Utilizatorii Revolut au posibilitatea de a dona maruntisul rezultat in urma tranzactiilor unor fundatii caritabile

●Donations le permite celor peste 5 milioane de utilizatori Revolut să rotunjească instantaneu sumele plătite cu cardul și să doneze mărunțișul rezultat unor fundații caritabile

●Serviciul se lansează cu trei fundații caritabile: Salvați Copiii, WWF și ILGA-Europe, un ONG pentru drepturile comunității LGBTI
●Utilizatorii Revolut vor putea, de asemenea, să doneze o singură dată sau să stabilească plăți recurente săptămânale sau lunare

Revolut lansează astăzi o nouă funcționalitate numită Donations, care le va permite utilizatorilor să rotunjească plățile realizate cu cardul și să doneze mărunțișul rezultat către trei organizații non-guvernamentale. Utilizatorii vor putea dona bani o singură dată sau să stabilească plăți recurente.

Spre deosebire de cazul multor bănci tradiționale și instituții financiare, toți banii donați vor ajunge la cele trei ONG-uri, Revolut fără să perceapă niciun fel de taxe sau comisioane pentru aceste donații. De asemenea, utilizatorii vor putea dona orice sume doresc, neexistând o limită minimă de bani, și vor putea activa și dezactiva oricând noua funcționalitate din aplicație.

Salvați Copiii, WWF (World Fund for Nature) și ILGA-Europe sunt primele trei ONG-uri selectate și au fost alese pe baza cauzelor cu care rezonează majoritatea utilizatorilor Revolut. Fiecare dintre aceste organizații are ca scop combaterea unor nedreptăți sociale la nivel global. Parteneriatul Revolut cu fiecare dintre ele este încheiat pe termen nedeterminat, urmând ca până la finalul anului fintech-ul britanic să se asocieze și cu alte cauze către care utilizatorii vor putea dona.

Nik Storonsky, Founder & CEO Revolut a declarat: „Sprijinirea unor cauze sociale este importantă atât pentru compania noastră, cât și pentru mulți dintre utilizatorii noștri. Atunci când vine vorba despre donații, mulți oameni sunt rezervați din cauza proceselor greoaie de înregistrare și a angajamentelor pe care trebuie să și le ia odată cu acestea. Așa că ne-am dorit să facem lucrurile mai simple și să le permitem să doneze ușor, rapid și în siguranță.”

Gemma Sherrington, Executive Director of Fundraising and Marketing în cadrul Salvați Copiii, a declarat: „Suntem în permanență în căutare de noi moduri inovatoare de a crea beneficii de impact pentru copiii care au cea mai mare nevoie de ajutor. Alături de Revolut, vom crește nivelul de conștientizare a nevoilor acestor copii și vom strânge fonduri pentru a salva vieți, pentru a le oferi celor mici posibilitatea de a-și împărtăși poveștile în cadrul unei platforme dedicate și pentru a face orice se poate în vederea creării unui viitor mai bun pentru copiii din întreaga lume.

Naomi Hicks, Director of Partnerships WWF, susține: „Suntem prima generație conștientă că distrugem planeta și ultima care ar mai putea face ceva în acest sens. Oportunitățile ca aceasta sunt esențiale dacă ne dorim cu adevărat să oprim acest proces și să îl transformăm într-unul reversibil. Tocmai de aceea, suntem încântați să fim unul dintre cele trei ONG-uri care vor beneficia de donațiile utilizatorilor Revolut și de dorința acestora de a salva habitate și specii aflate în pericol. Abia așteptăm să inspirăm milioane de oameni în a se alătura cauzei de a salva lumea în care trăim.

Anna Shepherd, Fundraising Manager ILGA-Europe, a declarat: „Atât în Europa, cât și în Asia Centrală observăm o stagnare și chiar o depreciere în ceea e înseamnă drepturile comunității LGBTI. Acum este momentul perfect să investim în schimbări semnificative și de durată pentru persoanele LGBTI. Ne bucurăm, așadar, să devenim partenerii Revolut, să le oferim soluții viabile membrilor acestei comunități și, de asemenea, să oferim utilizatorilor Revolut șansa de a face parte din această mișcare LGBTI și din schimbările semnificative benefice pe care le produce.”

Pentru a marca luna Pride, sărbătorită în această perioadă în Europa, Revolut va lansa luni, 1 Iulie 2019, 30.000 de carduri în culorile curcubeului, în ediție limitată. Noile carduri vor putea fi comandate gratuit de către oricare dintre cei peste cinci milioane de utilizatori europeni și vor fi disponibile în ordinea comenzilor înregistrate.

Cardurile Rainbow vor funcționa în același fel ca și celelalte carduri Revolut și le vor permite utilizatorilor să își stabilească bugete lunare, să rotunjească mărunțișul rezultat în urma tranzacțiilor efectuate și să transfere bani oriunde în lume, la cel mai bun schimb valutar.

***
Despre Revolut
Revolut a fost înființat în iulie 2015 cu o misiune ambițioasă: să zguduie de la temelie sectorul financiar bancar. Utilizatorii Revolut își pot deschide un cont curent în câteva secunde, direct din aplicație, pot cheltui, primi & trimite bani oriunde în lume la cursul de schimb interbancar, pot avea expunere imediată la criptomonede, și se bucură de un nivel ridicat de siguranță online și offline datorită tehnologiei de ultimă generație care stă la baza produsului.

Compania cu sediul în Londra are peste 5.000.000 de utilizatori în Europa și a obținut finanțări în valoare totală de 336 milioane de dolari de la investitori cunoscuți precum Index Ventures, Balderton Capital, Ribbit Capital sau DST Global. Peste 10.000 de utilizatori își deschid noi conturi Revolut în fiecare zi.

Despre Salvați Copiii
Salvați Copiii este alături de copiii din zone defavorizate. Facem orice putem pentru a ne asigura că aceștia supraviețuiesc, beneficiază de protecție atunci când au nevoie și au posibilitatea să studieze. Împreună, luptăm pentru copii în fiecare zi. Pentru că fiecare copil ar trebui să își poată lăsa amprenta asupra lumii și să contribuie la crearea unui viitor mai bun.

Despre WWF
WWW (Worldwide Fund for Nature) este una dintre cele mai mari organizații mondiale independente de conservare a naturii, activă în aproape 100 de țări. Susținătorii noștri – mai mult de 5 milioane – ne ajută atât să conservăm natura, cât și să abordăm eficient cauzele declinului natural, în special sistemul alimentar și schimbările climatice. Luptăm pentru a asigura o lume cu habitate și specii care se perpetuează și pentru a înrădăcina ideea că este inacceptabil să folosim abuziv resursele planetei noastre.

WWF. Pentru lumea ta.

Pentru viața sălbatică, pentru oameni, pentru natură.
Află mai multe despre proiectele noastre la wwf.org.uk   

Despre ILGA-EUROPE
ILGA- Europe este o forță motrice pentru schimbările politice, legale și sociale din Europa și Asia Centrală, însumând aproape 600 de organizații din 54 de state din aceste regiuni. Viziunea noastră este aceea a unei lumi în care demnitatea, libertățile personale și drepturile umane sunt protejate și asigurate fiecărei persoane indiferent de sexualitatea proprie, identitatea de gen, exprimarea de gen și caracteristicile sexuale.