Ultimele zile de inscrieri la editia din acest an a Salonului International de Creativitate si Inovatie de la Iasi, EUROINVENT

Cercetătorii și inventatorii din întreaga lume mai au la dispoziție doar 4 zile, pentru a-și înscrie lucrările de cercetare brevetate, la EUROINVENT, cel mai mare salon de creativitate și inovație din Europa de Est.

Evenimentul a ajuns la cea de-a XIV-a ediție și va avea loc în format hibrid, în perioada 26-28 mai, la Palatul Culturii din Iași. Înscrierile se fac pe site-ul euroinvent.org.

Marele Premiu Științific EUROINVENT 2022 va fi oferit, în acest an, unui proiect din domeniul gerontologiei și longevității. Premiul în valoare de 10.000 de lei este oferit de Senatul Științific al Fundației Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partener științific permanent al acestui eveniment. Acesta va fi oferit unui proiect de cercetare din domeniul gerontologiei și longevității.

Salonul Internațional de Creativitate și Inovație de la Iași este considerat, de către specialiști, cel mai mare salon de inventică din Sud-Estul Europei. Acesta este organizat anual de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Forumul Inventatorilor Români și Europe Direct din Iași, sub egida IFIA, WIIPA și sub înaltul patronaj al Ministerului Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

De peste șase ani, Marele Premiu Științific EUROINVENT, în valoare de 10.000 de lei, este oferit de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, partener științific permanent al acestui eveniment. Senatul Științific a premiat, de-a lungul timpului, lucrări științifice și brevete din domeniul medical, cu un grad ridicat de inovație și potențial de transfer tehnologic.

La această ediție, scopul concursului inițiat de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României, în cadrul Euroinvent, îl reprezintă identificarea și susținerea unei idei inovatoare din domeniul gerontologiei, longevității, biologiei moleculare și bioingineriei medicale. Proiectul urmărește încurajarea cercetării și inovării din domeniul longevității, care ar putea contribui la creșterea speranței de viață și încetinirea procesului de îmbătrânire.