O noua colaborare inedita pe scena HORECA din Romania: Beans&Dots si Alex Petricean isi unesc fortele pentru dezvoltarea componentei gastronomice a brandului de cafea de specialitate

Beans & Dots Coffee Shop, unul dintre liderii cafelei de specialitate și unic distribuitor în România al The Barn Coffee Roasters Berlin anunță în această toamnă începutul unei colaborări de durată cu Alex Petricean.

Pentru început, acesta va semna meniul de sezon al bistro-ului Beans&Dots din incinta Muzeului de Artă Recentă (MARe) din București. Alex Petricean, celebrul chef și fondator al restaurantelor Noua și Noua Bar a creat pentru Beans&Dots o serie de specialități disponibile în spațiul din Primăverii 15, începând cu data de 29 septembrie.

Meniul realizat de chef Alex Petricean pentru Beans&Dots are la bază conceptul triplului ingredient, care creează un mix unic de ingrediene locale și sezoniere la care se adaugă influențe internaționale.

Beans & Dots Seasonal Kitchen by Alex Petricean devine astfel pentru iubitorii de gust o destinație pentru ieșitul în oraș. Fie că e vorba de un mic dejun, de un prânz de afaceri sau de o discuție la un pahar de vin după birou, Beans & Dots Seasonal Kitchen by Alex Petricean este un loc unde poți să te bucuri de o experiență gastronimică deosebită, într-un cadru inedit, dar nepretențios.

Meniul de sezon va fi acompaniat și de o selecție de vinuri surprinzătoare, cu etichete mai puțin cunoscute publicului din România. Fiecare masă servită la Beans&Dots poate să înceapă sau se termine cu o cafea de specialitate extraordinară, din selecția The Barn Coffee Roasters Berlin.

“Sunt foarte încântat de această nouă colaborare cu prietenii de la Beans&Dots alături de care am dezvoltat evenimente private și experiențe gastronimice pentru oaspeții lor de la muzeu. Pasiunea lor pentru educarea gustului dar și capacitatea de a construi comunități de oameni alături de care îți dorești să fii m-au făcut să zic Da acestei propuneri. Cred cu tărie că mâncare de bună calitate poate să înceapă sau să se termine cu o cafea de specialitate extraordinară, iar Beans& Dots este recunoscut pe piața locală din România, deoarece cafeau foarte bună pe care o livrează în fiecare ceașcă de aproape 7 ani,” a declarat Alex Petricean.

“Pasiunea noastră pentru calitate, originalitate și experiment se regăsește în formă compactă și concretă în aceasta colaborare pe care am început-o cu Alex Petricean, un bun prieten care ne-a antrenat gustul de-a lungul timpului. Cu o bună intuiție către echilibru, Alex reușește să îmbine ingredientele locale în rețete și alăturări care surprind prin prospețime, toate grupându-se într-o farfurie plina de savoare. Din 29 septembrie, va asteptam cu placere,” a declarat Alexandru Vadim Aron, Co-fondator Beans&Dots.

Beans&Dots are în prezent două coffee shops în București, unul aflat în clădirea Palatului Universul la mezanin și altul la parterul Muzeului de Artă Recentă din București unde au dezvoltat și partea de bucătărie sezonieră. Beans & Dots aduce în fiecare an în România peste 100 de tipuri de cafea single origin, multe de la ferme exclusive ale The Barn Coffee Roasters Berlin.