Past Lives/Din alte vieti, cel mai bun film al anului de pana acum, ruleaza acum in cinematografele din Romania

„Fără îndoială cel mai bun film al anului de până acum” – The Times

Revista Forbes a făcut o medie între cele mai bune scoruri al filmelor de pe Metacritic și Rotten Tomatoes. La final, a reieșit că Past Lives, debutul impresionant al regizoarei Celine Song este cel mai bun film al anului de până acum. Filmul figurează deja în predicțiile pentru Oscar 2024 și este iubit de publicul din întreaga lume.

„Din alte vieți” rulează acum în 41 de cinematografe din 21 de orașe din România, distribuit de Bad Unicorn.

Programul complet aici: badunicorn.ro/film/past-lives

Lansat la Sundance și Berlinale la începutul acestui an, Past Lives spune povestea Norei și al lui Hae Sung, doi tineri care au o legătură specială încă din copilărie, dar a căror drumuri se despart atunci când familia Norei emigrează din Coreea de Sud. 20 de ani mai târziu, în New York, cei doi se regăsesc pe parcursul unei săptămâni, timp în care își confruntă noțiunile despre iubire și destin.

Trailer:

 

„O poveste de dragoste năucitoare, de-a dreptul perfectă”revista Rolling Stone

În coreeană există un concept intitulat „in-yun”. În limba română s-ar traduce „soartă”. Dar, mai ales, se referă la modul în care destinul aduce doi oameni împreună pe baza nenumăratelor legături din viețile lor anterioare.

Într-un bar din New York, regizoarea de origine coreeană Celine Song stă așezată între doi bărbați din două universuri foarte diferite ale vieții ei: soțul, newyorkez, și un fost iubit din copilărie, coreean, aflat în vizită în America. Jucând rolul de traducător și, în același timp, pe cel de intermediar, Song are senzația stranie că două lumi diferite fuzionează prin intermediul ei.

Cu o scenă similară începe și Past Lives, comparat de critici și spectatori cu seria ”Before” (Sunrise, Sunset, Midnight) al lui Richard Linklater. Așadar, dacă sunteți amatori de filme inteligente despre relații, spiritualitate și iubire, „Din alte vieți” este cea mai bună alegere pe care o puteți face în luna septembrie.

„Tandru, amuzant si dureros de frumos. Un film miraculos”Vox

Cu umor, maturitate și emoție, povestea lor curge natural, fără artificii regizorale sau scenaristice, creionând două lumi atât de diferite care se întâlnesc prin intermediul Norei și care pot funcționa împreună în armonie. Până la urmă, viața noastră este suma unor alegeri. Iar dacă soarta, sau „in-yun” ne pune în fața unor întâmplări care par să nu mai depindă de noi, în universul magic al cinematografiei poveștile adevărate despre iubire și prietenie transcend timpul și distanțele.

Iar experiența de a vedea Past Lives în sala de cinematograf este una unică, muzica și imaginea creând o emoție colectivă unică care va călători mult timp de aici încolo cu fiecare spectator în parte.