De Ziua Internationala a Alimentatiei, Elevii din localitatea Utvin au invatat despre rolul unei alimentatii echilibrate pentru o dezvoltare sanatoasa

Cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației, Smithfield România a organizat, pentru al doilea an consecutiv, în colaborare cu Şcoala cu clasele I-VIII din localitatea timişeană Utvin, o lecţie – experiment pentru conştientizarea importanței unei alimentaţii echilibrate și încurajarea adoptării unui stil de viaţă sănătos, încă de la cele mai fragede vârste.

Protagoniștii atelierului au fost 30 de elevi din clasele a III-a şi a IV-a care au participat cu mult entuziasm atât la partea teoretică a prezentării, cât și la partea practică, având astfel ocazia de a experimenta conceptul învățare prin „joc și joacă”. Sub atenta supraveghere a cadrelor didactice, în cadrul atelierului organizat de voluntarii Smithfield România, elevii au învățat pas cu pas care este semnificaţia Zilei Internaţionale a Alimentaţiei şi cât de important este rolul unei nutriții echilibrat şi al stilului de viaţă în dezvoltarea armonioasă şi sănătoasă a copiilor şi adulţilor. Îndrumaţi de către voluntarii Smithfield România, copiii au acţionat în sensul  informaţiilor aflate, pregătind gustări echilibrate din punct de vedere nutriţional. La finalul lecției deschise toți elevii au fost recompensați cu diplome de participare și premii motivante constând în literatura școlară.

„Este deja o tradiţie pentru Smithfield România să sprijinim astfel de iniţiative care promovează o alimentaţie responsabilă, bazată pe o acţiune susţinută de informare şi educare a celor mai mici, chiar de la vârsta la care deprinderile de stil de viaţă se formează. Acest demers este esenţial pentru dezvoltarea lor sănătoasă și armonioasă de mai târziu”, a declarat Cristina Bodea, Director de Sustenabilitate, Smithfield România.

Workshop-ul prilejuit de Ziua Internațională a Alimentației se înscrie într-o serie de manifestări pe teme de educaţie și promovare a unui stil de viață sănătos pe care Smithfield România le-a dezvoltat în parteneriat de-a lungul timpului.

Pentru detalii suplimentare:
www.smithfieldferme.ro/responsabilitate.html

www.smithfield.ro/ro/in-comunitate

Adunarea Generală ONU a decis, în 1980, marcarea Zilei Internaționale a Alimentației, considerând că ‘alimentația este o nevoie fundamentală a omului și o condiție necesară supraviețuirii și prosperității ființei umane’. Astfel, în fiecare an, la 16 octombrie, Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) sărbătorește Ziua Internațională a Alimentației. Această zi este sărbătorită în prezent în peste 150 de țări.

Despre Smithfield România:
În cei 10 ani de activitate, Smithfield România a dezvoltat un model de afacere integrată, de succes, în urma investițiilor de peste 600 milioane USD realizate până în prezent. Smithfield România produce și comercializează, în sistem integrat, carne de porc marca Comtim, ce include o sortimentație largă de carne proaspătă de porc şi produse semi-procesate, distribuite la scară naţională și la export, către procesatori, lanțuri de retaileri sau în reţele de distribuţie. Prin investițiile realizate, Smithfield oferă consumatorului final produse din carne de porc sigure, de cea mai bună calitate, care în timpul fluxului de producţie au fost permanent monitorizate, îndeplinind astfel toate criteriile de siguranţă alimentară. Smithfield a întreprins la nivelul societăților deținute în România demersul voluntar de certificare pentru implementarea de standarde de management internaționale: Sistemul de Management al Calităţii (ISO 9001:2008), Sistemul de Management al Mediului (ISO 14001: 2004), Sistemul de Management al Siguranţei şi securităţii în muncă (OHSMS 18001:2007), Sistemul de Management pentru Siguranţa Alimentară (ISO 22000: 2005), Standardul Internaţional pentru Alimente (IFS version 6: 2012), British Retrail Certificate v 6, Sistemul de Management HACCP (ISO 9001: 2000 & HACCP sistem implementat).