O colectie de interese, experimente si descoperiri, in ianuarie la Art Machine

Pana pe 26 ianuarie, la Art Machine, automatul de tip vending machine initiat de gruparea artistica Pastila Roz si amplasat in Bucuresti, in Carturesti Parklake, aduce „Prabusitor”, o noua colectie de 100 de lucrari originale, in editie limitata.

Lucrarile sunt realizate de Daniel Loagar, co-fondatorul galeriei neconventionale Celula de Arta, al atelierului Wood Be Nice si al proiectului de creatie artistica NeoNlitic.

„Seria de lucrari „Prabusitor”, pregatita pentru Art Machine #41, este inspirata, printre altele, de versurile melodiei „Chip” a formatiei Coma, mai precis de versul „Da-ne curaj sa cadem din nou”.

Mereu am fost atras de latura experimentalista a creatiei artistice, de seria de incercari si esecuri care precede o descoperire personala, timp in care mi-am creat o lume a mea, pe care am numit-o folosind un necuvant, „Prabusitor”. Desenele aflate in Art Machine reprezinta o colectie a intereselor, experimentelor si descoperirilor mele de-a lungul unei lungi perioade de timp.

Va invit sa explorati peisajul unic si locuitorii acestei lumi si sa descoperiti frumusetea si puterea care pot fi gasite in toate aceste suisuri si coborasuri. Aceste desene sunt adesea mici, nu mai mari de cativa centimetri, si sunt realizatea intr-o gama larga de stiluri si tehnici artistice. Unele dintre desene sunt inspirate din miscarea Dada, cu utilizarea lor dezinvolta a culorii si a formei. Altele sunt exercitii de textura, folosind o varietate de medii pentru a crea interes vizual. Altele sunt legate de scriere, folosind textul si limbajul ca parte integranta a operei de arta.“, povesteste Daniel Loagar.

Proiectul Art Machine incurajeaza consumul sanatos de arta prin punerea in contact direct a artistilor cu publicul larg. Art Machine creeaza o oportunitate unica de a achizitiona lucrari originale de arta, intr-un format si la un pret accesibil, in acelasi timp oferind expunere si sustinere financiara artistilor implicati in proces. Din iulie 2020, a pus la dispozitia publicului 40 de serii de lucrari originale de la artisti.

“Art Machine este un automat de tip vending machine care distribuie lucrari de arta originale in schimbul sumei de 10 lei. Fiecare lucrare a fost desenata de un artist si poarta cu ea amprenta personala. Este practic o carte de vizita a artistului creata doar pentru voi. in acest fel va incurajam sa incepeti propria colectie de arta si poate chiar sa schimbati intre voi lucrarile care va plac. Arta tine si de placere, iar, in timp, colectiile pot deveni o oglinda a gustului personal.”, spun initiatorii proiectului.

Facebook Pastila Roz si Instagram Pastila Roz.

Parteneri media: Radio Romania Cultural, Radio Romania International, IQads, Spotmedia, Observator Cultural, Curatorial, Zeppelin, Propagarta, Modernism, PRwave, Bookblog, Cult-ura, Happ.ro, Munteanu.