Reserved: Colectia Capsula Toamna-Iarna 2018-2019 Re.Design

Temele ediției toamnă–iarnă 2018/2019 Re.Design sunt călătoria și nevoia irezistibilă de noi descoperiri și experiențe. Peisajele montane din Europa de Est au fost alese ca locație, iar meșteșugul tradițional și arta locală, pe care designerii brandului le-au combinat cu moda stradală a orașelor mari, au servit drept inspirație pentru a crea o nouă colecție.

Punctul de plecare al acestei călătorii este Varșovia modernă, mereu în schimbare. În Re.Design, energia și creativitatea acestei metropole sunt simbolizate printr-o combinație de piese clasice, precum haine și jachete cu croieli moderne, supradimensionate, blugi și pulovere stil streetwear, precum și accesorii originale, atrăgătoare, inclusiv eșarfe supradimensionate.

Odată ajunși la Zakopane, participanții la expediție se odihnesc și se relaxează în mijlocul naturii, printre clădirile din lemn și designul unic, ce a făcut capitala Munților Tatra polonezi să fie unul dintre cele mai inspirate locuri din această parte a Europei. Stilul Zakopane, cu șindrile și dispunerea diagonală a plăcilor, desfășurate în direcții diferite, se reflectă în colecție printre altele, în modele și texturi de țesături tricotate calde, de calitate superioară și în structura de catifea, una dintre țesăturile dominante ale colecției Re.design.

Călătoria se termină în fascinanta Georgia, o țară aflată la marginea vechiului continent, unde cultura europeană s-a împletit armonios cu influențele Rusiei, Asiei și Orientului timp de secole, creând un amestec unic care cucerește în prezent capitalele lumii de modă dintr-un motiv întemeiat. Re.Design se bazează pe modele de țesături și covoare, realizate manual de artiști locali, artizani și pe lucrările primitiviștilor din secolul al XIX-lea, cum ar fi Niko Pirosmani, a cărui pictură a definit paleta de culori a colecției. Aceasta este compusă din nuanțe calde de albastru închis, bej, maro și verde, combinate cu roșu burgund și roșu-cărămiziu, accentuate cu galben auriu și contrastate cu alb.

Cea mai recentă ediție a Re.Design este, de asemenea, o călătorie prin decenii de stil. Elementele echipamentului de schi din perioada anilor 1960 au fost actualizate cu o croială mai relaxată, specifică stilului casual contemporan. Velurul, salopetele din denim și pantalonii evazați – atât de caracteristice anilor `70 – au dobândit o nouă abordare înrădăcinată în estetica post-sovietică de la începutul anilor 1990. Ecourile deconstrucției, vizibile în cămașa pentru femei sau în jacheta pentru bărbați, au fost combinate cu tendința puternică de îmbrăcăminte pentru activitățile în aer liber: jachete multifuncționale, rucsacuri modulare sau încălțăminte modelată pentru drumeție.

Colecția pentru femei include, de asemenea, rochii ultra-ușoare, impermeabile, cu mâneci kimono, precum și jachete sau pantaloni din piele naturală. Colecția pentru bărbați este completată de jachete din denim, o jachetă cu două rânduri de nasturi și o vestă cu helancă. Îmbrăcămintea și accesoriile Re.Design, combinate, în funcție de sex, nevoi și dispoziție, cu cizme de trekking, cizme cowboy sau încălțăminte sport, vor crea stiluri aprobate chiar și de entuziaștii care sunt în căutarea unei abordări unice în modă.

Bhumika Arora, un supermodel indian cunoscut de pe podiumurile Chanel, Hermes sau Missoni, a fost vedeta ședinței foto din Tibilisi. Ewelina Gralak s-a ocupat de styling, iar fotografiile au fost făcute de Bartek Wieczorek.

Colecția Re.Design este disponibilă în magazine, dar și online pe www.reserved.com/ro/ro/

Reserved: Colectia Capsula Toamna-Iarna 2018-2019 Re.Design – GALERIE FOTO