McDonald's introduce tavi din plastic 100% reciclat in restaurante, in premiera, in Romania

Peste 35.000 de tăvi din restaurantele McDonald’s din România vor fi înlocuite treptat cu alternative sustenabile, din plastic 100% reciclat.

Noile tăvi contribuie la reducerea volumului de plastic folosit în restaurante, nivelului de poluare și emisiilor de dioxid de carbon.

McDonald’s introduce în restaurantele sale, în premieră în România, tăvi din plastic 100% reciclat și reciclabil. Inițiativa marchează, de asemenea, o premieră la nivel regional, România fiind una dintre primele țări din rețeaua McDonald’s în Europa, unde consumatorii pot folosi noile tăvi realizate într-un sistem de producție complet circular, din plastic provenit din industria pescuitului. Peste 35.000 de tăvi folosite în restaurantele McDonald’s din România vor fi înlocuite cu noile alternative, din plastic 100% reciclat.

„Pentru McDonald’s, dezvoltarea sustenabilă este o responsabilitate pe care ne-am asumat-o față de comunitățile din care facem parte. De aceea, investim constant și căutăm soluții pentru a contribui la protejarea mediului înconjurător. Prin introducerea noilor tăvi 100% sustenabile, vom putea reduce și mai mult cantitatea de plastic pe care o utilizăm în restaurantele McDonald’s. În plus, tranziția către un sistem circular reprezintă un pas important și necesar. Ne dorim să fim un aliat de bază pentru o schimbare pozitivă, pe termen lung”, a declarat Elena Goți, Communications Manager Premier Restaurants Romania.

Folosind o tehnologie dezvoltată de Aker Biomarine, prin compania cu model de afaceri circular AION, noile tăvi marchează tranziția spre un sistem sustenabil de producție, susținând angajamentul McDonald’s de a reduce cantitatea de plastic folosită în restaurante și de a diminua amprenta de carbon.

„Pentru AION, este un motiv de mândrie să colaborăm cu McDonald’s România, pentru a face împreună tranziția către circularitatea materialelor plastice pe piața din România. Prin introducerea acestor tăvi circulare, lansăm o soluție concretă, care va contribui la reducerea poluării cu plastic, cantității de deșeuri și emisiilor de dioxid de carbon – în premieră pe o piață McDonald’s din afara țărilor nordice”, a declarat Runa Haug Khoury, CEO AION.

Totodată, începând din luna martie 2023, McDonald’s România a introdus un tip special de hârtie reciclată, pentru a fi utilizată pe tăvile de servire din restaurante. Această inițiativă aduce compania mai aproape de atingerea obiectivului său ca, până în anul 2025, 100% din ambalajele utilizate de McDonald’s să provină din surse regenerabile, reciclate sau certificate. În prezent, acest obiectiv este îndeplinit în proporție de 95%, lanțul de restaurante oferindu-le consumatorilor paie din hârtie, biodegradabile, la cerere, tacâmuri din lemn și ambalaje din carton pentru înghețată sau salată.

Angajamentul McDonald’s față de mediul înconjurător se reflectă și printr-o serie de alte inițiative ce încurajează reciclarea și consumul responsabil de energie în toate restaurantele sale.

Astfel, compania continuă să instaleze stații de încărcare pentru mașinile electrice în noile sale restaurante de tip Drive-Thru, rețeaua națională având în prezent 10 restaurante care oferă acest serviciu. De asemenea, McDonald’s reciclează deșeurile din zona de producție și bucătărie, iar în anul 2021 a lansat un proiect pilot prin care încurajează colectarea selectivă a deșeurilor în zona de lobby a restaurantelor.

Despre Premier Restaurants România
Premier Restaurants România operează restaurantele McDonald’s în România. McDonald’s este lider al pieței restaurantelor, cu 96 de restaurante în 29 de orașe, dintre care 50 restaurante cu McDrive și 53 de cafenele McCafé. Compania are o echipă de 5.400 de angajați care le oferă consumatorilor produsele preferate, pregătite din ingrediente de calitate. Pentru mai multe informații, vizitați: www.mcdonalds.ro și www.facebook.com/McDonalds.ro.

Despre Premier Capital
Premier Restaurants România este parte a companiei Premier Capital, partenerul pentru dezvoltare al restaurantelor McDonald’s din Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Malta și România. Premier Capital plc operează 175 de restaurante și are 9000 de angajați, servind peste 150 de milioane de clienți anual, în cele 6 piețe. Premier Capital plc reprezintă business-ul McDonald’s al grupului Hili Ventures Ltd, prezent în 11 țări din Europa și Africa de Nord, și implicat în diverse operațiuni din industria alimentară și a ospitalității, retail, imobiliare, transport naval, inginerie și tehnologie. Hili Ventures deține parteneriate cu McDonald’s, Apple, Microsoft, precum și cu multe alte branduri internaționale.

Despre AION
AION este o companie dezvoltată de Aker BioMarine, cu scopul de a susține tranziția spre o economie circulară și de a combate risipa în procesul de producție. AION oferă soluții complete pentru implementarea unor produse circulare, precum tăvi, coșuri pentru cumpărături sau paleți din plastic și încurajează trasabilitatea în reciclare, susținând documentarea efectelor acesteia asupra mediului înconjurător.