5 antreprenori cu o medie de 15 ani experienta in business lanseaza un program de mini-MBA pentru industrii creative

● Principalii beneficiari: arhitecți, designeri de interior sau de obiect, decoratori, ilustratori, graficieni, bijutieri, designeri de modă, accesorii sau creativi din publicitate
● Experience Day, joi 12 octombrie, zi de test pentru toți cei care doresc să se înscrie la programul de business

Arh. Radu Ionescu, Dan Pierșinaru, Dora Surugiu-Kocsolade și arh. Int. Sebastian Mîndroiu sub coordonarea arh. Armina Popeanu lansează programul cil*MBA – Creative industry leaders MBA programme – o inițiativă unică în peisajul românesc de educație antreprenorială. Cei 5 antreprenori, cu o experiență medie de câte 15 ani în zona de business, vor oferi resursele necesare cursanților pentru a-și conduce și dezvolta business-urile de succes în industriile creative. Programul durează 5 luni și este structurat sub forma a 7 module de business, practice, aplicate și experiențiale.

Principalul obiectiv al cil*MBA este de a furniza resurse complete pentru a ajuta participanții să își dezvolte, crească și scaleze sau să-și revitalizeze afacerile creative. Programul are ca principală audiență arhitecții, designerii de interior, designeri vestimentari, artiștii vizuali, decoratori, creativi în domeniul publicității și nu numai. Sub îndrumarea arhitectei Armina Popeanu, fondatoarea platformei aBC – a Business of Creativity – împreună cu Dan Pierșinaru, Dora Surugiu-Kocsolade, Radu Ionescu și Sebastian Mîndroiu, cil*MBA oferă un program de mini-MBA complex, structurat în șapte module teoretice și practice. Acest program unic în România are o durată de cinci luni și include un Experience Weekend – o experiență de business networking & conectare – și un provocator Creative Business Challenge la final – un examen-provocare în cadrul căruia cursanții își vor putea pune în practică toate noile cunoștințe acumulate.

Pe parcursul celor 18 ani de experiență în colaborarea cu designeri și antreprenori creativi din domeniul bijuteriei, obiectelor și modei, atât din România, cât și din străinătate, am avut privilegiul de a identifica o nevoie constantă de educație antreprenorială. În prima fază, procesul începe cu trecerea de la pasiune și hobby la abordarea unei strategii de afaceri, adaptată nevoilor specifice, a explicat Dan Pierșinaru, antreprenor, fondatorul AUTOR – primul târg internațional de bijuterie contemporană din Sud-Estul Europei, al târgului de design în piele MATERIA, al NOEL – târgul de cadouri de designer, respectiv al COSMIC Wellness Festival, și cofondator cil*SCHOOL.

Astfel, cil*SCHOOL și-a propus să exploreze noi perspective și direcții educaționale, să redefinească educația clasică pentru antreprenorii creativi cu scopul de a ajuta beneficiarii să identifice schimbările și soluțiile necesare afacerilor lor. cil*SCHOOL va oferi abilitățile și instrumentele necesare pentru a aborda cu eficiență nu doar piața locală, ci și pe cea regională și chiar internațională.

Cursurile, predate de manageri cu experiență în creare de programe
Domeniul arhitecturii și designului de interior în România este la început. Am avut nevoie și noi la Pick Two Studio de ani de încercări pentru a ne consolida poziția în piață, a învăța să ne găsim clientul. Acum vrem să dăm aceste cunoștințe mai departe, către noi specialiști, obiectivul final fiind de a dezvolta piața. Până la urmă cu toții ne dorim o piață puternică și educată, indiferent de vechimea în business, a precizat Sebastian Mîndroiu, arhitect de interior și cofondator Pick Two Studio – primul studio de interior design care atinge pragul de 1 milion de euro cifră de afaceri în 2022, cofondator cil*SCHOOL.

De-a lungul activității, nu doar ca arhitect, dar mai ales ca manager și lider de organizații, am întâmpinat foarte multe obstacole și provocări. Dacă aș fi avut atunci mai multe instrumente și metode de abordare dedicate pentru a le gestiona, aș fi economisit timp, energie și bani. Proiectarea proceselor clare și eficiente în structuri organizaționale bine fundamentate și sustenabile – acestea sunt lucrurile pe care îmi doresc să le ofer celor care ni se vor alătura în cil*, a explicat arh. Radu Ionescu, după mai mult de 25 de ani de carieră în management executiv, fost CEO al Cumulus Architecture și cofondator cil*SCHOOL.

De peste 15 ani, specialitatea mea este aceea de a crea procese, sisteme și interacțiuni, experiențe de învățare, de a forța limitele zonei de confort, pentru a genera progres. Sunt încântată că, în sfârșit, există un cadru dedicat industriei creative, care are acum ocazia să-și ocupe locul binemeritat în rândul antreprenorilor de succes, a precizat Dora Surugiu, Founding Partner BISM, cu experiențe diverse de creator de programe educaționale la The Entrepreneurship Academy și BISM, fondator Doro16 – un spațiu dedicat brandurilor independente românești, cofondator cil*SCHOOL.

De la design thinking la strategii de vânzări
Cursanții vor parcurge module despre adaptarea cunoștințelor teoretice pentru viziunile creative, dezvoltare personală holistică, oportunități de creștere, învățarea prin experiență imersivă, perspectivă globală – relevanță locală, învățare și dezvoltare profesională continuă, predate de fondatorii acestui program.
Alături de aceștia, cursurile cil*SCHOOL vor fi completate cu cunoștințe de business din următoarele arii de management:

● Cosmin Alexandru – Design & Performing Team Collaboration
● Alina Bălan – Design Thinking
● Mihai Munteanu – Sales & Negotiation
● Istvan Kocsolade & Radu Ionescu – Project Management
● Natalia Dărăbăneanu & Irina Ianculescu – Marketing, Communication & Storytelling
● Armina Popeanu & Sebastian Mîndroiu – Strategy, Growth, Innovation & Disruption
● Florin Ilie – Financial Intelligence.

cil* este o școală pentru acei antreprenori care sunt interesați să își dezvolte abilitățile și să reziste în această dinamică socio-economică. Ne propunem să îi susținem și să îi inspirăm în a dezvolta noi aptitudini, în a-și crește business-urile și a fi din ce în ce mai creativi. cil*MBA este doar un prim pas din cil*SCHOOL – un întreg concept gândit special pentru a susține și îndruma antreprenorii creativi în procesul lor de dezvoltare, oferindu-le instrumentele, cunoștințele și resursele necesare pentru a-și transforma cariera în afaceri de succes, a precizat Armina Popeanu, arhitect, antreprenor cu peste 10 ani de experiență, fondator Lyria, AArchitects, aBC – a Business of Creativity, creator de contexte de învățare pentru industrii creative, cofondator și coordonator al cil*SCHOOL.

Experience Day – zi de test pentru antreprenori
cil*SCHOOL debutează în noiembrie 2023 cu un prim Experience Weekend odată cu prima grupă a programului cil* creative industries leaders MBA și se va încheia în Martie 2024 cu 24h Creative Business Challenge. Creativii, manageri, freelanceri sau antreprenori pot afla mai multe detalii și se pot înscrie pe cil-school.ro. Cei interesați pot afla mai multe despre program joi, 12 octombrie, la Experience Day – un mini-curs de 4 ore ce va atinge parte din tematica și experiențele cil*MBA.

Pentru mai multe informații: Armina POPEANU, 0740121190, hello@cil-school.ro