Zboruri gratuite pentru reunirea familiilor: Caravana Acasa Regasit porneste in cautarea de noi beneficiari in zona Moldovei

Vola.ro și Asociația Social Incubator lansează o etapă specială a programului de CSR Acasă Regăsit, prin care oferă bilete de avion gratuite familiilor despărțite de migrația economică

Vola.ro și Asociația The Social Incubator lansează o etapă specială a programului Acasă Regăsit, prin care își propun să readucă împreună părinții plecați la muncă în străinătate și copiii rămași în țară. Începând de marți, 17 octombrie, până vineri 20 octombrie, Caravana Acasă Regăsit va călători în județele Vrancea și Bacău pentru a înscrie noi beneficiari în program.

Migrația economică este una din realitățile triste de pe urma căreia multe familii suferă de ani de zile. În 2020, peste 75.000 de copii aveau unul sau ambii părinți plecați la muncă în străinătate, iar în ultimul an, peste 500.000 de copii au avut cel puțin un părinte plecat la muncă în străinătate. Revederile se întâmplă mai puțin de o dată pe an, pentru că cei mai mulți părinți preferă să trimită banii câștigați din greu înapoi în țară decât să îi cheltuie pe transport. De aceea, Vola.ro alături de Asociația The Social Incubator au redeschis înscrierile pentru alți 250 de beneficiari pe care să îi aducă împreună în acest sezon de toamnă-iarnă 2023-2024, al programului Acasă Regăsit.

Asociația The Social Incubator face apel public la tinerii vulnerabili, la membrii familiei rămași în țară, dar și la părinții plecați la muncă în străinătate pentru a se înscrie în program și a beneficia de ajutorul pus la dispoziție de cea mai de încredere agenție de turism din țară. Criteriile de eligibilitate pot fi consultate aici.

„Continuăm programul Acasă Regăsit cu multă bucurie după un proiect pilot de succes”, a declarat Elena Marin, CSR Specialist la Vola.ro. „De anul trecut până acum, am reușit să aducem zâmbete și lacrimi de bucurie în ochii a peste 200 de beneficiari. Schimbarea pozitivă pe care am adus-o în sufletele beneficiarilor programului nostru ne-a confirmat că suntem pe drumul cel bun și că trebuie să continuăm acest proiect în folosul copiilor din medii defavorizate din țară. Începem cu zona Moldovei, unde ne bucurăm mult să fim primiți cu brațele deschise de către Primăriile și școlile din județele Vrancea și Bacău, și cu siguranță nu ne vom opri aici. Înscrierile rămân deschise în permanență, pentru beneficiari din toate colțurile țării, din UE și Marea Britanie.”

Beneficiarii programului Acasă Regăsit vor avea la dispoziție bilete de avion dus-întors, precum și servicii de transfer, asigurare și alte acte călătorie, oferite de Vola.ro, către și dinspre localități de pe teritoriul Uniunii Europene și Marea Britanie. Înscrierea în program se poate face online, oricând, pe site-ul www.acasaregasit.ro, sau în persoană, prin intermediul caravanei Acasă Regăsit, care va fi prezentă în următoarele localități:

Județul Localitatea Ziua Ora Locul întâlnirii
Vrancea Pufești 17 octombrie 14:00 – 17:00 Școala Gimnazială Pufești
Bacău Sat Scărișoara (Comuna Corbasca) 18 octombrie 9:30 – 11:30 Centru comunitar Scărișoara (Strada Stejarului)
Podu Turcului 18 octombrie 12:30 – 14:30 Curtea școlii: Strada Tudor Vladimirescu nr 95
Luizi-Călugăra 19 octombrie 10:00 – 13:00 Curtea primăriei: Strada Calea Ștefan cel Mare nr 166, sat Călugăra
Buhuși 19 octombrie 15:00 – 18:00 În fața Casei de Cultură Elisabeta Bostan, Strada Republicii
Vrancea Adjud 20 octombrie 10:00 – 12:00 Școala Gimnazială Mareșal Alexandru Averescu, Str. Libertății nr. 2A, Adjud

Beneficiarii vor fi selectați în baza completării chestionarului online sau la fața locului, a punctajului obținut pe baza răspunsurilor, în urma anchetelor sociale realizate și după prezentarea documentelor solicitate. În cazul minorilor, formularul de înscriere trebuie completat de unul dintre părinți sau de tutorele legal.

Caravana Acasă Regăsit este un program dezvoltat de Vola.ro, în parteneriat cu Asociația The Social Incubator și cu sprijinul partenerului media Kiss FM.

Regulamentul campaniei poate fi consultat aici.

Mai multe detalii despre campania Acasă regăsit se găsesc pe pagina: acasaregasit.ro dar și pe conturile de social media Vola.ro.

***

Despre Vola.ro
În 2023 Vola.ro a fost desemnată cea mai cunoscută, utilizată și mai recomandată agenție de turism online din România. Compania a avut, încă de la înființare, o dinamică explozivă, atât că cifră de afaceri, cât și ca număr de angajați și clienți. Vola.ro deservește persoane fizice sau companii, oferind servicii complete de turism: suport pentru rezervarea biletelor de avion opțiunea de bilete rambursabile, rezervări hoteluri, vacanțe, asigurări medicale de călătorie și servicii de rent-a-car.

În ultimii ani, strategia Vola.ro s-a îndreptat spre dezvoltarea unor servicii de călătorie unice, de tip fintech, menite sa protejeze clienții de incertitudinea din jurul călătoriilor. Fast Refund, Trip Protect, Flex sunt produsele care permit recuperarea banilor în diferite situații.

De asemenea, Vola.ro este prima companie din România care a fost clasată pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, în topul Deloitte Technology Fast 50, în Europa Centrală. În 2015, Vola.ro a primit o investiție de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, același fond care a mai investit în România în Elefant.ro, InternetCorp, Zoot și Vector Watch.

În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 mln EUR.

Despre Asociația The Social Incubator
Asociația The Social Incubator este o organizaţie nonguvernamentală, nonprofit, ȋnfiinţată ȋn 2014 pentru a veni ȋn sprijinul tinerilor din medii defavorizate din România, prin intervenții sociale directe, pragmatice și creative. Organizația oferă sprijin pentru integrarea socio-profesională a tinerilor instituționalizați: cursuri gratuite de pregătire profesională și stagii de practică, sprijin pentru găsirea unui loc de muncă legal și sprijin pentru găsirea unei locuințe subvenționate. De asemenea, asociația dezvoltă concepte și lansează proiecte sociale care să faciliteze inserția profesională a persoanelor din medii defavorizate. În 8 ani de existență, impactul The Social Incubator constă în 50 de proiecte implementate în 30 de județe, 22.100 de tineri participanți la activitățile de dezvoltare personală și profesională organizate și 1.923 tineri sprijiniți prin sesiuni de consiliere în procesul de integrare socială și profesională, la nivel național.
asociatiasocialincubator.org