
In contextul pandemiei actuale, este mai evident ca niciodata ca igienizarea corespunzatoare a suprafetelor este esentiala.
Chiar daca incercam sa ne luam toate masurile de protectie pentru a preveni contractarea virusilor, acestia se ascund pe talpa incaltamintei cu care venim de afara, pe bancnotele sau monezile cu care tranzactionam sau pe articolele de imbracaminte pe care le purtam.
Bacteriile si virusii sunt microorganisme pe care nu le putem vedea cu ochiul liber, de aici si greutatea luptei cu acestea. Atunci cum ne protejam de ele? Nu trebuie sa fim speriati si sa ne gandim ca este nevoie zilnic de curatenie generala in locuinta. Nicidecum! Daca respectam cateva reguli, totul va fi in regula. Si vom trece cu bine si peste panica instaurata de coronavirus!
Curatare si apoi dezinfectare
Expertii in curatenie din intreaga lume ne avertizeaza ca dezinfectarea si curatarea nu sunt unul si acelasi lucru si ca trebuie facute consecutiv, daca ne dorim un rezultat eficient. Astfel, corect este sa curatam mai intai suprafetele si abia apoi sa le dezinfectam. Curatarea poate fi facuta foarte bine cu o solutie din apa si sapun. Pentru dezinfectare, insa, cel mai bine este sa aveti un produs profesionist. O varianta excelenta este dezinfectantul Gerpostar Plus de la Asevi care igienizeaza eficient multiple suprafete, avand in acelasi timp o formula sigura pentru locuintele cu copii sau animale de companie. Doar trebuie sa luam in considerare toate aspectele, nu?
Curatarea suprafetelor de contact
Vorbim aici, desigur, de acele suprafete pe care tu si membrii familiei le atingeti cel mai des. De la manere de usi sau sertare la intrerupatoare pana la telecomenzi si robinete, toate au nevoie de o atentie speciala. Asadar, dupa cum am invatat la pasul anterior, ordinea este sa le curatam de reziduuri si praf si, ulterior, sa le dezinfectam.
Spalarea hainelor cu care am fost afara
Sunt unele deplasari pe care nu avem cum sa le evitam, asa ca avem si aici adunate cateva sfaturi de la specialisti. Studiile demonstreaza ca virusii pot rezista pe haine de la cateva ore la cateva zile. Asa ca recomandarea generala este ca hainele cu care venim de afara sa le bagam direct in masina de spalat si sa le spalam la temperaturi inalte. Sa nu uitam, insa, de instructiunile de pe eticheta!
Igienizarea corespunzatoare a pardoselilor
Deseori, incaltamintea este si ea purtatoare de bacterii si virusi pe care ii aducem fara sa vrem in locuinta. In consecinta, o atentie speciala trebuie acordata si pardoselilor, pentru a ne asigura ca acestea sunt cu adevarat curate. Cel mai bine este sa avem in casa un produs care si igienizeaza, nu doar indeparteaza petele, precum aceasta solutie pardoseli Cian produsa de Asevi. Un avantaj este PH-ul neutru care contribuie la o curatenie si o igienizare perfecta, in acelasi timp.
Spalarea buretilor si a carpelor folosite
Studiile arata ca bacteriile traiesc mai degraba in medii umede. Instrumentele pe care le folosim pentru a curata si dezinfecta locuinta pot ascunde multi microbi. Astfel, Serviciul National de Sanatate din America recomanda ca buretii si carpele folosite in igienizarea locuintei sa fie spalate la 60 grade Celsius dupa fiecare utilizare. De asemenea, o solutie ingenioasa este sa le lasam peste noapte in apa clocotita, in care am adaugat in prealabil putin dezinfectant.
Bineinteles ca pentru o siguranta deplina trebuie sa avem mare grija si de igiena personala care, alaturi de curatarea si igienizarea corespunzatoare a locuintei, va contribui fara indoiala la mentinerea starii noastre de sanatate.