeți cu un masaj facial într-un centru spa, poate împreună cu o curățare facială sau combinat cu alte tratamente de înfrumusețare sau chiar să înveți tehnica unui auto-masaj în confortul casei tale. Vei vedea câte beneficii poți obține, iar pielea ta îți va mulțumi!
Ești gata să descoperi toate beneficiile masajului facial, un adevărat panaceu pentru îngrijirea și frumusețea feței?
Beneficiile masajului facial sunt multe, printre care: acest tratament de înfrumusețare are capacitatea de a oferi elasticitate pielii feței, făcând-o mai tonifiată și mai luminoasă și, totodată, poate îmbunătăți circulația. De asemenea, acest tip de masaj contribuie la reducerea pungilor și a inflamației, la penetrarea mai profundă a produselor de hidratare și îngrijire, dar și la reducerea stresului.
Așa cum probabil știi, pielea feței este o zonă deosebit de delicată și, înainte de a începe cu un masaj facial, vei avea nevoie de o curățare profundă și de hidratarea potrivită.
La fel ca restul corpului, mușchii feței pot fi antrenați, tonifiați și relaxați cu un masaj facial, foarte util pentru prevenirea ridurilor, întărirea, drenarea și îmbunătățirea circulației sângelui. Astfel, prin efectuarea unor mișcări simple de întindere a pielii, circulația sângelui este stimulată, permițând astfel activarea fibroblastelor care, la rândul lor, măresc producția de colagen și elastină, substanțe capabile să ofere feței noastre un aspect sănătos și ferm.
Daca faci un masaj facial atunci când aplici o cremă hidratantă, rezultatul va fi mult mai bun: pielea va absorbi mai bine ingredientele active ale cremelor, tocmai pentru că circulația sângelui va fi mai stimulată, asumându-și astfel un aspect mai relaxat și reducând ridurile de expresie inestetice.
Același lucru este valabil și pentru un scrub exfoliant: aplici scrubul pe piele cu mișcări circulare care vor contribui la curățarea acesteia, astfel îndepărtând mai eficient celulele moarte și făcând pielea mult mai moale la atingere și mai fermă. De altfel, activarea circulației sanguine a feței cu un masaj facial, în timp ce-ți cureți fața, este un truc cu adevărat eficient pentru a-i spori efectele și pentru a avea grijă de frumusețea pielii!
Și nu în ultimul rând, masajul facial poate avea o acțiune drenantă care ajută la eliminarea efectului de „față umflată” cauzat de lichidele care se acumulează între o celulă și alta.
Bonus: Apa sulfuroasă – ingredientul magic din natură ce vine să completeze efectul binefăcător al masajului facial!
Apa sulfuroasă, cunoscută și sub numele de apă termală, este folosită ca terapie naturală pentru a menține corpul sănătos și pentru a trata diverse patologii.
Apele sulfuroase pot conține, pe lângă compușii divalenți de sulf, și alte elemente în cantități apreciabile: dioxid de carbon, cloruri și sodiu, ioduri și bromuri, bicarbonați, calciu și altele.
Cum acționează apa termală sulfuroasă la nivelul pielii?
La nivelul pielii, apele sulfuroase exercită în esență acțiuni antimicrobiene și antiseboreice. Sulful promovează producția de colagen, o proteină care ajută la menținerea epidermei suple și sănătoase, lăsând pielea moale.
Bogată în mod natural în săruri minerale, apa termală sulfuroasă se deosebește de apele naturale generice prin puterea sa vindecătoare și prin numeroasele efecte pozitive asupra sănătății. Apa termală are proprietăți antiseptice și garantează activarea schimbului de apă, favorizând procesele metabolice. Perfectă pentru a contracara petele pielii, apa termală sulfuroasă este o sursă inepuizabilă de beneficii pentru tratamentul feței și corpului.
Principalele avantaje determinate de utilizarea regulată a apei termale sulfuroase sunt hidratarea profundă a epidermei și recuperarea tonusului și a moliciunii naturale. Combinația diferitelor săruri minerale garantează eficacitatea îngrijirii pielii.
Proprietățile apei termale sunt un panaceu pentru toate tipurile de piele și, mai presus de toate, pentru pielea cea mai sensibilă.
Unde poți beneficia de proprietățile apei termale sulfuroase?
Băile Herculane este o stațiune renumită pentru băile termale cu sulf. De ce este atât de minunată apa de la Herculane? Secretul îl reprezintă compoziția fiecărui izvor termal din Băile Herculane, care este diferită. Apele termale sulfuroase la Herculane sunt, în principal, ape cu conținut ridicat de hidrogen sulfurat, dar există și izvoare saline, a căror apă termală are o mineralizare medie, ideală pentru tratamente cosmetice. Este cazul produselor dermato-cosmetice Ivatherm, care combină tradiția cu inovația prin utilizarea apei termale de Herculane și a celor mai noi ingrediente cosmetice folosite în exclusivitate pentru terapiile și tratamentele spa și wellness din bazele de tratament Herculum Spa și Diviana Resort. „Apa termală Herculane este esența tratamentelor faciale efectuate în bazele noastre de tratament. De altfel, această apă minune este ideală pentru tenurile sensibile și cele care trăiesc în poluare: le echilibrează și le protejează împotriva trecerii timpului. Curăță delicat, dar în profunzime, și hidratează, oferind o senzație de răcoare și un aspect absolut radiant.”, explică dr. Larisa Băloi, medic balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort&Spa și Bacolux Diana Resort.
Bine de știut! Produsele cosmetice utilizate în tratamentele și procedurile oferite în bazele de tratament Bacolux sunt bazate pe apa termală care izvorăște de la o adâncime de 2000 m, într-un mediu ferit de poluare urbană sau industrială, și care este colectată la ieșirea din stâncă. „Această apă termală pe care o folosim în centrele noastre de sănătate este unică datorită concentrațiilor ridicate de minerale și oligoelemente esențiale pentru sănătatea pielii: calciu, cupru și magneziu, cu proprietăți antiinflamatoare și antialergice, mangan și seleniu, ce acționează împotriva radicalilor liberi și, nu în ultimul rând, zinc și fier, cu rol lor în procesele de vindecare ale organismului.”, punctează medicul balneolog.
Te invităm la răsfăț! Vino să descoperi terapiile cosmetice faciale de la Herculum Spa și Diviana Spa cu apă termală Ivatherm: Lifting by Ivatherm, Ivapur sau Ivatherm for Him. Te așteptăm la Băile Herculane!