Sarcina - un moment frumos din viata oricarei femei

Orice femeie care ramane insarcinata trece prin emotii pe care nu le-a mai intalnit vreodata.

Sarcina este un moment frumos din viata oricarei femei, dar si a intregii familii. Timp de aproximativ 9 luni va exista o noua viata in burta mamei, care o va responsabiliza si mai mult si o va pregati pentru viata de mamica.

Un moment foarte important: conceptia
Acest proces este cel care da cele mai mari batai de cap femeilor care doresc sa ramana insarcinate. De ce? Pentru ca trebuie sa stie care este perioada fertila, pentru a creste sansele sa conceapa un bebelus. Pentru acest lucru exista testele de ovulatie sau pot merge la medicul ginecolog.

Alimentatia este importanta in sarcina
Pentru sanatatea ta si a bebelusului este bine sa ai grija ce mananci. Exista unele alimente care trebuie evitate dar cel mai bine vorbesti cu doctorul tau despre acest lucru. Ca regula generala se va evita consumul de cafea si fumatul. Consumul de fructe si de legume este indicat, mai ales ca trebuie sa asiguri un aport de nutrienti si bebelusului.

Simptomele de sarcina. Motiv de bucurie sau de suferinta?
Simptomele de sarcina sunt cele care le sperie de cele mai multe ori pe viitoarele mamici. Se gandesc cand apar acestea, dar si ce intensitate au. Desi simptomele de sarcina sunt comune si se regasesc la majoritatea femeilor, unele dintre ele pot sa nu aiba niciun simptom.

Daca te macina si pe tine urmatoarele intrebari: “ce simptome de sarcina apar in prima luna?”, “ce simptome de sarcina pot avea inainte de a intarzia menstruatia?” sau “care sunt simptomele de sarcina in primele zile de la conceptie?”  poti afla toate aceste informatii si multe altele in acest articol.

Este foarte important sa iti cunosti corpul pentru a putea descoperi semnalele pe care ti le poate transmite o posibila sarcina. In acest articol mai poti afla care sunt cele mai intalnite simptome de sarcina, vei afla daca exista sarcina fara simptome dar si cum poti descoperi la timp o sarcina extrauterina si o sarcina oprita din evolutie.

Pregateste-te de marele moment!
De cele mai multe ori dupa primul trimestru de sarcina simptomele suparatoare incep sa dispara. Te vei simti mult mai bine desi burtica ta va creste considerabil.

In ultimul trimestru incepe sa apara iar un val de emotii. Acum va trebuie sa te pregatesti pentru momentul mult asteptat, intalnirea cu bebelusul. Trebuie sa te informezi despre acest moment, sa iti faci bagajul pentru nastere, dar cel mai important va fi sa te pregatesti din punct de vedere psihic.

Chiar daca pe tot parcursul sarcinii simptomele au fost cele mai neplacute momente, ai sa vezi ca dupa nastere te vei uita in urma si nu vei regreta nimic.
Sursa: Simptome de sarcina