Solutii pentru un ten perfect sanatos in sezonul rece: redau luminozitatea pielii, calmeaza iritatiile, estompeaza ridurile si ofera fermitate pe toata durata zilei

În marile orașe, iarna ultimilor ani a devenit sinonim cu anotimpul gri.

Zile scurte, cenușii, poluare, noxe, praf. Nopți lungi, uneori geroase, schimbări de temperatură, multe ore de iluminat artificial. Pe scurt, nenumărate forme de agresiune pentru tenul nostru. Rezultatul? Tenul își pierde din strălucire, apare îmbătrânirea prematură, chiar și iritațiile cutanate. Știi bine deja: pielea protejează organismul de acțiunea factorilor externi. Dar, odată afectată de poluarea atmosferică, nu își mai poate îndeplini misiunea.

Poluarea externă, cât și cea din casele noastre, generează stresul oxidativ. Celulele pielii ajung într-un punct în care nu mai reușesc să se debaraseze de radicalii liberi care încetinesc mecanismele de reparare și regenerare ale pielii. Urmarea: o piele vizibil mai ternă, deshidratată și fragilizată. Bariera cutanată, odată slăbită, va permite apariția imperfecțiunilor: puncte negre, riduri și pete pigmentare. Totodată, o piele obosită va fi supusă iritațiilor, roșeței și deshidratării excesive.

Cum să ne protejăm pielea de stresul oxidativ?
Din pricina creșterii nivelului de radicali liberi din celule, stresul oxidativ este unul dintre factorii responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii. Cum îl putem combate? Încearcă să aplici zilnic o îngrijire cu produse dermatocosmetice special concepute pentru nevoile pielii tale. De pildă, produsele din portofoliul ISDIN te ajută să-ți recapeți rapid strălucirea și suplețea pielii. Portofoliul ISDIN este rezultatul cercetării şi inovaṭiei continue, care au ca singur scop dezvoltarea de produse de avangardă în dermatologie, cu formule avansate, texturi şi soluṭii terapeutice noi, ce oferă o abordare holistică, combinând tratarea, întreṭinerea şi terapiile de prevenṭie.

Antioxidanții combat efectele stresului oxidativ
Antioxidanții protejează și refac pielea ca urmare a daunelor provocate de radicalii liberi la nivel celular. Îți reamintim că radicalii liberi sunt compuși chimici secundari, care apar în organism atât ca urmare a unor procese fiziologice, cât și ca rezultat al influențelor externe (poluare, radiații). Astfel atomii, moleculele și ionii conțin un electron desperecheat, care face ca aceste componente celulare să fie instabile și să ducă la o îmbătrânire prematură.

Vestea bună este că, tot în natură, există și substanțe cu efect antioxidant care combat efectele stresului oxidativ produs de radicalii liberi. Le putem asimila din alimentație, dar le putem furniza și direct pielii, prin produsele de îngrijire pe care le folosim. ISDIN a dezvoltat o formulă anti-oxidantă sub formă de ser, care poate fi integrat cu ușurință în rutina de îngriire de dimineață și, respectiv, seara. Mai exact, este vorba despre Isdinceutics Flavo-C Ultraglican & Flavo-C Melatonin, ser antioxidant de zi și de noapte (10 fiole + 10 fiole). Aceste seruri ajută la protejarea pielii în timpul zilei, când intră în contact cu factorii nocivi (radiații, poluare), precum și la refacerea pe timpul nopții. Serul de zi, Flavo-C Ultraglican se aplică în fiecare dimineață și are rolul să activeze producția de colagen și să redea luminozitatea pielii. Cu o combinație avansată de antioxidanți și agenți de hidratare, acesta acționează împotriva pierderii fermității, a ridurilor și a liniilor fine de expresie, oferind un aspect mai tânăr.

Ingredientele sale vedetă sunt vitamina C, ultraglicanii și acidul hialuronic. Iată care sunt atuurile lor:

1. Vitamina C este un antioxidant puternic ce ajută la protejarea pielii împotriva acțiunii dăunătoare a radicalilor liberi. Stimulează sinteza colagenului și redă luminozitatea.
2. Ultraglicanii sunt al doilea ingredient benefic din formula serului Flavo C Ultraglican. Mai exact, o combinație de proteoglicani și pre-proteoglicani, care susțin fermitatea și elasticitatea pielii și îi oferă strălucire. Proteoglicanii sunt proteine care sunt prezente în pielea noastră. Ele întăresc fibrele de colagen. Pre-proteoglicanii sunt peptide care stimulează sinteza proteoglicanilor.
3. Acidul Hialuronic: substanță naturală cu o capacitate ridicată de a restabili nivelul de hidratare cutanată. Atenuează eficient aspectul ridurilor.

Serul Flavo-C Melatonin se aplică seara înainte de somn și conține vitamina C și melatonină (inovație ISDIN), care stimulează sistemul natural de apărare al pielii și ajută la combaterea radicalilor liberi produși de radiațiile UV, stresul oxidativ și poluare.

Această soluție anti-aging acționează în timpul somnului și stimulează apărarea antioxidantă a pielii, făcând-o mai puternică în fața stresului oxidativ generat în timpul zilei.

Ingredientul “magic” este melatonina, un antioxidant indirect care stimulează sistemul natural de apărare al pielii și ajută la combaterea radicalilor liberi. Acțiunea melatoniei este completată de extractul de Vigna Aconitifolia cu puternic efect anti-rid (VitA-Technology), care stimulează regenerarea celulelor în epidermă și sinteza de colagen, dar și de vitamina C, care ajută la protejarea pielii împotriva acțiunii dăunătoare a radicalilor liberi, prevenind fotoîmbătrânirea. Vitamina C stimulează acțiunea acidului hialuronic, sinteza colagenului și redă luminozitatea tenului.

Dacă și tu visezi la o piele sănătoasă și strălucitoare inclusiv în anotimpul gri, hrănește-ți tenul dimineața și seara cu serurile ISDIN. Aplică pe piele câte o jumătate din conținutul unei fiole, las-o să pătrundă și apoi, continuă rutina obișnuită, din care nu trebuie să îți lipsească fotoprotecția! Îi vei observa rapid efectele benefice!

ISDINCEUTICS este brand-ul estetic al companiei ISDIN, creat pentru a oferi rutine performante de îngrijire a pielii în vederea prevenirii și corectării fotoîmbătrânirii. ISDINCEUTICS valorifică înțelegerea profundă a nevoilor de îngrijire a pielii acumulată în decenii de cercetare și inovare în laboratoarele ISDIN, autoritatea în industria de fotoprotectie. Produsele dermocosmetice puternice, susținute de comunitatea științifică, sunt dezvoltate cu ingrediente active inovatoare pentru a dezvălui o frumusețe naturală. Isdinceutics este combinația perfectă dintre Stiință și Frumusețe.

ND Medhealth este o companie farmaceutică cu o gamă completă de servicii, distribuitor pe piața din România a brandurilor dermatocosmetice URIAGE și ISDIN.