3 ingrediente traditionale care iti pregatesc corpul si sufletul pentru primavara

Iarna este un test pentru întregul organism: culorile sale sumbre și temperaturile reci ne aduc corpul într-o stare de standby, iar toate acțiunile acestui sezon se reflectă în principal pe piele – cel mai mare organ care ne protejează corpul de influențele externe și ajută la eliminarea substanțelor nocive.

După o iarnă în care pielea noastră a fost acoperită și supusă stresului… e vremea să o pregătim pentru sezonul cald. De aceea este nevoie să luăm unele măsuri!

Este necesar să începem să ne readucem corpul în formă imediat, pentru a inhiba disconfortul provocat ca urmare a schimbării anotimpului. Sosirea primăverii, cu parfumul și culorile sale, reprezintă impulsul de care avem nevoie pentru a ne „trezi” corpul din starea de hibernare. Odată cu primăvara, chiar și pielea noastră are nevoie „să înflorească” din nou și, din acest motiv, va trebui să intensificăm operațiile de îngrijire a pielii cu scopul de a o pregăti pentru sezonul cald.

Așadar, cum ne putem ajuta pielea să se recupereze după iarnă și să o pregătim pentru primăvară?

„Exfolierea pielii înseamnă eliminarea celulelor moarte, o operație pe care pielea o face singură, în medie, o dată pe lună. Cu toate acestea, odată cu înaintarea în vârstă, acest proces devine mai lent, astfel încât celulele moarte rămân pe suprafața pielii și împiedică creșterea altora noi. De aceea, este nevoie să intervenim în acest proces cu ajutorul scrub-urilor și al peeling-urilor.”, recomandă dr. Larisa Băloi, balneolog în cadrul Bacolux Afrodita Resort&Spa și Bacolux Diana Resort din Băile Herculane.

Rezultatele te vor surprinde: Exfolierea pielii stimulează producția de colagen și elastină, menținând pielea mai tânără și mai proaspătă pentru o lungă perioadă de timp. Totodată, stimulează reînnoirea celulară, făcând pielea mai fină și luminoasă.

Cine nu și-ar dori o piele pură, radiantă? Cărbune, miere și sare, trei ingrediente prietenoase cu pielea

Cărbunele este un ingredient natural, ideal ca remediu de înfrumusețare: elimină toate impuritățile și hidratează oferind o piele netedă, suplă și sănătoasă. În plus, cărbunele are o serie de beneficii de oferit. Cărbunele activ are o textură dură, dar moale, ceea ce-l face să fie în același timp un exfoliant natural: de altfel, îndepărtarea celulelor moarte ale pielii este sarcina sa principală! Cărbunele activ are atât proprietăți antifungice, cât și antibacteriene care ajută la repararea pielii deteriorate. De asemenea, ajută la calmarea simptomelor pielii, cum ar fi psoriazisul și eczemele și contribuie la eliminarea toxinelor din piele.

Mierea este unul dintre ingredientele naturale cu proprietăți benefice pentru piele și păr pe care le poți include în rutina ta de înfrumusețare. Mierea are proprietăți antibacteriene, hrănitoare și antioxidante și ajută la creșterea producției de colagen. Enzimele sale acționează, de asemenea, ca un exfoliant blând, eliminând celulele moarte și făcând pielea mai sănătoasă și mai luminoasă.

Și nu în ultimul rând, un strop de sare face bine chiar și pe corp, nu doar în mâncare. Sarea este un ingredient cu virtuți neașteptate. Poate că avem tendința să o subestimăm, dar sarea este un ingredient al bunăstării cu care putem face atât de multe lucruri. De la exfoliant până la tratamentul de drenare, de fapt, sarea are multe proprietăți care o fac să fie utilă ca remediu natural și ca bază pentru tratamentele de înfrumusețare și wellness, pe care le putem face chiar și acasă.

Pregătește-ți corpul pentru primăvară: Încearcă detoxifierea prin aromaterapie!

E vremea să acționezi! Încearcă terapia wellness de detoxifiere prin aromaterapie și bucură-te de: exfoliere cu cărbune activ și miere, masaj, împachetare în unt de shea și uleiuri esențiale. Unde? La Băile Herculane!

Purity în black&white – un excelent scrub care te ajută să obții o piele purificată, echilibrată și hidratată.

Sare de mare de pe insula Afroditei și cărbune activ: „Exfolierea trebuie să fie rutina de întreținere săptămânală pentru o piele sănătoasă, iar în Spa e tratamentul recomandat înaintea oricărei experiențe.”, recomandă balneologul.

Pentru a fi potrivită și pentru pielea mai sensibilă, în baza de tratament Herculum Spa, sarea de mare este mărunțită în mojar, apoi amestecată cu praful negru (cărbune) și cu o linguriță de miere. Pe lângă efectul de purificare, bogăția de minerale a sării de mare asigură o piele frumoasă și radiantă la final. Cărbunele medicinal este un ingredient redescoperit care combate efectele poluării, îmbătrânirea prematură și chiar cancere de piele. Scrubul obținut se aplică pe pielea stropită cu Apa Termală Herculane. Un regal pentru pielea ta!

35 de minute – 115 lei

DETOX overwrap – Detoxifiere prin aromaterapie

În ce constă? Exfoliere cu cărbune activ și miere, urmată de masaj și împachetare în unt de shea și uleiuri esențiale cu puternice proprietăți drenante și detoxifiante: Dafin, Pin, Busuioc și Rozmarin. Absolut divin! Rozmarinul e un elixir de sănătate apreciat încă din antichitate. Dafinul este un excelent antiinflamator, în timp ce pinul este diuretic, dar și un excelent sedativ. Cât despre busuioc… nu degeaba e eroul multor legende de tămăduire românești!

Efectul? Detoxifierea vine în ajutorul celor care suferă de dureri articulare sau musculare, precum și în cazul unui nivel crescut de stres.

50 de minute – 149 de lei

IERBURILE AFRODITEI overwrap – Rețetă afrodisiacă și vindecătoare

De asemenea, se obține o exfoliere, de data aceasta cu sare de mare, urmată de masaj și împachetare în unt de shea și uleiuri esențiale din Ierburile Afroditei. Pentru un răsfăț de zeiță!

50 de minute – 149 de lei

Vino la Băile Herculane și întâmpină primăvara în cea mai bună formă!
www.afroditaresort.ro 
www.dianaresort.ro