Weekend de aur si pe ringul de dans: Aur pentru Romania la cea mai mare competitie de dans sportiv la nivel mondial

3 dintre medaliile de aur, castigate de catre sportivii clubului Pas in Doi

In perioada 9-13 august, la Stuttgart, Germania s-a desfasurat cea de-a 34-a editie a German Open Championship, cea mai mare competitie de dans sportiv la nivel mondial. Romania a obtinut rezultate remarcabile, clasandu-se, pentru prima data in istoria dansului sportiv, in fruntea clasamentului ca numar de medalii de aur castigate. Totodata, Romania a intrat pentru prima data in finala celui mai puternic GrandSlam din lume atat la sectiunea  standard cat si la sectiune latino, iar toate cele 3 pozitii ale podiumului la categoria Tineret, Standard au fost ocupate de reprezentantii tarii noastre.

In cadrul competitiei de la Stuttgart, Romania s-a clasat in fruntea clasamentului, castigand 10 medalii de aur, 8 de argint si 7 de bronz. Tara noastra a fost urmata pe podium de Italia care a obtinut 9 medalii de aur, 3 de argint si 4 de bronz si Germania, cu 6 medalii de aur, 5 de argint si 11 de bronz.

A fost un sfarsit de saptamana cu adevarat special. Daca David Popovici a devenit cel mai rapid inotator din lume, iar gimnastele noastre au devenit campioane europene la junioare, ca sa nu mai amintesc de rezultatele exceptionale ale echipei de canotaj condusa de Elisabeta Lipa ori de reusita Simonei Halep de la Toronto, si noi ne mandrim cu o performanta extraordinara- aur pentru Romania la cea mai prestigioasa competitie de dans sportiv din lume. Inca o data, sportul asaza Romania pe harta performantei mondiale, iar revenind la rezultatele excelente obtinute de sportivii clubului nostru suntem cu atat mai mandri a declarat prof. dr. Virgil Grigore, antrenor si fondator al clubului de dans sportiv Pas in Doi.

Performanta remarcabila pentru sportivii clubului Pas in Doi

Trei dintre cele 10 medalii de aur castigate de reprezentantii Romaniei au fost aduse de sportivii legitimati la cluburile de dans sportiv Pas in Doi si Palatul National al Copiilor, pregatiti intens de catre Tina si Virgil Grigore.  

Mircea Andrei Dumitru & Alexandra Vasile au castigat 2 medalii de aur, la categoria Juvenile 2, sectiunea Standard, respectiv la sectiunea 8 dansuri. Perechea formata din cei doi sportivi s-a clasat pe locul I din 34 de perechi, din 12 tari (sectiunea Standard), respectiv  38 de perechi participante din 13 tari (sectiunea 8 dansuri). De asemenea, cei doi au castigat in cadrul competitiei din Germania si o medalie de bronz la categoria Juvenile 2, sectiunea Latino.

Luca Teodor Butnaru & Julia Denisa Bidica, de la acelasi club de dans, s-au intors acasa cu 2 medalii – o medalie de aur la categoria Tineret, sectiunea Team Match, respectiv argint la categoria Tineret, sectiunea Standard, performanta lor fiind cu atat mai remarcabila cu cat au intrat in competitie alaturi de 90 de perechi din 27 de tari.

Luca-Bogdan Grigore & Alessia-Maria Militaru, cei mai mici reprezentanti ai clubului Pas in Doi, au atins si ei performante inalte, obtinand doua medalii de bronz – una dintre ele la categoria Juvenile 1, 6 dansuri, unde au concurat alaturi de alte 17 perechi din sase tari, iar cealalta la categoria Juvenile 1, sectiunea Standard, unde au participat 13 perechi din patru tari.  

Marius Ilciukas & Daria Grigore au reusit performanta de a se califica in semifinala celui mai puternic GrandSlam din lume, obtinand locul 11 la categoria Adulti, sectiunea Standard, competitie la care au participat 158 de perechi din 35 de tari.  

Am invatat si inteles in cei 33 de ani de experienta ca dansul nu este doar un sport, este un mod de viata, este cea mai buna metoda de a te revitaliza, indiferent de moment, indiferent de varsta. Dar, cand vorbim de dans sportiv de performanta, pe langa energie, bucurie si entuziasm apar si o gramada de provocari, mai ales de ordin financiar. Si noi la randul nostru suntem fosti dansatori de performanta si stim ca pe langa enorm de multa munca, dansul sportiv de performanta este un sport scump, pe care din pacate putini si-l permit cu adevarat. Vorbim despre sume cuprinse intre 1500-3000 euro/ luna/ pereche, deci un efort considerabil sustinut in prezent de familiile dansatorilor – mai spune prof. dr. Virgil Grigore.

Despre Pas in Doi

Fondat in 1995, studioul de dans Pas in Doi a contribuit in mod constant la dezvoltarea dansului in Romania, prin oferirea mai multor cursuri special concepute atat pentru incepatori cat si pentru sportivii de performanta. Antrenorii Pas in Doi, fosti sportivi de performanta, au petrecut peste 20 de ani in salile de dans, timp in care au descoperit si experimentat beneficiile acestui sport.

In cei aproape 30 de ani de existenta, Pas in Doi a crescut numerosi sportivi de performanta care au devenit multipli campioni nationali si care ne-au reprezentat tara cu succes la competitiile de profil, obtinand medalii de bronz si argint la Campionate Europene si Mondiale.

In prezent, ne mandrim cu peste 50 de sportivi de performanta care ne reprezinta in competitiile nationale si internationale la toate nivelurile si categoriile de varsta, dar si cu grupe de initiere pe care ne dorim sa le crestem in spiritul dansului sportiv si sa le indrumam spre performante cel putin la fel de inalte ca cele atinse pana acum.