Rocanotherworld #8 - noi valuri de vesti

Warhaus, Luna Amara, Basska si altii se alatura line up-ului

Warhaus, renumitul artist international se alatura line up-ului editiei din 2023 a Rocanotherworld. Alaturi de primii artisti anuntati pe scena festivalului, Madrugada, Moonlight Breakfast, Orkid, We Singing Colors, Mihai Popoviciu, se alatura in line up: Warhaus, Luna Amara, Basska, Zimbru, Afgo, Lemon si Rana. Cea de-a 8-a editie a festivalului Rocanotherworld va avea loc in Iasi in perioada 22 – 25 iunie 2023, in zona Aroneanu, la brizo.

Anuntul celui de-al doilea val de artisti a adus si noi abonamente disponibile spre achizitie, respectiv cele Early Bird pentru elevi si studenti, abonamentele generale Late Bird si cele gratuite pentru copiii sub 12 ani. Acestea pot fi achizitionate online.

Rocanotherworld 2023 este un festival explorator de muzica, arta, ganduri, oameni si idei, organizat la Iasi de Asociatia Industrii Creative si Showberry, ce a luat nastere in 2016, in memoriam Ioan Dan Niculescu. Acesta reprezinta o calatorie colectiva, o stare de spirit, o celebrare a vietii prin (re)conectarea la valori, o efervescenta culturala si o conturare a felului de-a fi – curios, diferit si pentru ceilalti.

Valul 2 de artisti din lineup-ul Rocanotherworld

A trecut o jumatate de deceniu de cand Warhaus, creatia lui Maarten Devoldere (Balthazar), ne-a cucerit brusc inimile muzicale cu dubla victorie triumfatoare a albumelor We Fucked a Flame into Being (2016) si Warhaus (2017). Cantecele noului album Ha Ha Heartbreak au iesit la iveala in doar trei saptamani in orasul sufocant Palermo. Devoldere avea nevoie doar de singuratatea unei camere de hotel, de o chitara, de un microfon si de o inima care fusese recent rupta in mii de bucati. Durerea era greu de gestionat, asa ca, desigur, Sicilia a fost o scapare. Dar, in continuare, cei care incearca sa depaseasca viata se indreapta rapid spre ei insisi.

Luna Amara canta de peste 16 ani sincer si fara ocolisuri. Cu un prim disc („Asfalt”, 2004) care a dobandit, in timp, un statut-cult, formatia si-a rafinat limbajul artistic de la album la album ajungand, in 2011, la „Pietre in alb” – probabil cea mai completa si mai matura experienta Luna Amara de pana acum, cu teme lirice complexe punctate de o interpretare in forta si de o productie moderna. Cu un portofoliu live impresionant si o abordare proprie a muzicii rock, cu influente inclusiv din spectrul metalic si progresiv, Luna Amara continua sa fie relevanti prin arta lor cu mesaj, implicarea sociala, profunzimea versurilor si pasiunea cu care se urca pe scena de fiecare data.

Zimbru sunt cei mai buni prieteni, care canta intr-un amestec salbatic de sintetizatoare racoritoare, riff-uri de chitara unghiulare si percutie plina de viata, toate completate de povesti de dans, animale de companie pierdute, dragoste queer si nostalgie pentru deceniile trecute neexperimentate. Trupa provine din Cluj-Napoca, Romania si este cel mai usor descrisa ca fiind art-rock.

Actor, producator, DJ si pasionat de muzica electronica deopotriva, Lemon provine din Bucuresti, Romania. Cand nu concerteaza, isi petrece timpul in studio creand propria sa muzica, de la downtempo, electronic, spiritual, world, pana la afro house si vibratii melodice. Dupa ce a petrecut multi ani cantand in unele dintre cele mai importante cluburi de noapte din Romania si unul dintre cele mai bune rezidente de pe litoral, facand DJ la evenimente speciale si promovand propriile spectacole, Lemon a avut mult timp sa-si dezvolte sound-ul.

Rana este o trupa de rock alternativ melancolic din Pitesti ce a vazut lumina lumii in toamna anului 2016. Sunetul trupei se poate incadra de la alternative rock pana la indie-emo rock, iar versurile sunt majoritar de dragoste, abordand uneori si teme sociale. Trupa a lansat single-uri precum Cer chinezesc sau Departe, iar in august 2022 a aparut EP-ul de debut Verde electric care s-a bucurat de o lansare la Crama Marcea, in localitatea de bastina a trupei. in prezent trupa lucreaza la cel de al doilea material discografic care o sa iasa in toamna anului 2023, iar primul single intitulat Turist a vazut lumina zilei pe 23 martie 2023.

Cea mai recenta editie a festivalului Rocanotherworld, a saptea, a avut loc in zona de agrement Aroneanu din Iasi in perioada 23 – 26 iunie 2022. Manifestarea s-a bucurat de peste 15.000 de participanti in public, iar concertele difuzate online au avut peste 70.000 de vizualizari. Patru scene cu 16 trupe invitate, 15 DJ si 10 artisti de improvizatie au alcatuit programul muzical al festivalului.

Abonamentele pentru Rocanotherworld 2023 au fost puse deja in vanzare in numar limitat si la un pret promotional, iar acestea sunt disponibile spre achizitionare online.

Organizatori: Asociatia Industrii Creative, Showberry
Partener principal: Kaufland Romania

***

Rocanotherworld este un festival explorator de muzica, arta, ganduri, oameni si idei, organizat la Iasi incepand cu anul 2016. Reprezinta o calatorie colectiva autentica, o stare de spirit, o celebrare a vietii prin (re)conectarea la valorile cu care rezonam, o efervescenta culturala de care avem nevoie in conturarea felului de-a fi si de a simti.

Asociatia Industrii Creative este organizator al festivalurilor Rocanotherworld si Classix din Iasi, avand drept scop revitalizarea culturala a orasului, angrenarea comunitatilor creative si implicarea in viata civila a societatii prin actiuni care promoveaza spiritul proactiv, contributiv si participativ.

Showberry este un startup castigator al programului Investeste in oameni! Din 2015 dezvolta proiecte culturale si creative, fiind unul dintre principalii promotori de concerte publice si evenimente tematice din regiunea de nord-est a Romaniei. Din 2016 este co-organizator al festivalului Rocanotherworld iar din 2020 a Classix Festival, alaturi de Asociatia Industrii Creative.

Mai multe informatii:
Facebook: www.facebook.com/rocanotherworld
Instagram: @rocanotherworld
Website: www.rocanotherworld.com si asociatiaindustriicreative.com/rocanotherworld