Recomandarile lunii decembrie la Crime+Investigation

În luna decembrie, la Crime+Investigation asistăm la momente tensionate din sala de judecată surprinse de camerele de supraveghere în noi episoade ale seriei „Filmat la tribunal”, explorăm unele dintre cele mai zguduitoare crime de pe teritoriul SUA în episoade noi din „Justiție Americană” și petrecem sub acoperire „60 de zile după gratii” pentru a scoate la lumină problemele din cadrul sistemului judiciar american.

Filmat la tribunal – Sezonul 4 (10×30’)
Episoade noi din 2 decembrie, vinerea de la ora 23:00
Titlul original: Court Cam

Seria „Filmat la tribunal” realizează o analiză complexă a unora dintre cele mai emoționante momente din sălile de judecată, surprinse de camerele de supraveghere. Astfel, publicul va putea asista la momente tensionate, care includ reacții neașteptate ale unor judecători furioși, confruntări directe iscate în timpul procesului sau chiar încercări de evadare ale unor acuzați.

Producția găzduită de prezentatorul de televiziune american Dan Abrams include, de asemenea, interviuri cu judecători și mărturii ale victimelor implicate în cazurile prezentate, pentru a prezenta imaginea de ansamblu a fiecărei povești, fiind completată de momente surprinse de camerele de luat vederi ale forțelor de ordine, înregistrări ale apelurilor către numerele de urgență, sau dovezi digitale lăsate în urmă de inculpați.

Justiție Americană (6×60’)
Episoade noi din 4 decembrie, duminica, de la ora 23:00
Titlul original: American Justice

Prezentată de actorul Dennis Haysbert (24, Unitatea), emisiunea face o radiografie a sistemului judiciar american, descriind pe larg unele dintre cele mai zguduitoare crime de pe teritoriul SUA, de la procese care au ajuns pe prima pagină a publicațiilor la cazuri mai puțin cunoscute.

Cazurile sunt privite prin prisma procurorilor, avocaților apărării sau a judecătorilor, și uneori a făptașilor. Fiecare poveste prezintă modul în care sistemul judiciar american funcționează dar și momentele în care acesta dă greș.

60 de zile după gratii | Sezonul 7 (10×60’, 2×120’),
Sâmbăta, ora 23:00
Titlul original: The Jail: 60 Days In

Sezonul al șaptelea din serialul experiment „60 de zile după gratii” prezintă o perspectivă inedită asupra vieții în închisoarea Henry din Georgia, la periferia orașului Atlanta.

Scopul experimentului este de a scoate la lumină problemele din cadrul sistemului judiciar american. Participanții se oferă voluntar pentru a petrece sub acoperire 60 de zile într-una dintre cele mai dure închisori din Statele Unite ale Americii, în încercarea de a obține cât mai multe informații despre prizonieri și paznici, cât și despre vulnerabilitățile generale pe care le prezintă sistemul penitenciar american.

Aici, șapte voluntari se amestecă printre deținuți, timp de 60 de zile, fără ca polițiștii, gardienii și ceilalți condamnați să cunoască acest lucru. Pentru prima dată, în istoria emisiunii, toți participanții au fost anterior arestați pentru crime pe care le-au comis, însumând un total de 40 de ani în spatele gratiilor.

Vor reuși acești participanți să supraviețuiască provocărilor în timpul stagiului voluntar din închisoare? Experimentul „60 de zile după gratii” oferă telespectatorilor o perspectivă nemijlocită asupra lumii periculoase din penitenciar, pe măsură ce participanții se adaptează în detenție.

Despre Crime+Investigation®

Crime+Investigation® dezvăluie lumea complexă a crimelor, purtând telespectatorii într-o călătorie în căutarea adevărului, dreptății și a unei mai bune înțelegeri a comportamentului unui ucigaș.

Fiecare călătorie este personală și emoțională, fiind completată de poveștile anchetatorilor, experților și a victimelor și apropiaților acestora. Crime+Investigation® este disponibil la nivel internațional în peste 50 de milioane de locații și difuzat în 18 limbi.

Crime+Investigation® a fost lansat în România în 2013 și este prezent pe toate platformele majore de cablu din țară, inclusiv: Focus Sat, Next-Gen Communications, Orange și Vodafone.