Simplitatea aduce sanatate

Trebuie să recunoști, te simți minunat când te trezești dimineața plină de energie și cu stomacul relaxat.

Nu-i așa? Renunță la obiceiurile alimentare proaste, alege să mănânci calculat și sănătos. În felul acesta iți vei prelungi viața și iți vei îmbunătăți starea de bine.
    
Suzana Pretorian, medic balneolog în cadrul Sovata Ensana Health Spa Hotels spune că “pentru o viață sănătoasă e nevoie de bun simț și simplitate. Prin urmare, elimină din meniul tău faina, uleiul și dulciurile”. De ce? Iată câteva motive:

De ce să nu consumi faină?
Faina albă rafinată nu este sănătoasă. Ea are un indice glicemic ridicat, se digeră și se absoarbe repede de către organism, afectând condiderabil nivelul de zahăr din sânge. Alimentele fabricate din faină conțin o mare cantitate de carbohidrați, fară a avea nutrienții necesari pentru o viață sănătoasă. Digerandu-se ușor, corpul primește brusc o cantitate mare de energie, apoi o transformă cu ușurință în strat adipos.

Cum iți dăunează uleiul de floarea soarelui?
Uleiul este singurul produs alimentar care conține 100% grăsime. Folosit în alimentația de zi cu zi, acest aliment poate transforma o mâncare aparent dietetică, într-o adevărată bombă calorică. Totodată, renunță la alimentația procesată și optează pentru alimente mai simple precum cele necombinate, pregătite la abur sau prin coacere și în cantități moderate.

Dulcurile sunt cel mai mare dușman al organismului!
Consumul de zahar dăunează!  Acesta nu provoacă doar îngrășarea, ci și un dezechilibru al întregului organism. La fel că și fumatul, zahărul crează dependență, iar consumul excesiv duce la creșterea nivelului de insulină, cea care generează obezitatea și bolile cardiovasculare.
    
Un corp obosit nu are suficientă energie pentru efort susținut. Așa că e important să îți refaci rezervele energetice prin intermediul alimentelor extrem de nutritive. „Totodată, nu uita să bei apă. Din belșug. Începe-ți dimineața cu apă cu lămâie, cu sucuri de legume și bazează-te pe multe legume și fructe. Cu cât mai proaspete, cu atât mai bine”, încheie specialistul balneolog din cadrul SOVATA Ensana Health Spa Hotels.