S-a lansat editia a II-a a concursului "Fa primul pas spre marea scena!", o noua provocare pentru tinerii din Romania, pasionati de actorie

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în parteneriat cu Teatrul Excelsior, lansează ediția a II-a a concursului „Fă primul pas spre marea scenă!”, prin care tinerii sunt provocați să își arate talentul actoricesc, folosindu-și expresivitatea și creativitatea.

„Prima ediție a avut un real succes, de aceea vom continua acest proiect, pe tot parcursul anului 2022, prin organizarea mai multor ediții. Pe lângă premiile în bani, câștigătorii tuturor edițiilor concursului vor avea ocazia să joace într-o piesă de teatru, pusă în scenă de Teatrul Excelsior, având, astfel, șansa de a face deja primul pas spre marea scenă”, a declarat Trisi Cristea, Directorul General al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Participanții vor avea de interpretat un fragment din piesa de teatru „D’ale Carnavalului” de I. L. Caragiale. Baieții vor interpreta rolul personajului Nae, iar fetele rolul personajului Mița.

Concursul se adresează copiilor și tinerilor cu vârsta cuprinsă între 12 și 18 ani.

Pentru a se înscrie la concurs tinerii trebuie să realizeze un videoclip, cu interpretarea unui monolog, în care să demonstreze că au talent actoricesc și stăpânesc limbajul scenic și să îl trimită pe adresa de e-mail fundatiadanvoiculescu@gmail.com.

Vor fi acordate două premii, un premiu pentru talent actoricesc și un premiu de popularitate, ambele fiind recompensate cu câte 500 lei. De asemenea, se vor acorda și premii speciale, pentru interpretările care se vor face remarcate, care vor consta într-o serie de cărți potrivite vârstei și diplome speciale.

Premiul de popularitat va fi acordat interpretării care va strânge cele mai multe like-uri, pe pagina de Tik Tok a Fundației Dan Voiculescu, EDU Hub By FDVDR.

Juriul este format din actori ai Teatrului Excelsior și profesori ai cursului de actorie din cadrul Clubului de Excelență al Fundației Dan Voiculescu.

Criteriile de selecție sunt: talentul, naturalețea, autenticitatea, originalitatea, sinceritatea, puterea de a transmite dincolo de rampă stări, senzații, sentimente, dicția, impostația, glasul, frazarea, expresivitatea.

Înscrierile se încheie pe 14 martie.