Voluntari pentru o comunitate sanatoasa. Haideti alaturi de noi, in calitate de voluntari, ca sa construim impreuna o comunitate sanatoasa cu un viitor sanatos!

Pentru a crește accesul la o viață sănătoasă și a șanselor de supraviețuire a pacienților/foștilor pacienți oncologici din România, în septembrie, anul acesta, am demarat proiectul O comunitate sănătoasă, un viitor sănătos.

Proiectul, cu o duratã de șase luni, își propune să ofere servicii directe de suport și informare cu privire la sănătatea mentală și emoțională, nutriție și igienă pentru 350 de copii/tineri cu cancer și 350 de părinți, internați în Institutul Oncologic București și Institutul Clinic Fundeni și să publice/distribuie prima carte complexă de suport oncologic, sub formă de ghid, dezvoltând astfel resursele de suport dedicate pacientului cu cancer din România, pentru alți 1000 de beneficiari (copii/tineri în remisie, pacienți adulți, familie).

Proiectul  O comunitate sănătoasă, un viitor sănătos va reuni o echipa multidisciplinară formată din asistenți sociali, psihologi și nutriționiști care vor lucra împreună cu pacienții cu diagnostic oncologic aflați la tratament în două spitale bucureștene, precum și cu aparținătorii acestora. Pentru ca obiectivele ambițioase pe care ni le-am propus să poată să fie îndeplinite, de astăzi pornim în recrutarea unor voluntari inimoși, din București și din întrega țară care să fie alături de noi și care să ofere din timpul lor și din competențele profesionale pe care le au.

În prezent, în România, există peste 80000 de persoane diagnosticate cu cancer (centruloncologic.ro/statistici/statistici-cancer.html), dintre care 6000 sunt copii și tineri. În rândul comunității pacienților cu cancer nu există servicii de suport al sănătății mentale/emoționale, igienă, nutriție adecvate, sprijin material, juridic și informațional, oferite de stat. Din experiență de 22 de ani a Asociației P.A.V.E.L., s-a demonstrat că suportul adecvat poate duce la salvarea vieții și la depășirea diagnosticului, fiind la fel de important ca tratamentul medical. Asociația P.A.V.E.L. (Primind Ajutor Viata Este Luminoasă) este asociația părinților care au copii bolnavi de cancer. Asociația a luat ființă în mai 1996 din inițiativa unui grup de părinți greu încercați și de atunci depune eforturi considerabile pentru ajutorarea copiilor /tinerilor cu diagnostic oncologic și familiilor acestora. Asociația oferă servcii socio-psiho-educaționale complementare celor medicale în două spitale bucureștene și desfășoară campanii de informare la nivel național.

Pentru a deveni voluntari ai Asociației P.A.V.E.L. vă rugăm să ne contactați prin intermediul e-mailului, pe adresa office@asociatiapavel.ro sau prin intermediul paginii noastre de Facebook www.facebook.com/asociatia.pavel, persoană de contact Dl. Mihai Benchea, coordonator de voluntari. Pentru informații despre proiect și despre asociație vă puteți adresa d-nei Iuliana Ghidu, director executiv, pe adresa de e-mail iuliana.ghidu@asociatiapavel.ro sau la numărul de telefon 037 30 99 62. Pentru alte informații utile puteți să consultați pagina web a asociației www.asociatiapavel.ro precum și blogul apeluriumanitare.wordpress.com

Proiect finanțat prin programul „În stare de bine”, susținut de Kaufland România și implementat de Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (www.instaredebine.ro).