Podravka te pofteste la o masa gustoasa si sanatoasa!

Când nu îți este chiar foame dar… parcă ai mânca ceva, se cheamă că simți nevoia de o gustare.

Vrei una rapidă, sățioasă, sănătoasă și gustoasă? Dacă ai ști cât de simplu poate fi… Îți propunem să încerci o inovație Podravka pentru piața din România: Ajvar – acuscă de ardei roșii. Este un produs pentru întreaga familie, natural, fără conservanți și coloranți artificiali. Este o comoară de savori preparată după o rețetă originală, care conține ardei de calitate superioară, vinete și condimente de bază. Un borcan plin cu legume, fibre și vitaminele A și C. Fiecare porție va aduce încântare tuturor celor care apreciază gustul chutney, și îți vor trebui doar câteva secunde ca să te decizi ce vei mai servi alături. Ajvar Clasic poate fi consumat în orice moment al zilei. Și nu numai ca atare, pe o felie de pâine proaspătă sau prăjită și crocantă, ci și ca ingredient în alte preparate: ca garnitură lângă o friptură sau ca topping, chiar și pe pizza. Sau în orice alte împrejurări, cum ar fi la un grătar, la un picnic sau la birou, în pauza de masă. Dacă te numeri printre admiratorii gustului picant, Ajvar Picant îți va satisface pe deplin această preferință… iute. În mâncăruri – fie că sunt cu legume sau carne – va fi suficient un singur strop pentru ca acestora să le fie pusă în evidență aroma. Trebuie doar să reții că după deschidere produsul va trebui depozitat în frigider și consumat în termen de zece zile. Tocmai pentru că nu are conservanți. Oricum, nici nu va dura atât până vei ajunge la fundul borcanului…

Și pentru că ne aflăm la început de primăvară, când întreaga natură se îmbracă din nou în cel mai crud verde, este momentul oportun să vă aducem în atenție un produs… asortat: Mazărea verde boabe de la Podravka, în variantele de 420 g și 850 g.

De ce ne place să consumăm mazăre în orice sezon? Pentru gustul, dar și calitățile ei. Care nu sunt nici puține și nici lipsite de importanță. Poate nu știai (dar afli acum!) că mazărea are atât de puține calorii (mai exact 81 de calorii la 100 de grame) încât este considerată o aliată de nădejde a siluetei.  Și totuși, ea are o mulțime de proteine, fibre și nutrienți, ceea ce o face să fie foarte hrănitoare. În plus, conține un polifenol care protejează sănătatea și are proprietăți antiinflamatorii. Dacă adăugăm și faptul că în mazăre se găsesc cantități semnificative de vitamine A, B, C, E si K, de zinc și Omega-3 sub formă de acid linoleic, devine tot mai evident că micuțele boabe verzi au tot dreptul să fie incluse într-o dietă sănătoasă. Și argumentele în favoarea ei nu se opresc aici. Consumând mazăre îți vei fortifica sistemul imunitar, vei preveni constipația, îți vei regla nivelul zahărului din sânge (conținutul ridicat de fibre și de proteine vegetale încetinește procesul de digerare al zaharurilor), îți vei menține sănătoase vasele de sânge și oasele (vitamina K ajută la fixarea calciului în interiorul oaselor, iar vitamina B la prevenirea osteoporozei) și vei reduce nivelul trigliceridelor și colesterolului „rău”. Se ocupă niacina din mazăre de acest din urmă aspect!

Sfatul nostru este să nu mai aștepți și să pregătești o mâncare de mazăre verde. La prepararea căreia poți adăuga, desigur, pentru gust, culoare și savoare, chiar și o lingură (sau mai multe) de Ajvar, fie varianta clasică, fie cea picantă. Și, bineînțeles, muuuult mărar!