Ti se intampla sa simti ca mancarea are gust mai bun atunci cand iti place (si) cum arata?
Sau sa nu te atraga absolut deloc un aliment super-gustos si sanatos doar pentru ca nu are un aspect apetisant? Stiam noi! Traim intr-o era in care fotografiile si videoclipurile cu mancare sunt pretutindeni iar cromatica lor ne convinge sa incercam preparate la care nu ne-am fi gandit. Fie ca recunoastem sau nu, pe langa proprietatile nutritive, modul in care arata mancarea reprezinta cheia catre niste papile gustative taaaare rasfatate.
Din dorinta de a incuraja gatitul si a aduce bucurie in viata noastra Podravka Romania a relansat mixul de legume Vegeta la borcan 400g in 4 variante cromatice jucause, care acum vor da un plus de culoare bucatariei.
1. Rosu
Rosul inseamna putere, energie, entuziasm. Este o culoare ‚directa’, lipsita de subtilitate, stimulanta si plina de viata. Nu este de mirare ca multe dintre fructele si legumele care ne plac au pigment rosu.
2. Albastru
Albastrul inspira incredere, eficienta, seninatate, liniste. Studiile arata ca culoarea albastru este printre cele mai apreciate. Cerul ne este martor…
3. Portocaliu
Portocaliul ne duce cu gandul la mancare, confort fizic, securitate, abundenta, distractie. Aceasta culoare ne ajuta sa ne concentram asupra aspectelor de confort fizic, precum alimentatia, caldura, adapostul. In acelasi timp, este considerata o culoare “distractiva”.
4. Verde
Verdele reprezinta armonie, iubire universala, odihna, pace. Este culoarea echilibrului si este prezenta in cromatica oricarei plante, fie ca vorbim de culoarea fructului, a tulpinii sau a frunzei. In plus este si cea mai prezenta culoare pe pamant.
Â
Pe langa culorile simpatice ale recipientelor, Vegeta confera si un gust desavarsit mancarurilor tale. Este potrivita pentru preparatele cu carne, legume, sosuri, precum si in supe. O singura lingura de Vegeta iti transforma orice reteta intr-un preparat a la Chef TU. Asadar, pentru ca nu ai timp de pierdut, hai sa gatim impreuna ceva chic & simplu, cat ai zice… Vegeta!
Â
Omleta cu sparanghel
In functie de numarul participantilor la masa, cantitatea ingredientelor creste, insa, pentru o persoana ai nevoie de 150g sparanghel, 50g ceapa, 2 oua, 1-2 linguri ulei de masline, 1 lingurita Vegeta, sare si piper dupa gust. Spala sparanghelul si separa partea moale de tija, apoi rupe-l in bucati mici. Caleste in ulei ceapa tocata marunt, apoi adauga sparanghelul, sarea, piperul si caleste-le impreuna pana cand sparanghelul devine moale. Adauga ouale batute si Vegeta amestecand totul pana la coacere si pana cand consistenta este cea dorita de tine. Daca tu mai vrei sa adaugi putin lapte sau smantana, pentru nitica pufosenie, nu ne suparam.
Â
Mic dejun, brunch sau pranz… omleta cu sparanghel si aroma de legume data de Vegeta este o alegere ideala atunci cand vrei ceva delicios si rapid. Mai ales ca pofta vine vazand si mancand!