
– Consumatorii români au investit anul acesta mai mult în electrocasnice performante
– Anul acesta, peste 50% din cuptoare au fost vândute în București
– Peste 100 de programe automate de gătit, disponibile pentru modelele de top
– Aplicația Miele App – Smart Home include o secțiune gratuită cu rețete adaptate electrocasnicelor Miele
În prima jumătate a acestui an, clienții Miele au cumpărat de două ori mai multe cuptoare decât în 2020. În contextul în care aceștia au petrecut mai mult timp acasă, au investit mai mult în electrocasnice de bucătărie performante, care au tehnologii menite să îi ajute să pregătească rețete la fel de gustoase ca la restaurant, dar mai ales sănătoase. Clienții au investit, în medie, 10.000 de lei pentru un cuptor Miele, iar cele mai multe au fost achiziționate de bucureșteni (50%) și de timișoreni (15%).
În topul celor mai căutate specificații au fost: opțiunea de gătire cu abur, programele automate, afișajul interactiv M Touch, funcția de curățare cu piroliză (curățare automată), sonda de temperatură și funcția Food View. Funcția de gătire cu abur este proiectată să distribuie aburul uniform, păstrând proprietățile alimentelor, aroma naturală, culoarea și vitaminele. Mai mult, cuptoarele cu aburi oferă, printre altele, posibilitatea de a găti sub vid, de a steriliza borcanele pentru conservarea fructelor, de a îmbutelia alimente sau topirea ciocolatei la 90°C, în așa fel încât să nu se ardă și să nu aibă cocoloașe.
Miele aduce sănătate și savoare în bucătărie, grație electrocasnicelor care permit prepararea sănătoasă a alimentelor. În ultima perioadă, s-a remarcat o creștere a numărului de clienți care optează pentru cuptoare mixte, cu aburi și electrice. Cele mai apreciate modele au fost cele fără mâner, cu design unitar sau cu aburi, respectiv modelele H 7860 BPX, DGC 7860 X, H 7464 BP.
Rețetele simple – cele mai accesate din aplicația Miele App – Smart Home
Aplicația Miele App – Smart Home include o secțiune cu rețete, care pot fi accesate gratuit. Categoriile de rețete sunt variate, iar utilizatorii pot găsi recomandări atât pentru preparate specifice anumitor perioade (precum sărbători), cât și rețete adaptate pentru diferite ocazii, precum: petrecere de cină, feluri principale sau recomandări pentru masa. De asemenea, rețetele pot fi selectate și în funcție de alimentul-vedetă, precum: pește, fructe de mare, paste, meniuri vegetariene, pâine sau rulouri.
În general, cele mai accesate rețete de utilizatorii aplicației sunt ușor de pregătit și corespund unui stil de viață sănătos.
Tehnologia care transformă experiența de gătit
Tehnologiile patentate Miele, precum Taste Control, Food View sau termometrul fără fir fac utilizarea cuptoarelor mai facilă și aduc rezultate foarte bune în gătirea alimentelor.
Prin Taste Control, compartimentul cuptorului poate fi răcit într-un timp scurt la încheierea programului de preparare, în așa fel încât alimentele să poată fi lăsate în interior, fără să fie gătite în exces. Astfel, ușa cuptorului se deschide automat pentru ca aerul fierbinte să fie eliminat, apoi se închide pentru a păstra preparatul la temperatura optimă de servire.
Funcția Food View le oferă utilizatorilor opțiunea de a supraveghea mâncarea prin aplicație, în timp ce se prepară, oricând și de oriunde, prin intermediul unei camere video integrată în plafonul cuptorului. Cuptorul trebuie doar să fie conectat la aplicația Miele App – Smart Home și astfel poate fi urmărit, de pe mobil, întregul proces de coacere.
Termometrul pentru alimente brevetat de Miele asigură o gătire excelentă fără supraveghere, pentru că se bazează pe temperatura din mijlocul alimentelor. Astfel, carnea, puiul sau peștele vor fi gătite cu precizie. Termometrul nu are fir și este depozitat în ușa cuptorului pentru acces facil în orice moment.
Despre Miele
Miele este cel mai mare producător mondial de echipamente electrocasnice premium, precum aparatură de gătit, de coacere și de gătit cu aburi, produse de refrigerare, aparate de cafea, mașini de spălat vase și produse de îngrijire pentru haine și pardoseli. Acestei linii de produse i se adaugă mașinile de spălat vase, mașinile de spălat rufe și uscătoarele pentru uz comercial, precum și aparatura de spălare-dezinfectare și sterilizare a instrumentelor destinate utilizării în activitățile medicale și de laborator (Miele Professional).
Compania Miele, fondată în 1899, are opt filiale de producție în Germania și câte o filială în fiecare dintre țările următoare: Austria, Cehia, China și România. Cifra de afaceri a companiei în anul 2020 a crescut la aproximativ 4,5 miliarde de euro, cu 70,5% vânzări în afara Germaniei. Miele este reprezentată prin filiale proprii și de importatori în aproape 100 de țări. Compania Miele se află în proprietatea celei de-a patra generație a familiei fondatoare, are o forță de muncă de aproximativ 20.900 de persoane, cu 11.050 de angajați în Germania. Sediul companiei se află în Gütersloh/Westphalia, Germania.