Zitec si-a marit echipa cu 40% de la inceputul anului si pana in prezent, ajungand la peste 330 de specialisti

Zitec, lider pe piața de IT & digital marketing din România, specializat în dezvoltarea de soluții și servicii de transformare digitală, anunță creșterea echipei cu 40% de la începutul anului și până în prezent, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În acest interval, compania a angajat peste 90 de specialiști, echipa Zitec numărând în prezent peste 330 de membri atât din București, cât și din alte orașe ale țării, precum Brașov, Cluj-Napoca, Timișoara sau Iași.

În continuare, Zitec își propune extinderea echipei cu cel puțin 40 de colegi: programatori (PHP, .NET, Magento, WordPress), specialiști Quality Assurance, Scrum Masters și Product Owners, marketing și vânzări. Suplimentar, compania își va extinde echipele produselor proprii – Regista și Mirro.io. Procesul de recrutare al companiei este flexibil și adaptat modului actual de lucru de la distanță, astfel încât să poată aplica pentru posturile libere candidați din toate orașele din țară.

Compania lucrează hibrid, ceea ce permite membrilor echipei să decidă individual opțiunea pentru desfășurarea activității. Astfel, membrii echipei au posibilitatea de a-și alege modul de lucru: preponderent în sistem remote, preponderent de la birou sau hibrid, în funcție de preferințele lor.

Ultimul sondaj desfășurat în cadrul companiei, a arătat că 20% dintre membrii Zitec au optat pentru a lucra de la birou mai mult de trei zile pe săptămână, 50% pentru a lucra preponderent de acasă și 30% de a lucra în mod hibrid, alternând zilele de lucru de la birou cu cele de la distanță.

„Încă de la debutul pandemiei, am luat decizia ca întreaga echipă să-și desfășoare activitatea în sistem remote. Ulterior, ne-am adaptat cu succes la această nouă realitate și am preferat să nu impunem o politică rigidă la nivel de companie în ceea ce privește modul de lucru. În toată această perioadă, am pus foarte mult accentul pe flexibilitate și am ținut cont de preferințele colegilor noștri, astfel încât să-și poată alege fiecare modul de lucru pe care îl preferă. În continuare, ne concentrăm pe extinderea echipei, printr-un proces de recrutare care se desfășoară la nivel național, nu doar în orașele în care avem birouri, București și Brașov. De asemenea, vom continua să investim în membrii echipei noastre și să ne preocupe atât dezvoltarea lor profesională, cât și cea personală, prin acțiuni care să includă pasiunile sau interesele lor comune”, a declarat Alexandru Lăpușan, CEO & Co-Fondator Zitec.

Zitec a continuat și anul acesta să investească în dezvoltarea personală și profesională a membrilor echipei sale. Astfel, aceștia au avut acces la resurse de dezvoltare atât pe platforme online dedicate de învățare, programe de certificare, cât și la cursuri și workshopuri în sală pentru a-și dezvolta abilitățile de comunicare, relaționare și colaborare. Suplimentar, membrii Zitec accesează sesiuni de mentorat pentru dezvoltarea profesională, obiectivul companiei fiind îmbunătățirea continuă a cunoștințelor. în prima jumătate a anului, membrii echipei Zitec au obținut certificări pe Symfony 6, Security (Azure Security și Microsoft Security Operations), precum și Kubernetes,Google Cloud sau HubSpot.

Zitec se implică și în campanii de responsabilitate socială, precum: donații de rechizite pentru copii în colaborare cu Asociația Aura Ion, dotarea unui laborator de informatică pentru Școala Gimnazială ,,Matei Gr. Vlădeanu” din județul Dâmbovița, sau CSArt, un concurs intern de fotografie la finalul căruia Zitec va scoate la licitație lucrările înscrise, iar suma strânsă va fi donată către o cauză aleasă de câștigătorul concursului.

De asemenea, de la începutul anului, Zitec a reluat desfășurarea programului #cei1024 (suspendat pe perioada pandemiei), și a organizat la sediul din București două sesiuni de donare de sânge, ajungând la 24 de sesiuni proprii de la începutul acțiunii. Următoarea sesiune de donare de sânge este programată de companie pentru data de 21 septembrie. De la debutul initiativei www.cei1024.ro, peste 60 de companii s-au alaturat acestui concept și împreună au reușit să salveze peste 17000 de vieți. Invităm și alte echipe să se alăture acestei inițiative.

În același timp, periodic, compania încurajează interacțiunea față în față a colegilor, indiferent că sunt discuții despre evoluția proiectelor sau ieșiri după program. Astfel, Zitec se preocupă constant să creeze diverse oportunități de interacțiune care includ pasiunile și hobby-urile comune ale membrilor echipei. Până în prezent, compania a organizat o serie de activități precum: seri de boardgames, participare la competiția Color Run sau la maratonul din București, concursuri de pescuit, campionate de ping pong, evenimente de sailing, drumeții pe munte, concursuri de fotografie, seri de film și intalniri în aer liber ale colegilor alături de familie.

Despre Zitec
Lider pe piața IT & Digital Marketing din România, cu birouri în București și Brașov, Zitec este specializată în dezvoltarea de soluții de afaceri, servicii și produse tehnologice personalizate, aplicații mobile, blockchain, precum și servicii de digital marketing.

Zitec este una dintre puținele companii românești certificată Google Cloud Premier Partner, Microsoft Application Development, Microsoft Gold Cloud Platform, Amazon AWS Technology Partner și furnizor al platformei de soluții eCommerce în cloud VTEX, precum și Adobe Solution Bronze Partner.

În 2021, Zitec s-a clasat printre cele 15 finaliste ale programului ‘Made in Romania’ lansat de Bursa de Valori București, o recunoaștere a contribuției active la dezvoltarea industriei IT din România și la accelerarea transformării digitale în companii și instituții publice. Zitec a primit și premiul ‘Shining Star 2021’ oferit de Inspiring Employers pentru cultura organizațională bazată pe comunicare deschisă, dezvoltare continuă și recunoaștere.

De asemenea, a câștigat titlul de ‘Angajatorul anului’ la Romanian Business Services Forum & Awards doi ani consecutivi, în 2020 și 2021. Totodată, Zitec s-a clasat pe locul al doilea în „Top angajatori 2021”, clasament realizat de platforma Undelucram.ro.

Pentru serviciile de digital marketing, compania a fost nominalizată în topul agențiilor de digital din România conform Forbes în 2019, 2020 și 2021 înregistrând o creștere a cifrei de afaceri de peste 60% în 2021 față de anul precedent. De asemenea, Zitec a fost inclusă în topul agențiilor SEO în 2022 care oferă soluții de succes companiilor în mediul online. Pentru activitatea sa din 2021, Zitec a fost desemnată ‘Compania Anului’ la Gala ANIS România 2022, primind această distincție și în anul 2020. Zitec este partener al Comunității Europene prin prisma proiectelor europene finalizate sau aflate în faza de implementare în cadrul programelor Ambient Assisted Living și Erasmus +.