P3 Logistic Parks preia terenul unor foste magazii pentru a dezvolta un campus sustenabil de centre de date in Hanau, Germania

P3 Logistic Parks, un dezvoltator de top și proprietar pe termen lung de proprietăți logistice în Europa, a preluat fostele magazii Großauheim din Hanau de la Bundesanstalt für Immobilienaufgaben (Institutul pentru Imobiliare Federale).

P3 va dezvolta un campus de centre de date la scară largă, P3 Datacenter Hanau, pe o suprafață de 250.000 m². Protecția climatică și eficiența energetică joacă un rol central în proiectarea noului amplasament. Campusul va fi construit și operat în mod durabil și va fi alimentat cu energie electrică 100% verde.

Construcția campusului va avea loc în mai multe etape, cel puțin opt module de centre de date urmând a fi ridicate în următorii zece ani pe o suprafață construită de aproximativ 200.000 de metri pătrați. Proiectul reprezintă o dezvoltare de tip brownfield, ceea ce înseamnă că P3 va decontamina spațiul, care a fost abandonat din anul 2008, va efectua procesul de dezmembrare totală a construcției, va recicla stocul existent și va folosi materialele pentru lucrări la fundație.

Capacitatea planificată la nivelul întregului campus este de 180 de megawați. Pentru o funcționare durabilă, P3 a stabilit o serie de obiective de sustenabilitate cu autoritățile orașului Hanau și s-a angajat să le implementeze. Acestea includ faptul că P3 Datacenter va fi complet alimentat cu energie electrică din surse regenerabile, odată cu punerea în funcțiune a primului modul. În plus, o atenție deosebită va fi acordată eficienței energetice, echilibrării și reducerii emisiilor de CO2. În acest sens, datele corespunzătoare vor fi comunicate anual către oraș și consumul tuturor resurselor va fi monitorizat printr-un sistem de management al energiei.

Pentru a proteja flora și fauna locală, P3 va implementa măsuri de protecție a speciilor. Acestea includ stabilirea unor zone de compensare și de relocare a animalelor care au nevoie de protecție. În plus, va crea alte habitate adecvate, cum ar fi turnuri pentru păsări și adăposturi pentru lilieci și va ecologiza zona în care va fi dezvoltat proiectul.

Soenke Kewitz, Managing Director P3 Logistic Parks Germania, spune: „Boom-ul comerțului electronic și adoptarea modului de lucru de la distanță sunt o dovadă a importanței tot mai mari a centrelor de date pentru noi toți. Fără acestea, digitalizarea avansată nu este posibilă, iar necesitatea de a răspunde acestei cerințe printr-o alternativă ecologică este enormă. Suntem foarte încântați să putem dezvolta o astfel de soluție de viitor printr-o cooperare între P3 Datacenter Hanau și autoritățile locale.”

Claus Kaminsky, primarul orașului Hanau, spune: „Transformarea fostelor magazii Großauheim într-un campus de centre de date foarte mare raportat la standardele internaționale, reprezintă pentru noi elementul esențial în implementarea strategiei noastre privind centrele de date. Dezvoltarea în comun și asumarea obligatorie a unor obiective de sustenabilitate, dincolo de nivelul general acceptat – de exemplu, jumătate din energie va fi alimentată din surse regenerabile locale – a fost deosebit de importantă pentru noi, având în vedere amploarea finală a construcției.”

Campusul prevede și construcția unei centrale termice și electrice de către Gemeinschaftskraftwerk Hanau GmbH und Co. KG. Acest lucru va asigura furnizarea de încălzire în mod ecologic pentru orașul Hanau începând cu anul 2024, după expirarea contractului cu centrala electrică Staudinger. Proiectul va cuprinde și construcția unei stații de transformare de către operatorul local de rețea Hanau Netz GmbH.

Semir Selcukoglu, Manager al P3 Logistic Parks Datacenter, spune: „Proiectul nostru din Hanau va reprezenta unul dintre cele mai mari campusuri de centre de date din Europa. Întrebarea pe care ne-am adresat-o în acest timp a fost: cum putem alinia nevoile unui centru de date la scară largă cu provocările schimbărilor climatice? Sunt deosebit de mândru că în dialogul nostru cu autoritățile locale din orașul Hanau am găsit o soluție inovatoare. Aștept în continuare, cu nerăbdare, dezvoltarea proiectului, care echivalează cu suprafața a 35 de terenuri de fotbal, ce va fi alimentat în întregime cu energie electrică verde. În plus, proiectul nu va avea un impact negativ asupra echilibrului funciar al zonei Rin-Main, fiind o zonă deja exploatată, folosită anterior în scopuri militare.”

Claus Niebelschuetz, Manager de vânzări la Institutul pentru Imobiliare Federale, comentează: „Construirea centrului de date P3 Hanau pe locul fostelor magazii Großauheim este rezultatul unei colaborări dintre P3 Logistic Parks, Institutul pentru Imobiliare Federale și orașul Hanau și, în același timp, reprezintă un alt pas important în procesul de conversie din oraș, în care fostele proprietăți americane sunt folosite ulterior în scopuri civile, cu utilitate în viitor.”

Dezvoltarea campusului centrului de date este speculativă. Conceptul este proiectat pentru a fi utilizat de operatorii de centre de date în calitate de chiriași. Orașul Hanau este o locație deosebit de atractivă datorită proximității cu hub-ul DE-CIX din Frankfurt.

P3 a fost sprijinit în procesul de intermediere a proprietății de către consultantul internațional imobiliar CBRE, divizia A&T Industrial & Logistics, condusă de Rainer Koepke, și a fost consiliat juridic cu privire la achiziție de către firma de avocatură Noerr, condusă de Dr. Alexander Jänecke și Dr. Tim Behrens.

Despre P3 Logistic Parks
P3 este un investitor, proprietar, dezvoltator și manager pe termen lung de proprietăți logistice europene 6,6 milioane m² de active în administrare și un portofoliu extins de terenuri de 1,6 milioane m² pentru dezvoltare ulterioară. P3 are activități comerciale în 11 țări și investește și se dezvoltă pe piețele europene de aproape două decenii. Cu sediul central la Praga, P3 are peste 230 de angajați în 11 birouri din orașe europene cheie, oferind servicii integrate de dezvoltare, active și management al proprietății. Pentru mai multe informații despre P3, vă rugăm să vizitați www.p3parks.com.

Cu privire la declarațiile anterioare

Acest comunicat de presă include declarații prospective. Declarațiile prospective pot fi identificate prin utilizarea terminologiei prospective, cum ar fi cuvintele „așteaptă”, „estima”, „proiectează”, „anticipează”, „crede”, „ar trebui”, „ar putea”, „intenționa”, „plan”, „probabilitate”, „risc”, „țintă”, „obiectiv”, „obiectiv”, „poate”, „voi”, „efort”, „perspectivă”, „optimist”, „perspective” sau prin utilizarea unor expresii similare sau variații asupra unor astfel de expresii sau prin discutarea strategiei sau a obiectivelor. Declarațiile prospective se bazează pe planuri, estimări și previziuni curente și sunt supuse riscurilor inerente, incertitudinilor și altor factori care ar putea determina ca rezultatele reale să difere semnificativ de rezultatele viitoare exprimate sau implicate de astfel de declarații prospective. Orice declarații prospective făcute în acest comunicat de presă vorbesc numai de la data prezentului. Compania nu intenționează să actualizeze sau să revizuiască public aceste declarații anticipative pentru a reflecta evenimente sau circumstanțe după data acestui comunicat de presă și nu își asumă nicio responsabilitate pentru a face acest lucru.