Muzica si animatii la Anim'est Brasov 2018. Concert Orkid in cadrul Animusic Day, la clubul The Square

Festivalul Internațional de Film de Animație Anim’est aduce vara aceasta, la Brașov, unul dintre cele mai iubite concepte din agenda ediției bucureștene.

Animusic Day, un eveniment ce reunește videoclipuri animate și muzică live, va avea loc pe 30 iunie, începând cu ora 18.00, la clubul The Square.

Cele mai bune videoclipuri animate produse recent vor fi proiectate la Anim’est Brașovîn cadrul zilei de sâmbătă, începând cu ora 19.00 – lansări ale unor trupe și artiști internaționali celebri precum Metallica, Katie Melua sau Chelou, precum și ale unor artiști autohtoni, ca Smiley sau Deliric, alături de Silent Strike și EM.

Proiecțiile vor fi urmate de concertul celor de la Orkid, un proiect muzical cu influențe punk, blues și progressive rock compus din Vlad Ilicevici – chitară, voce, synthuri, Radu Pop – percuție, vizualuri, Alexandru Andone – chitară, synthuri, jouhikko și George Frătica – chitară bass.Concertul va avea loc de la ora 21.00, fiind urmat de Animusic Night After Party, în același club, The Square.

Înainte de proiecții, publicul prezent la Brașov va avea ocazia să afle mai multe despre platforma Animation Worksheep, atelierul intensiv de animație organizat de festivalul Anim’est, în cadrul unei prezentări ținute de trainerii Vlad Ilicevici, directorul executiv al Anim’est și fondatorul Animation Worksheep, și Radu Pop, artist vizual și animator. O platformă importantă de lansare pentru tinerii animatori din România și Republica Moldova (dintre cei peste 100 de absolvenți, o marte parte lucrează astăzi în studiouri de profil), Animation Worksheep a oferit, până în prezent, câteva dintre cele mai bune produse de animație de pe piața autohtonă. Între acestea se numără spoturi comerciale, videoclipuri pentru piese ale unor formații precum Subcarpați, Robin and the Backstabbers sau Coma, precum și scurtmetraje de animație. În cadrul celei mai recente ediții ale atelierului, cea cu numărul zece, care s-a desfășurat între 2 – 23 martie la Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Creative – CINETic, 14 tineri animatori au realizat animațiile pentru un scurtmetraj documentar despre Street art-ul bucureștean. Acesta va fi lansat integral în cadrul celei de-a treisprezecea ediții ale festivalului Anim’est de la București, toamna aceasta.

A cincea ediție Anim’est Brașov are loc între 28 iunie și 1 iulie la Centrul Cultural Reduta, Coresi Shopping Resort și The Square.

Festivalul Anim’est Braşov este organizat de Asociaţia Este’N’Est şi de Asociaţia Animest, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, în colaborare cu Centrul Cultural Reduta.

Parteneri: Groupama, Coresi Shopping Resort, Cinema One, Campari, CINETic, Animation Worksheep
Parteneri media: Zile și Nopți, Transilvania 365, Proanimatie.ro, Robert Cadar, Newsbv.ro, iLoveBrasov.ro
Clubul Festivalului: The Square