Revolut extinde oferta de criptomonede la peste 120 de tokenuri si adauga un nou curs despre Axelar in modulul educativ

● Revolut continuă își îmbogățească oferta de criptomonede, introducând în modulul educativ tokenul Axelar
● În ultimele 12 luni, portofoliul Revolut a crescut cu 50%, iar clienții din Regatul Unit și Spațiul Economic European (SEE) pot tranzacționa acum peste 120 de criptomonede
● Din iulie 2022 până în prezent, 4 milioane de clienți au completat cel puțin o lecție din modulul educațional despre criptomonede și blockchain [1]

Revolut, super-aplicația financiară cu peste 35 de milioane de clienți la nivel global, și-a extins lista de tokenuri puse la dispoziția clienților, la peste 120 de criptomonede, și aduce un nou token în aplicație, Axelar.

Față de august 2022, Revolut și-a mărit lista de tokenuri cu 50%, ajungând la peste 120 de criptomonede. Modulul Învață include informații educative pentru o selecție de tokenuri și tehnologii, Axelar fiind cel mai recent adăugat. Încă de la lansarea sa, în iulie 2022, secțiunea Învață a contribuit la explicarea jargonului specific industriei criptografice și l-a transformat într-un limbaj mai accesibil unei audiențe vaste.

Peste 4 milioane de persoane interesate de cripto au completat cel puțin una dintre cele 18 lecții despre criptomonede din aplicația Revolut, indiferent de vârstă, sex sau experiența financiară. Cursurile din această secțiune au fost special concepute pentru a face mai accesibilă înțelegerea informațiilor despre criptomonede, blockchain și cele mai populare tokenuri și protocoale.

Potrivit datelor interne (analizate în formă agregată și anonimizată), jumătate dintre clienții care au completat cel puțin o lecție despre criptomonede au între 25-44 de ani, indicând relevanța pe care lecțiile despre criptomonede o au în rândul diferitelor generații. Potrivit unui studiu realizat de Dynata pentru Revolut [2], în iulie 2023, cel puțin 12% dintre respondenți au declarat că iau în calcul investiția în criptomonede. Cea mai ridicată rată de favorabilitate a fost înregistrată printre clienții bulgari (24%), urmați de polonezi (15%) și de cei ungari (15%).

Noul curs despre criptomoneda Axelar constă în trei lecții, disponibile pentru clienții Revolut din Regatul Unit și SEE. Clienții din SEE pot câștiga până la 3 euro în token-uri WAXL, după completarea unor teste simple. Valoarea totală a recompensei este afișată în aplicație la finalul fiecărui test completat.

Planurile Revolut includ diversificarea conținuturilor educaționale despre criptomonede, până la finalul anului, pe măsură ce și alte token-uri vor fi adăugate în aplicație.

În funcție de particularitățile fiecărei piețe, fie toate cursurile sau o selecție din acestea sunt disponibile pentru clienții din Regatul Unit, SEE, Australia, Singapore sau Brazilia. Recompensele nu se acordă și pe piața britanică.

Modulul educațional Învață despre criptomonede propus de Revolut a fost desemnat ”top cryptocurrency star” în 2022, în cadrul Pulse Report, realizat de compania de consultanță în fintech 11FSin, pentru ”abordarea sa distractivă și simplă”.

Revolut Ltd., companie de origine britanică, pune la dispoziția consumatorilor un portofoliul extins de servicii financiare, inclusiv criptomonede. Criptomonedele sunt nereglementate. Fondurile nu sunt protejate și prețul lor este extrem de volatil. Câștigurile pot fi impozitate. Se aplică taxe pentru tranzacționare.
Clienții ar trebui să se informeze din surse independente și să învețe diferențele dintre tokenuri, precum și să ia în considerare circumstanțele lor personale atunci când cumpără sau vând cripto. Se aplică termeni și condiții. Mai multe informații sunt disponibile aici.

Despre Revolut
Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, 35 de milioane de clienți din lume, din care mai mult de 3 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 500 de milioane de tranzacții pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla. www.revolut.com

Despre Axelar
Axelar conectează peste 50 de blockchainuri, oferindu-le o interoperabilitate programată utilizatorilor și aplicațiilor din oricare dintre blockchain-urile conectate. Programabilitatea deschide accesul la noi funcționalități pentru clienții Revolut. Axelar poate susține experiențe fără întreruperi, cu doar un click, pentru transferurile de active între blockchain-uri și swaps, din aplicația Revolut.

Adoptarea pe scară largă a Revolut în finanțele tradiționale (TradFi) și pe piețele valutare indică potențialul pentru active tokenizate din lumea reală (RWA), disponibile în orice blockchain în Web3. Acest parteneriat va îmbunătăți experiența utilizatorului și va stimula adoptarea extinsă a finanțelor descentralizate (DeFi), precum și crearea unei experiențe agnostice de lanț pentru utilizatorii Revolut. Acoperirea în masă a Revolut combinată cu infrastructura avansată Web3 a Axelar constituie un mix revoluționar în domeniul Web3.

[1] De la lansarea secțiunii, în iulie 2022, potrivit datelor interne analizate în formă agregată și anonimizată.
[2] Studiul a fost realizat în rândul a 11.008 de respondenți din Belgia, Bulgaria, Franța, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Spania.