Meda si Vincon Vrancea doneaza 500.000 de lei pentru echiparea spitalelor in lupta contra Covid-19

Luchi Georgescu – apel către antreprenorii români la responsabilitate și solidaritate

MEDA și VINCON (Beciul Domnesc), două dintre cele mai importante companii din domeniul prelucrării cărnii si producției de vin din România, donează 500.000 de lei pentru a ajuta spitalele în lupta împotriva COVID-19.

Luchi Georgescu, proprietara celor doua companii, a intrat in direct la teledonul “Români Împreună” organizat în 29 martie și a facut un apel către toți antreprenorii români, la implicare socială și responsabilitate. Luchi Georgescu consideră că, în aceste vremuri dificile, cel mai important pentru antreprenori este să se susțină reciproc și să găsească mijloace pentru a proteja cea mai importantă resursă a unui business, și anume, oamenii:  

“Trecem printr-o perioadă prin care nu am mai trecut, nu avem experiență, nu știm ce va fi de la o zi la alta. Nu mai vorbim acum doar despre afaceri, este o luptă cu viața și este cea mai importantă. Mesajul meu, în primul rând pentru antreprenori, este să-și susțină oamenii, să nu distrugă colectivele. Afacerile se fac cu oameni și viața este pentru oameni, deci avem o responsabilitate în plus față de salvarea vieții personale. Vincon Vrancea, Meda Prod, o parte dintre firmele grupului meu, doneaza 500.000 lei și sperăm să facem și mai mult pe viitor”, a adăugat Luchi Georgescu.

Cei 500.000 de mii de lei donați vor fi o infuzie necesară pentru spitalele românești și îi vor ajuta pe medicii-eroi în lupta contra COVID-19 și în salvarea vieților românilor. Banii vor contribui la achiziționarea de echipamente medicale și de protecție pentru unitățile spitalicești aflate în „prima linie”.

***
Despre MEDA PROD

Cu o istorie de peste 21 ani de la infiintare, MEDA PROD ’98 este una dintre principalele companii producătoare de mezeluri din România.

MEDA a avut de la început o strategie axată pe calitate, pentru satisfacerea gusturilor consumatorilor. Preparatele din carne, atat cele fiert afumate cat si cele crud-uscate, produse in noua fabrica inaugurata in 2019, sunt produse dupa retete clasice, unele traditionale, in care grija pentru constanta calitatii reprezinta principala prioritate.  Si de aceea, dupa cum este deja cunoscut, alaturi de sortimentele de specialitati, crenvursti, salamuri, carnati, parizere, crenvurștii din piept de pui MEDA au devenit chiar o legendă, fiind cei mai vânduți crenvurști din piață.

Societatea numără peste 650 angajați, deserveste cateva mii de magazine din retailul traditional si modern  și are puncte de lucru deschise în București, Craiova, Arad, Turda și Bacău.

***
VINCON ROMÂNIA

Vincon România este unul din marii producători de vin, băuturi spirtoase şi oţet din România. Fondat în anul 1949, Vincon România a fost privatizat în 1999 şi de atunci Luchi Georgescu este acţionarul majoritar şi Preşedintele companiei. Compania deţine 1500 de hectare de vie în podgoriile Odobeşti, Coteşti, Panciu şi Huşi, 11 ferme viticole, 10 crame, 3 platforme industriale pentru condiţionarea şi îmbutelierea vinului, a băuturilor spirtoase şi a oţetului, dar şi trei depozite. Din aceste podgorii, societatea produce și comercializează vinuri de o calitate deosebită din soiuri albe (Sauvignon Blanc, Chardonay, Tãmâioasã Româneascã, Feteascã Alba si Regalã, Riesling, Muscat Ottonel), roșii (Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Feteascã Neagrã) şi rose (Busuioacã de Bohotin, Aligote). Portofoliul companiei acoperă toate segmentele de consum, acoperind astfel aproape toate preferințele consumatorilor de vin, unele dintre  cele mai importante game fiind: Beciul Domnesc, Sigilium Moldavie, Rose Verite, Muscatel, Proles Pontica.

In crama Beciul Domnesc, monument istoric, renovată și modernizată de curâd, este adăpostită  cea mai mare vinotecă profesională din România, cu peste 100.000 de sticle de vin, cele mai vechi datând din 1949. Societatea are peste 600 de angajați, produsele sale fiind pe rafturile magazinelor din toate județele țării.