Mercedes-Benz a condus reprezentanti de top ai cinematografiei la cea de-a XIV editie a TIFF

– Pentru a opta oară consecutiv, Mercedes-Benz a fost Maşina Oficială a Festivalului Internaţional de Film Transilvania

– În perioada 29 mai – 7 iunie, invitaţii de pe scena cinematografiei naționale și internaționale au fost conduşi de către limuzinele Mercedes-Benz Clasa C

– Şi în 2015, Mercedes-Benz România a recunoscut şi a premiat excelenţa în cinematografia autohtonă, Premiul de Excelenţă fiind acordat actorului Marin Moraru, cu o carieră în film şi teatru ce se întinde pe şase decenii

În calitate de Maşină Oficială, pentru a opta oară consecutiv Mercedes-Benz a deschis drumul către Covorul Roşu al Festivalului Internaţional de Film Transilvania, eveniment desfăşurat în perioada 29 mai – 7 iunie, la Cluj-Napoca.

Invitaţi celebri, personalități ale lumii teatrului și cinematografiei naţionale şi internaţionale s-au deplasat în condiții de cinci stele, în elegantele maşini Mercedes-Benz Clasa C.

Peste 850 de invitaţi români şi străini au fost prezenţi în cele zece zile de festival, la Cluj. Printre invitaţii de onoare ai evenimentului s-au numărat Andreea Esca, Cătălin Ștefănescu, actorii Olimpia Melinte, Marin Moraru, Andi Vasluianu, Emilian Oprea, Andreea Vasile, Walter Donado, Isaach de Bankolé, regizorii Mircea Daneliuc, Corneliu Porumboiu şi George Ovashvili, cineastul american Timothy Wheeler, nominalizat la Premiile Emmy pentru imagine, şi mulţi alţii.

Actrița Nastassja Kinski, una dintre frumuseţile marelui ecran, a fost în prim planul acestei ediţii şi a primit Premiul Special TIFF pentru Contribuția adusă cinematografiei mondiale.

Pentru al doilea an consecutiv, limuzina Mercedes-Benz Clasa C a stat la dispoziţia invitaţilor pentru o experienţă cât mai plăcută şi confortabilă, alături de eleganta Clasă E şi spaţioasa Clasă V. De asemenea, autovehiculele Citan şi Sprinter au oferit suport logistic organizatorilor.

Proiect susţinut de Mercedes-Benz România de la prima ediţie, programul 10 pentru film a adus pe scena TIFF 10 actori talentaţi din teatrele din România. În cadrul secțiunii Zilele Filmului Românesc, actorii au luat parte la workshop-uri, premiere de film și dezbateri și au fost introduși celor direct interesați să descopere talente noi în cinema – regizori, producători români şi străini, directori de casting şi agenţi.

Din 2008, în seara Galei TIFF, Mercedes-Benz România recunoaşte şi premiază excelenţa în cinematografia românească. Anul acesta, îndrăgitul actor Marin Moraru, cunoscut pentru rolurile sale în filmele regizate de Manole Marcus (Actorul și sălbaticii), Dan Pița (Concurs, Faleze de nisip, Filip cel bun), Mircea Drăgan (Chirița în Iași) sau Horea Popescu (Cuibul de viespi), a fost recompensat cu Premiul de Excelenţă. Premiul de Excelenţă a fost acordat de către Andreea Esca şi Cătălin Ştefănescu.

Mai multe informaţii despre Mercedes-Benz România sunt disponibile online la: www.mercedes-benz.ro

 

Foto: Adi Bulboaca, Nicu Cherciu, Manu Nedila