Rompetrol doteaza unitatea medicala din Corbu cu echipamente performante

Rompetrol în parteneriat cu Fundația pentru SMURD a achiziționat și donat aparatură medicală pentru centrul de sănătate din comuna Corbu, Constanța, valoarea investiției ridicându-se la 100.000 lei.

Echipamentele – ecograf portabil, monitor funcții vitale, defibrilator, tărgi, concentrator oxigen, aparate EKG, sterilizator – va deservi cei 6500 de locuitori ai satelor Luminița, Vadu și Corbu.

“Platforma Petromidia reprezintă un pilon economic de stabilitate pentru regiune, un angajator de top al județului Constanța, un mare contribuabil la bugetul local, un investitor constant și un partener pentru comunitățile locale. Avem 1893 colegi care lucrează pe platformă din care 135 locuiesc în comuna Corbu, iar prin acest proiect ne adresăm și lor, și tuturor celor care au nevoie de servicii de medicale pe plan local.” Iskander Abdibaitov, Chief Officer Dezvoltare Corporativă.

Cabinetul medical a fost reabilitat recent și oferă consultații prin 3 medici.

În județul Constanța Rompetrol a sprijinit realizarea unor proiecte de sănătate și educație – dotarea Spitalului Județean Constanța cu paturi de terapie intensivă și întreaga aparatură medicală necesară pentru îngrijirea pacienților la standarde înalte, carburant pentru asigurarea transportului cadrelor medicale și îngrijirea pacienților oncologici (prin Asociația Dăruiește Aripi), carburant pentru Serviciul de Ambulanță Constanța, uniforme și echipamente de training pentru ISU Dobrogea, dar și sprijin pentru buna desfășurare a cursurilor online, prin asigurarea infrastructurii tehnice necesare (videoproiectoare, laptopuri, microfoane, căști, internet) în 14 școli din mediul rural din județ, pentru 3000 de copii.

De asemenea, în parteneriat cu Fundația pentru SMURD, Rompetrol are în derulare un proiect de dotare cu echipamente pentru Centrul Medical de Sănătate Năvodari, în valoare de 300.000 USD, proiect ce va fi finalizat până la sfârșitul anului 2021.