Ai nevoie doar de putina cafea pentru a-ti impresiona musafirii de Craciun

Dacă ți se întâmplă să crezi că nimic nu poate fi mai bun decât o cafea, mai gândește-te o dată și inspiră-te din atmosfera Crăciunului. De la rețete rapide și simple la feluri care îți vor uimi oaspeții, gândește-te la o ocazie în care îți va face plăcere să pregătești ceva cu propriile mâini și intră într-o lume a tradiției și a ideilor originale, toate legate de un singur ingredient: cafeaua. Lavazza te poate ajuta să îți îndeplinești dorința de a găsi această idee specială, adăugând o notă unică Crăciunului tău.

Panettone cu Zabaglione de cafea

Fie că pregătești o surpriză de dimineață, o cină plăcută alături de prieteni, un prânz sau o gustare delicioasă, renumitul cozonac italian Panettone (literalmente „pâine mare”) este alegerea perfectă pentru a însoți cele mai simple plăceri ale vieții italiene: să îi aduni pe cei dragi în jurul tău și să vă bucurați de momente frumoase împreună. Pentru a transforma Panettone într-o „rețetă” specială cu care să-ți surprinzi oaspeții, adaugă pur și simplu niște „Zabaglione” de cafea și serviți-le împreună.

Mod de preparare
Separă gălbenușurile de albușuri și pune-le într-o cratiță împreună cu zahărul, apoi adaugă cafeaua și lichiorul.
Amestecă cu un tel și bate crema zabaglione într-un bain-marie până când amestecul devine moale și își dublează volumul.
Taie apoi felii de panettone și prăjește-le puțin pe ambele părți.

Mod de prezentare
Așază un strat de zabaglione pe farfurie și o cupă de înghețată deasupra.
Pune restul de felii de panettone lângă acesta, decorează cu fructe de pădure și presară peste el zahăr pudră.

Cafeaua ideală pentru rețetă este:
Qualità Rossa
O cafea aromată, ideală pentru a-ți da un plus de energie la începutul zilei. Combinând sortimente naturale de Arabica Braziliană și Robusta, rezultatul este un  espresso plin, echilibrat și foarte savuros.

Lavazza Coffee Parfait - desertul Semifreddo

Lavazza Coffee Parfait – desertul Semifreddo

Dacă Panettone nu este alegerea ta preferată, Lavazza îți sugerează ca alternativă o rețetă elegantă și ușoară pentru prepararea semifreddo-ului de cafea făcut cu espresso: Lavazza Coffee Parfait.

Mod de preparare
Amestecă cele 4 gălbenușuri de ou cu 60 de grame de zahăr.
Bate cele 4 albușuri cu 60 grame de zahăr.
Înmoaie gelatina în apă rece.
Bate frișca.
Combină frișca cu gălbenușurile.
Topește gelatina în cafea și adaug-o amestecului.
Adaugă albușurile amestecând de jos în sus.
Toarnă apoi amestecul într-o formă dreptunghiulară.
Acoper-o cu felia de blat și las-o la înmuiat în cafea îndulcită.
Așaz-o în congelator timp de 6 ore.

Mod de prezentare
Taie o felie de semifreddo.
Taie-l din nou la jumătate, la un unghi de 45 °.
Aranjeaz-o pe farfurie și servește-o cu sos de caramel.
 
Cafeaua ideală pentru această rețetă este:
Qualità Oro
Primul amestec Lavazza, creat în 1956 de Luigi Lavazza în mica sa prăjitorie din Torino, include o selecție din cele mai bune boabe de cafea Arabica 100%, în principal din America Latină, creând un gust inconfundabil cu note de malț și miere. Fructată și aromată, Qualità Oro este rezultatul anilor de expertiză ai Lavazza în amestec și prăjire.
  
Despre Grupul Lavazza

Înfiinţată în 1895 la Torino, compania Lavazza este deţinută de familia Lavazza de patru generaţii. Considerat unul dintre cei mai importanți prăjitori de cafea din lume, Grupul operează în prezent în peste 90 de ţări printr-o reţea vastă de subsidiare proprii şi distribuitori, exportând aproximativ 63% din producţia sa totală. Lavazza are aproape 3.000 de angajaţi  şi o cifră de afaceri ce depăşeşte 2 miliarde de euro (estimat pentru 2017). Lavazza a inventat conceptul de amestec – sau, cu alte cuvinte, arta combinării diferitelor tipuri de cafea din diferite zone geografice – în primii săi ani și continuă să fie o trăsătură distinctă a majorității produselor sale.  

Compania are peste 25 de ani de experienţă în producţia şi vânzarea de sisteme şi produse de cafea porţionată. Lavazza a fost prima companie italiană care a oferit sisteme de pregătit espresso cu capsule. Acum, Lavazza este prezentă în toate segmentele de business: cafea pentru acasă, segmentul away-from home şi segmentul serviciilor de cafea pentru medii profesionale, concentrându-şi atenţia către inovarea sistemelor şi tehnologiilor de consum. Lavazza și-a consolidat poziția în piață și prin încheierea unor parteneriate valoroase, în perfectă armonie cu strategia de brand. Astfel Lavazza este partenerul Turneelor de Tenis de Mare Șlem din lume, dar și partenerul unor evenimente artistice și culturale, colaborând cu muzee precum Guggenheim din New York, Peggy Guggenheim Collection din Veneția și  The Hermitage State Museum din St. Petersburg, Russia.

În traseul de dezvoltare globală, grupul Lavazza a făcut achiziții strategice cum ar fi Carte Noire în Franța (2015), Merrild în Danemarca (2016), Kicking Horse Coffee în America de Nord (2017). Mai mult, în 2017 grupul și-a mărit rețeaua de distribuție prin achiziția Espresso Service Proximité din Franța și Nims în Italia, iar în 2018 Lavazza a achiziționat compania Blue Australian Pod Coffee Co.