Revolut lanseaza tranzactionarea de ETF-uri pentru clientii din Spatiul Economic European

● Clienții Revolut din Spațiul Economic European (EEA) vor putea investi în peste 100 de fonduri tranzacționate la bursă (ETF), începând de la 1 euro
● ETF-urile oferă expunere la un portofoliu diversificat de active, de la acțiuni ale unor companii la obligațiuni
● Pentru acest produs, Revolut a semnat un parteneriat cu compania germană Upvest – un fintech specializat în valori mobiliare bazate pe infrastructură API, care le permite fintech-urilor să ofere o varietate de produse de investiții
● Ca și în cazul tranzacționării de acțiuni de pe bursele americane, ETF-urile vor putea fi tranzacționate gratuit, în anumite limite

Revolut, super aplicația financiară cu peste 29 de milioane de clienți la nivel global, a anunțat azi introducerea ETF-urilor (fonduri deschise de investiții, tranzacționate la bursă) pentru clienții europeni ai entității Revolut Securities Europe UAB, care vor putea investi sume începând de la 1 euro în peste 100 de fonduri. Noua ofertă investițională a fost dezvoltată în colaborare cu Upvest, un fintech specializat în investiții bazate pe infrastructură API, cu capacitate mare de scalare.

ETF-urile le oferă clienților o modalitate simplă și flexibilă de a-și diversifica expunerea la instrumente de investiții. Aceste fonduri investesc într-o gamă largă de valori mobiliare – cum ar fi acțiuni sau obligațiuni – și îi ajută pe clienți să economisească timp și să scadă costurile generate de investițiile realizate în fiecare titlu individual. ETF-urile sunt o soluție atractivă pentru clienții care doresc să investească pe termen lung și nu vor să se angajeze personal prea mult în activitatea de tranzacționare.

Oferta Revolut Securities Europe UAB pentru fonduri tranzacționate la bursă se orientează mai ales către industriile inovatoare – inteligență artificială, securitate cibernetică, big data, utilizări ale hidrogenului, dar și către alte industrii, precum jocurile video, vehiculele electrice, energia curată, cloud computing-ul, tehnologii inovatoare, biotehnologii, servicii medicale, energie, turism și petrecerea timpului liber. Oferta de ETF acoperă majoritatea fondurilor importante, inclusiv S&P 500, NASDAQ, DAX și FTSE. Utilizatorii își vor putea diversifica portofoliile investind în ETF-uri care acoperă nu numai acțiuni, ci și obligațiuni și mărfuri.

Cu Revolut, investițiile sunt accesibile tuturor: suma minimă de investiție pentru ETF-uri este de doar 1 euro. Din secțiunea „Acțiuni” din hub-ul Revolut, clienții vor putea muta banii pe care doresc să-i investească în ETF-uri. Utilizatorii pot verifica performanța ETF-urilor lor în timp real cu ajutorul listelor de urmărire live, diagramelor de tranzacționare și al știrilor despre piață – toate în cadrul aplicației Revolut. În funcție de planul deținut, clienții pot efectua o tranzacție gratuită (Standard), 3 tranzacții gratuite (Plus), 5 tranzacții gratuite (Premium) sau 10 tranzacții gratuite (Metal) pe lună. Odată ce limita de gratuitate este depășită, se va aplica o taxă variabilă pentru fiecare tranzacție de 0,25 % (min. 1 euro). Revolut aplică, de asemenea, o taxă de custodie de 0,12 % anual din valoarea de piață a activelor utilizatorilor, percepută lunar.

Revolut intenționează să adauge în oferta sa acțiuni listate pe burse europene și alte produse de tranzacționare. Acestea vor fi dezvoltate tot în cooperare cu Upvest, în lunile următoare.

Rolandas Juteika, Head of Wealth and Trading (SEE) a declarat: „Scopul nostru este să ne extindem și mai mult oferta în domeniul investițiilor și al tranzacționării de valori mobiliare. Lansarea ETF-urilor vine după ce am făcut operaționalizarea entității de tranzacționare Revolut Securities Europe UAB și am extins accesul clienților din SEE la acțiuni listate pe bursele americane. În curând, vom lansa alte produse de investiții – inclusiv acțiuni listate pe piețele europene, fonduri mutuale, obligațiuni, servicii de consultanță robotizată și o platformă de tranzacționare mai sofisticată pentru comercianții experimentați. Când ne-am uitat la posibili parteneri care să ofere acces la ETF-uri, acțiuni listate europene și alte produse de tranzacționare, Upvest s-a dovedit a fi alegerea potrivită. Ei au venit cu infrastructura care ne-a permis să le oferim ETF-uri clienților noștri într-un timp scurt.”

Martin Kassing, CEO și co-fondator al Upvest, a adăugat: „Datorită investițiilor pe baza infrastructurii API, este tot mai ușor să le oferim clienților europeni acces la produse de investiții care sunt potrivite profilului lor de investitor. Revolut este una dintre cele mai mari bănci digitale la nivel global și colaborează cu cei mai buni actori din domeniile de interes. Suntem încântați că vom colabora și acest parteneriat marchează un capitol important pentru compania noastră.”

Similar altor tipuri de investiții, și tranzacționare de acțiuni implică un capital supus riscurilor. Valoarea investițiilor poate crește sau poate să scadă. Pentru informații suplimentare, vă rugăm să consultați Terms and Conditions și FAQ page.

Despre Revolut
Revolut este prima super-aplicație financiară care ajută utilizatorii din toată lumea să își folosească la maximum fondurile de care dispun. În 2015, Revolut s-a lansat în Marea Britanie, cu servicii de transfer de bani și schimb valutar. În prezent, 29 milioane de clienți din lume, din care mai mult de 2,8 milioane din România, folosesc serviciile inovatoare Revolut pentru a realiza peste 400 de milioane de tranzacții pe lună.

Prin intermediul conturilor personale sau corporate, Revolut ajută clienții de pretutindeni să-și mențină echilibrul financiar, să dispună mai eficient de banii lor, să se conecteze rapid cu semenii lor sau cu cei apropiați, oriunde s-ar afla. www.revolut.com

DESPRE UPVEST
Upvest este un fintech fondat în 2017 de Martin Kassing, pentru a oferi infrastructură către companii care doresc să pună la dispoziția clienților orice tip de produs de investiții prin Investment-API. Sistemul core banking nativ în cloud le oferă clienților un avantaj în scalabilitate, modularitate și costuri. Misiunea Upvest este de a face investiția la fel de ușoară ca și cheltuirea banilor, permițând consumatorilor de pretutindeni să își gestioneze cât mai bine propria avere. Compania are în prezent peste 100 de angajați în toată Europa și sediul central este situat în Berlin. Cu peste 50 de milioane de dolari strânși de VC-uri de top precum Bessemer Venture Partners, Earlybird, HV Capital, Notion Capital și ABN AMRO Ventures, Upvest este unul dintre furnizorii de infrastructură de neo-investiții din Europa cu nivel ridicat de finanțare.