Revolut continua Apelul pentru Ucraina si introduce functia Colectii pentru ong-urile asociate aceleiasi cauze

• La un an de la lansarea Apelului pentru Ucraina în secțiunea Donații, Revolut introduce funcția Colecții pentru a face mai ușoare identificarea și direcționarea de fonduri către ong-urile asociate cu aceeași cauză și adaugă un nou partener global din societatea civilă, British-Ukrainian Aid

• Revolut și utilizatorii săi au donat peste 11,8 milioane de euro pentru refugiații din Ucraina
• 860.000 de euro au fost donați de utilizatorii români, în aplicație, către ong-urile care s-au alăturat Apelului (Crucea Roșie Română, Hope and Homes for Children, Fundația Regală Margareta a României, Code for Romania)

Revolut, super-aplicația financiară cu peste 27 de milioane de clienți la nivel global, din care 2,6 milioane în România, marchează un an de la lansarea apelului pentru susținerea refugiaților ucraineni și adaugă funcția Colecții, în aplicație. Totodată, Revolut introduce un nou partener din societatea civilă, British-Ukrainian Aid, o organizație neguvernamentală creată în 2014 de comunitatea ucraineană din Marea Britanie.

Noua funcție, Colecții, permite asocierea ong-urilor care se dedică aceleiași cauze, în aplicație, pentru a fi mai ușor de identificat entitățile care s-au angajat în susținerea acelorași categorii vulnerabile. De exemplu, lista partenerilor pentru Apelul pentru Ucraina cuprinde entitățile de caritate care susțin refugiați ucraineni pe teritoriul României (Crucea Roșie Română, Hope and Homes for Children, Fundația Regală Margareta a României și Code for Romania), dar și alți reprezentanți ai societății civile care își dedică activitatea aceleiași cauze.

În cele 12 luni scurse de la debutul Apelului pentru Ucraina, Revolut și clienții săi au colectat peste 11,8 milioane de euro în aplicație, din care 860.000 de euro donații realizate către ong-urile din România implicate în acțiuni de susținere a populației afectate de războiul din țara vecină. 1,7 milioane euro reprezintă contribuția Revolut la donația către cauza refugiaților din Ucraina, așa cum a anunțat la 1 martie 2022 CEO-ul Revolut, Nik Storonsky.

„Ca cetățean britanic cu rădăcini ucrainene, le mulțumesc tuturor celor care au decis până acum să ni se alăture în acest apel și vă invit să ne rămâneți alături în susținerea acestei cauze, donând către asociațiile precum British-Ukrainian Aid. Cu Revolut, 100% din sumele donate sunt direcționate către beneficiarii Apelului pentru Ucraina”, a declarat Vlad Yatsenko, co-fondator al Revolut și Chief Technical Officer (CTO) al super-aplicației financiare.

Contribuția partenerilor locali din societatea civilă

Crucea Roșie Română: Dezastrul umanitar din ultimele 12 luni a afectat fiecare aspect al vieții a milioane de oameni din Ucraina. Mulți nu se pot întoarce acasă, iar cei care se află încă în țară lor se confruntă cu condiții dezastruoase, având acces limitat la apă, căldură, asistență medicală și alte servicii esențiale. Scăderile de temperatură le agravează provocările de zi cu zi. Pe măsură ce războiul escaladează și intră în al doilea an, impactul asupra sănătății mintale a persoanelor afectate din interiorul și din afara Ucrainei este din ce în ce mai mare.

Crucea Roșie Română s-a mobilizat rapid încă de la declanșarea conflictului și a sprijinit 575.538 de persoane afectate de război. A ajuns cu ajutor la mii de oameni cu alimente, produse de igienă, servicii de sănătate și sprijin psihosocial, servicii de integrare pentru copii și adulți etc. Cu toate acestea, milioane de oameni continuă să aibă nevoie de ajutorul nostru pentru a se acomoda la o viață nouă în România sau în Ucraina.

Generozitatea donatorilor noștri ne-a permis să efectuăm transporturi în Ucraina cu 462 de camioane încărcate cu 5.172 de tone de materiale de primă necesitate. Ca să putem continua, avem nevoie în continuare de susținerea dumneavoastră. Cu toții au nevoie de ajutorul și protecția noastră. Pericolul nu a trecut. În continuare, au nevoie de hrană, de adăpost, de ajutor. În continuare, suntem solidari, suntem oameni. Iar umanitatea nu are granițe. Facem bine până la capăt!

Hope and Homes for Children: Hope and Homes for Children România a sprijinit încă de la începutul conflictului din Ucraina un număr de 8.000 de copii și adulți, dintre care 300 sunt copii din sistemul de protecție a copilului din Ucraina. Fundația s-a implicat în sprijinirea refugiaților la punctele de frontieră Siret și Sighetu Marmației, prin intervenții punctuale, dar și prin acoperirea nevoilor continue legate de hrană, locuință, educație sau nevoi medicale. Anul acesta, prioritatea Fundației rămâne îngrijirea copiilor – cei care au ajuns din orfelinatele din Ucraina, dar și cei însoțiți de familiile lor, care vor primi în continuare adăpost, hrană, produse de primă necesitate, dar și sprijin pentru integrarea în comunitățile în care se află.

Fundația Regală Margareta a României: Proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI a fost lansat de Fundația Regală Margareta a României în urmă cu un an, când familii cu copii fugeau din calea războiului și treceau granița spre România, în căutarea unui loc sigur pentru viața lor. În câteva săptămâni, proiectul de ajutor a fost extins în toată țara, pentru a oferi un sprijin de urgență refugiaților ajunși în diverse comunități. Prin donațiile și resursele mobilizate pentru refugiați, am oferit un sprijin prompt copiilor, mamelor, bunicilor și altor categorii vulnerabile, acționând printr-o rețea de 21 de ONG-uri locale. Astfel, am venit în ajutorul a peste 5.300 de refugiați în 12 județe: Alba, Argeș, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brașov, Galați, Iași, Cluj, Maramureș, Tulcea, Satu Mare. Refugiații au fost sprijiniți cu: găzduire, mese, transport, îmbrăcăminte și încălțăminte, îndrumare, alinare emoțională, consiliere socială, servicii medicale, activități educaționale, dar și prin alte intervenții necesare.

În 2023, proiectul AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI continuă atât pentru cei aflați încă alături de noi de anul trecut, cât și pentru a întâmpina și acomoda noile persoane refugiate, care și-au pierdut casa, membrii familiei sau curajul de a mai râmâne în bătaia armelor. Acest eveniment tragic a demonstrat lumii întregi noblețea și generozitatea românilor, precum și puterea semenilor de a schimba destine atunci când acționăm împreună.

Code for Romania: După un an de la începerea războiului din Ucraina, ecosistemul de soluții digitale dezvoltat în timp record de Code for Romania a ajutat deja 1,3 milioane de oameni. Pe lângă informațiile despre aspecte legale, refugiații au găsit informații despre cum pot avea acces sigur la un acoperiș, la servicii medicale pentru bolnavii cronici, educație sau transport. Nevoia de ajutor nu dispare atunci când emoția publică scade, iar persoanele vulnerabile au permanent nevoie de acces la locuințe sigure, asistență medicală, informații de bază despre aspecte legale, educație, transport sau locuri de muncă. În continuare, la fiecare 5 minute, 3 refugiați primesc ajutor prin aceste soluții digitale. Code for Romania le oferă și sprijin direct în ucraineană, ghidându-i către soluția corectă pentru problemele lor.”

Tehnologie pentru incluziunea financiară a persoanelor refugiate
Mai mult, Revolut a lansat anul trecut și o versiune specială a aplicației pentru a fi folosită de refugiații ucraineni care au părăsit țara din cauza războiului. Pe 14 martie, a devenit disponibil top-up-ul în conturile Revolut în moneda locală hrivna și de atunci până în prezent aplicația a fost descărcată de peste 500.000 de ori. Cu ajutorul aplicației, care permite și crearea unui cont în moneda locală, utilizatorii pot deține fonduri în 30 de monede fiat și pot efectua plăți în peste 150 de valute. Cei mai mulți utilizatori ai acestei variante a aplicației se află în Polonia, Germania, Irlanda, Suedia, Olanda, Franța și Spania. De exemplu, utilizatorii ucraineni din Spania au făcut plăți cu cardul Revolut în mai mult de două țări, iar cei din Portugalia au plătit, în medie, în 4 țări. Aceste statistici sunt și o dovadă a drumului dificil parcurs de cei mai mulți dintre refugiați, după ce au părăsit Ucraina, trecând prin mai mult de două țări până la destinația actuală.

DESPRE REVOLUT
Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, peste 27 milioane de clienți din lume, din care mai mult de 2,6 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 330 de milioane de tranzacții pe lună. Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor și să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla. www.revolut.com

Bookzone - Carti Online Resigilate