P3 Logistic Parks a incheiat tranzactii pentru peste 35.800 m2 in primul trimestru al anului 2021

P3 Logistic Parks (“P3”) a încheiat, în România, în primul trimestru al acestui an, tranzacții pentru peste 35.800 de metri pătrați de spații logistice și de birouri.

Din totalul tranzacțiilor, mai mult de 36% (>13.000m2) sunt contracte noi, iar aproximativ 63% (>22.500) sunt prelungiri ale contractelor existente.

Patru dintre parteneriatele existente s-au consolidat încă de la începutul anului, astfel încât rata de retenție în cadrul parcului rămâne la cote ridicate. De asemenea, prin poziționarea strategică a P3 Bucharest A1, dar și prin complexitatea serviciilor și facilităților oferite, P3 reușește să atragă anual noi clienți care aleg să își stabilească hubul de distribuție în perimetrul parcului.

Sînziana Pardhan, Managing Director P3 în România, spune: „Am încheiat primele luni ale anului într-o notă pozitivă și mă bucur să văd că nu doar rata de retenție a clienților este de 100%, ci și că eforturile noastre de a implementa noi facilități în parc sunt foarte bine primite. Sunt rezultate bune, care ne dau încredere și ne încurajează să continuăm demersurile pentru consolidarea și diferențierea activului existent, atât prin noi servicii, cât și prin integrarea de elemente sustenabile care să conducă la îmbunătățirea experienței de lucru pentru toți chiriașii noștri și angajații lor.”

Dezvoltatorul apasă puternic pedala pentru accelerarea decarbonizării sectorului industrial-logistic prin promovarea și integrarea de elemente sustenabile și se aliniază trendurilor și directivelor globale, investind constant în consolidarea serviciilor și modernizarea spațiilor existente: 90% din portofoliul local al dezvoltatorului este deja echipat cu tehnologie de iluminat LED, iar în prezent sunt în curs de implementare o serie de proiecte pentru eficientizarea consumului de apă și gaze în interiorul clădirilor. Mai mult, P3 a inaugurat recent în cadrul parcului de la km 13, A1, primele două stații de încărcare fast-charge pentru vehicule electrice, ce permit încărcarea simultană a patru autoturisme. Proiectul se adresează publicului larg și poate fi extins și adaptat în funcție de cerințele și nevoile chiriașilor.

P3 România își propune să rămână, în continuare, unul dintre cei mai dezirabili proprietari și manageri de spații logistice din București, atât pentru companiile active pe segmentele de retail, e-commerce și logistică, cât și pentru jucătorii din zona DYI, finisaje sau materiale de construcții și explorează noi căi de a-și extinde serviciile existente și a crește eficiența energetică și operațională în cadrul clădirilor pe care le administrează.

Cu o suprafață închiriabilă de 380.000 de m2 dispuși în 14 depozite, acces direct la A1, soșeaua de centură și coridorul pan-european IV, un restaurant cu auto-servire cu 200 de locuri la interior și terasă proprie, terminale feroviare pentru transport mărfuri și călători și un proiect de spații de cazare în curs de finalizare, P3 Bucharest A1 este cel mai complex parc industrial din România.

Notă către editori:
P3 este un investitor, proprietar, dezvoltator si manager pe termen lung de proprietăți logistice europene cu peste 6.5 milioane m² de active aflate în administrare și un portofoliu extins de terenuri de 1.2 milioane m² cu disponibilitate imediată pentru dezvoltări de tip built-to-suit. P3 are operațiuni în 12 țări și investește și se dezvoltă pe piețele europene de două decenii. Cu sediul central în Praga, P3 are peste 190 de angajați în 11 birouri în orașe cheie din Europa, oferind dezvoltări integrate, terenuri, construcții și servicii de mentenanță post-închiriere. Pentru mai multe informații despre P3, vizitați www.p3parks.com.