Premierele lunii august la National Geographic

Luna august aduce în atenția publicului National Geographic noi serii documentare.

Printre cele mai importante premiere ale acestei luni se numără: „VEDETE ÎN SĂLBĂTICIE, CU BEAR GRYLLS: PROVOCAREA”, „PRIMII ÎN ALASKA” sau „HITLER: BOMBA NUCLEARĂ”.

VEDETE ÎN SĂLBĂTICIE, CU BEAR GRYLLS: PROVOCAREA

,,Vedete în sălbăticie, cu Bear Grylls: Provocarea” un documentar  despre supraviețuire, revine cu un nou sezon. Cel mai faimos expert în supraviețuire de pe planetă își folosește talentul într-o aventură transformatoare în sălbăticie.

În fiecare duminică, din 21 august, la 21:00

PRIMII ÎN ALASKA

Când rușii au sosit în secolul al XVIII-lea în Alaska, populația indigenă se afla deja acolo de mii de ani, dezvoltând și perfecționând modalități sofisticate de a prospera în cele mai dure medii. Tradițiile și metodele lor s-au transmis din generație în generație și, împotriva sorții, au reușit să-și păstreze intacte obiceiurile și modul unic de viață. Cu toate acestea, pericolul dispariției acestora este constant. În fața peisajului dur și în continuă schimbare din Alaska, un număr tot mai mic de localnici nu au decât o singură soluție: să trăiască așa cum au făcut-o strămoșii lor… și să învețe generațiile următoare totul despre viața de aici. În această nouă serie documentară urmărim câțiva dintre locuitorii originari care își trăiesc viața conform înțelepciunilor străvechi, precum și pe tehnicile de vânătoare, construcție și supraviețuire, cu scopul de a-și asigura continuitatea în următorii mii de ani. Este o sărbătoare a culturii, a tradiției și a puterii incredibile a unui grup motivațional de oameni care reușesc întotdeauna să găsească o modalitate de a trăi o nouă zi.

În fiecare miercuri, din 3 august, la 23:00

ULTIMII GIGANȚI: PEȘTI SĂLBATICI

Cyril și echipa sa de producători pornesc în periculoasa misiune de a găsi, studia și proteja ultimul pește uriaș de pe planetă. În această nouă serie documentară echipa ajunge în Amazon și Canada de Nord, în urmărirea preistoricului Pirarucu, a masivului sturion alb și a speciei Piraiba, o specie de apă dulce aflată pe cale de dispariție.

În fiecare duminică, din 7 august, la 19:00

HITLER: BOMBA NUCLEARĂ

Aceasta este o poveste desprinsă parcă dintr-un roman de Dan Brown: într-o dimineață cețoasă, când profesorul Koeth intră în biroul său de la Universitatea din Maryland, găsește un cadou misterios pe birou. Surpriza în formă de cub cântărește mult. Învelit într-un șervețel de hârtie maro, cadoul este însoțit de un bilețel: „Luat din Germania, din reactorul nuclear pe care Hitler a încercat să-l construiască. Darul lui Ninninger.” Koeth desface cadoul. Nu-și poate crede ochilor. Este un cub de uraniu adevărat? Și chiar provine dintr-un vechi program nuclear german? Dacă da, cum a ajuns în biroul lui 70 de ani mai târziu? În documentarul special „Hitler: Bomba nucleară”, Koeth și omologul său german, doctorul Nagel, declanșează o adevărată vânătoare de comori care se întinde pe jumătate de glob.

Luni, 15 august, la ora 22:00