Masterclass Siemens - un eveniment stiintific unic in Romania, cu specialisti de renume in cardiologie

Ovidius Clinical Hospital, primul Centru de referință Siemens Healthineers în România, 7-8 septembrie 2023: Specialiști cardiologi din toată țara se întrunesc într-un eveniment științific, pentru comunicări medicale și sesiuni live transmise din Laboratorul de Angiografie și Cardiologie Intervențională OCH, dotat cu primul angiograf Artis Icono Floor funcțional din România.

Parteneriatul între Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, și Siemens Healthineers, pionierul inovațiilor în domeniul asistenței medicale din toată lumea și lider de piață în domeniul tehnologiei medicale a dus la deschiderea primului Centru de referință și training Siemens Healthineers din țară. Aici, specialiști consacrați în diverse specialități medicale și traineri internaționali oferă atât personalului medical cu experiență, cât și debutanților în practica medicală posibilitatea de a lua contact cu ultimele și cele mai performante noutăți din aria lor profesională.

Acest Masterclass în Cardiologie realizat în parteneriat cu Siemens Healthineers este primul din România, un eveniment științific de anvergură, ce coagulează comunitatea cardiologilor la nivel national.

În programul manifestării științifice printre comunicatori și performeri se găsesc nume de referință în cardiologia europeană, precum Gaia Banks PhD, Global Clinical Marketing Manager, dar și medicii Ovidius Clinical Hospital, Dr. Valentin Leica, medic specialist medicină internă, cardiologie specializat în cardiologie intervențională, coordonatorul secției de Cardiologie din cadrul Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH, Dr. Sebastian Vasilescu, medic specialist cardiologie specializat în cardiologie intervențională, coordonatorul Laboratorului de Angiografie și Cardiologie Intervențională OCH și Dr. Roberto Haret, medic primar cardiolog și medic specialist medicină internă, supraspecializat în cardiologie intervențională. Fiecare dintre cei trei medici OCH are la activ mii și zeci de mii de angiografii, angioplastii și stimulări cardiace, plus experiență în operarea angiografului Artis Icono Floor, vârf de gamă în abordarea minim invazivă a procedurilor cardiovasculare, un adevărat simbol al inovației.

„Am lucrat în Germania pe acest angiograf și la revenirea în România, aici, la OCH, activitatea mea a continuat firesc, dotarea spitalului nostru fiind de nivelul oricărui spital de top din Europa Occidentală. Artis Icono Floor este un angiograf inovator, care permite tratamente și intervenții de finețe, eficiente, care sunt în beneficiul absolut al pacientului, în primul rând. Sunt mândru și bucuros că pot să arăt colegilor cardiologi prezenți la Masterclass-ul Siemens tehnica și abordarea de la Ovidius Clinical Hospital”, declară dr. Sebastian Vasilescu.

„Încă dinainte de deschiderea Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH aveam semnale puternice din mediul profesional și din rândul pacienților deopotrivă că nevoia unui astfel de serviciu medical în regiunea Dobrogei este mare și necesitatea satisfacerii ei una de prioritate în sănătate. Funcționăm de la începutul lui aprilie 2023 și avem câte 8 intervenții de cardiologie intervențională pe zi, ori chiar mai multe, dacă intervin urgențe. Varietatea cazurilor este incredibilă, iar satisfacțiile profesionale mari – apelează la noi dobrogenii, dar avem, de fapt, pacienți din toată țara, români care au auzit de noi și mizează pe serviciile noastre. Iar acum, avem ocazia să transmitem live din Laboratorul de Angiografie OCH și să le explicăm colegilor din țară, dar și din străinătate, cum abordăm fiecare caz – este pur și simplul nivelul de schimb profesional firesc în zilele noastre, iar la OCH avem avantajul tehnicii medicale de vârf, care ajută la punerea în practică a abilităților noastre de medici, precum și avantajul Centrului de referință Siemens Healthineers. E o cinste pentru noi și, în același timp, sunt doar zile de muncă obișnuite în Centrul de Cardiologie Intervențională OCH”, spune dr. Valentin Leica.

Participanții la manifestare vor avea ocazia să asiste la comunicări medicale și la prezentări de caz, să participe la dialog și să afle ultimele noutăți în domeniu. Sesiunile live vor fi însoțite de explicații din partea medicului care va efectua coronaroangiografia în Laboratorul de Angiografie OCH, dar și de explicații din partea echipei de profesioniști din exterior, respectiv din sala de control a laboratorului de angiografie și din sala de cursuri Siemens. De altfel, între comunicatorii prezenți la Masterclass-ul Siemens sunt și reprezentanții companiei Siemens Healthineers, dr. Claudia Oanea, Country Head Romania și Florin Preoteasa, MR&CT Product Director.

„Acest spital nu a fost desemnat întâmplător primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România. Criteriile companiei noastre pentru un astfel de parteneriat sunt foarte riguroase, multiple, iar Ovidius Clinical Hospital s-a dovedit alegera corectă. Nivelul ridicat de expertiză managerială și medicală al OCH, implementarea corectă a soluțiilor Siemens Healthineers au ajutat la dezvoltarea parteneriatului Siemens Healthineers – OCH, iar programele noastre educaționale, workshopurile și trainingurile organizate ajută specialiștii din domeniu și nu în ultimul rând pacienții. Acest Masterclass este un eveniment dorit, muncit, plin de satisfacții și pentru organizatori, și pentru participanți”, declară dr. Claudia Oanea, Managing Director Siemens Helathineers.

Gazde ale evenimentului, reprezentanții Ovidius Clinical Hospital se declară satisfăcuți de acest moment de anvergură, care pune în prim plan activitatea Centrului de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH. „Un eveniment de anvergură, cu participanți excepționali, care ne onorează și obligă să mentinem acest nivel de fiecare dată”, punctează dr. Nicolae Ciufu, Director Medical Ovidius Clinical Hospital. „E ceea ce ne-am dorit mereu – să facem performanță!”, adaugă și dr. Bogdan Pană, Director de Cercetare și Dezvoltare OCH.

Despre Ovidius Clinical Hospital OCH:
Ovidius Clinical Hospital, cel mai mare și modern spital privat multidisciplinar din Sud-Estul României, și-a câștigat reputația datorită calității actului medical, care rezidă din diagnostic prompt și tratamente eficiente, medici cu experiență și tehnologie de ultimă generație. Din aprilie 2023, Ovidius Clinical Hospital a pus la dispoziția pacienților servicii medicale noi, prin inaugurarea unui nou spital în care funcționează și Centrul de Oncologie și Radioterapie OCH și Centrul de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară OCH. Luna aprilie a marcat și o altă premieră națională, care are OCH în prim plan: spitalul constănțean devine primul Centru de referință și training Siemens Healthineers din România. Ovidius Clinical Hospital este cea mai mare investiție privată din Sud-Estul României în domeniul sănătății din 1989 până astăzi – din valoarea investită de 38 de milioane de euro, peste 8,1 milioane de euro reprezintă achiziția aparaturii necesare pentru ca pacienții să beneficieze de cele mai avansate tehnologii în domeniul oncologiei, radioterapiei, cardiologiei intervenționale și chirurgiei cardiovasculare, asigurând astfel cel mai înalt nivel de tratament medical disponibil.

Despre Siemens Healthineers:
Siemens Healthineers AG (cotată la bursa din Frankfurt, Germania: SHL) este pionierul inovațiilor în domeniul asistenței medicale, pentru toată lumea, oriunde. În calitatea sa de companie lider de piață în domeniul tehnologiei medicale cu sediul în Erlangen, Germania, Siemens Healthineers și companiile sale regionale își dezvoltă în mod continuu portofoliul de produse și servicii cu aplicații susținute de AI și oferte digitale care joacă un rol din ce în ce mai important pentru generația următoare de tehnologie medicală. Aceste aplicații noi vor consolida bazele companiei în domeniul diagnosticării in vitro, terapiei ghidate prin imagine, diagnosticării in vivo și terapiei inovatoare împotriva cancerului. Siemens Healthineers oferă, de asemenea, o gamă de servicii și soluții pentru îmbunătățirea capacității furnizorilor de asistență medicală de a oferi îngrijire eficientă, de înaltă calitate. În exercițiul fiscal 2022, care s-a încheiat la 30 septembrie 2022, Siemens Healthineers, care are aproximativ 69.500 de angajați în întreaga lume, a generat venituri de aproximativ 21,7 miliarde EUR, cu o valoare ajustată a veniturilor înainte de dobânzi și taxe (EBIT) de aproximativ 3,7 miliarde.