Romania gazduieste in premiera Campionatul Mondial FMBB 2023

În luna aprilie, Clubul de Ciobănești Belgieni și Olandezi (CCBO) din România, membru al Asociației Chinologice Române, Federation Mondial Berger Belge și World Dutch Shepherds Federation, organizează Campionatul Mondial WDSF 2023 România și Campionatul Mondial FMBB 2023 România, cel mai mare eveniment sportiv chinologic al anului.

Evenimentul este o premieră în țara noastră, unde se desfășoară pentru prima oară o competiție canină sportivă chinologică , pe mai multe sporturi, la care urmează să participe echipe din întreaga lume. Campionatele mondiale vor avea loc la Kings Land Golf Resort, în Ineu de Cris, Bihor și se vor desfășura după cum urmează:

– între 07 aprilie și 09 aprilie, se va desfășura WCH WDSF 2023 Ciobănești Olandezi,
– între 10 aprilie – 16 aprilie, se va desfășura WCH FMBB 2023 Ciobănești Belgieni.

Pentru ambele categorii, sporturile incluse în competiție vor fi IGP, MONDIORING, OBEDIENCE, Agility, Canicross & Bikejoring și Expoziție.

Prima competiție de acest gen a avut loc în Germania, în anul 1992. Ulterior, gazde ale campionatelor au fost state precum Franța, Olanda, Elveția, Austria, Italia, Belgia, Ungaria Slovenia sau Cehia. Din cauza pandemiei de COVID-19, în anii 2020 și 2021, competițiile nu s-au mai putut organiza, iar anul trecut ele au fost găzduite de Grecia. În acest an, este rândul României.

Astfel, la Campionatului Mondial FMBB 2023 România s-au înscris în total 110 echipe, din 48 de țări, între care 3 echipe din România.

Rezultatele competiției vor fi anunțate zilnic și vor putea fi consultate pe site-urile campinatelor mondiale wdsf2023.com și fmbb2023.com.

Clubul de Ciobănești Belgieni și Olandezi (CCBO) a luat ființă în 2018 și are o bogată experiență în evenimente chinologice sportive.

Mai multe detalii: www.ccbor.ro.