PROVOCAREA INALTIMILOR de Sir Edmund Hillary

Preda Publishing anunţă lansarea în limba română a unei cărţi eveniment despre prima ascensiune a Everestului şi viaţa fenomenală a unui om care a reuşit să dea un sens profund alpinismului de mare altitudine.

„Întâmplări incredibile… nu poţi decât să rămai cu gura căscată şi să te înclini respectuos” Sunday Star Times

Provocarea înălţimilor, autor Sir Edmund Hillary

Omul care a reuşit, pentru prima dată, să pună piciorul pe Vârful Everest, omul care a condus o echipă de exploratori la Polul Sud, omul care a străbătut fluviul Gange de la ocean până la cer a adunat, pentru prima dată, toate aceste aventuri remarcabile ale unei vieţi speciale într-un singur volum. Dar Edmund Hillary a fost mai mult decât un explorator. El este şi omul care şi-a plătit datoria de onoare către Himalaya instaurând în Nepal un program îndrăzneţ de construire de şcoli, clinici, aerodromuri şi poduri. Cu implicarea sa activă, acest proiect a devenit din ce în ce mai puternic şi a crescut din ce în ce mai mult în cei şaizeci de ani de când autorul a escaladat Treapta Hillary şi şi-a condus companionul Tenzing Norgay pe ultima creastă a vârfului Everest. Provocarea înălţimilor este o reevaluare onestă a unei vieţi petrecute la limită. În acelaşi timp este povestea unui om care a reuşit să cucerească o lume întreagă cu sufletul său.

Sir Edmund Hillary s-a născut în 1919 la Auckland, Noua Zeelandă, şi a făcut parte din Forţele Aeriene neozeelandeze în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Distins cu titlul de cavaler pentru ascensiunea Vârfului Everest, din 1953, Hillary a reuşit numeroase „premiere” pe acest tărâm al aventurii şi al explorării. Și-a dedicat o mare parte din viață ajutând populația șerpa din Nepal prin Himalayan Trust, o organizaţie non-profit dedicată îmbunătăţirii vieţii locuitorilor din Munții Himalaya. Prin eforturile sale a reușit să construiască numeroase școli și spitale în această regiune îndepărtată, declarând că aceasta este cea mai mare realizare a vieții sale. Sir Edmund Hillary a decedat pe 11 ianuarie 2008, la vârsta de 88 de ani, în urma unui infarct miocardic.

Preda Publishing este o editură unică pe piaţa românească, dedicată în întregime sportului, în toate formele sale: alergare, ciclism, triatlon, alpinism, automobilism, fotbal, baschet sau sporturi de contact. Editura propune publicului cărţi inspiraţionale, cu şi despre sportivi celebri, în care aceştia îşi dezvăluie secretele performanţei dar şi dimensiunea profund umană: de la programele de antrenament şi nutriţie până la exerciţiile de voinţă, de la eşecurile, temerile şi obstacolele inevitabile la euforia victoriei. În prezent, oferta Preda Publishing este structurată pe urmatoarele colecţii:

iRun: colecţie dedicată alergării, fie că este vorba de pistă sau alergări montane, sprint, maraton sau ultramaraton
iBike: colecţie dedicată ciclismului şi celebrilor rutieri ai lumii
iTri: colecţie dedicată triatlonului, de la cursele de distanţă olimpică la celebrul Ironman
iBall: colecţie dedicată fotbalului şi eroilor săi
iClimb: colecţie dedicată alpinismului şi iubitorilor muntelui
iLegend: colecţie dedicate legendelor sportului.

Cartea este disponibilă pe www.predapublishing.com